مادران لنگه کفش را از کنار سفره بردارند


احمدخداداد گفت: متأسفانه بد غذایی کودکان، معضل امروز مادران شده است.مادران واقعاً نگران هستند و اصرار دارند برای رفع بد غذایی و کم غذایی کودکانشان چاره‌ای بیابند.

به گزارش لقمه، این فوق تخصص گوارش و کبد کودکان در ادامه با توجه به نگرانی‌های مادران گفت: در گذشته، کسی بچه‌ها را دعوت به غذاخوردن نمی‌کرد تا سفره پهن می‌شد بچه‌ها سر سفره می‌آمدند و غذا می‌خوردند. اما متأسفانه این روزها سفره غذا به میدان جنگ تبدیل شده است از مادر اصرار و از بچه انکار.

 خداداد افزود: شاید شایع‌ترین دلیل بی اشتهایی کودکان، دقت و دلسوزی و فشار مادران باشد.

وی گفت: این روزها بچه‌ها استقلال غذایی ندارند. از یک طرف عسل و پنیر به بچه می‌دهند، یک ساعت بعد پوره سیب‌زمینی، ساعت بعد میوه و این روند را مصرانه ادامه می‌دهند؛ معلوم است که بچه‌ها واکنش نشان می‌دهند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بهتر است کمی به بچه‌ها و خواسته‌هایشان احترام بگذاریم و اجازه دهیم بچه‌ها استقلال غذایی داشته باشند در آن صورت مادران خواهند دید که بچه‌ها چقدر راحت با غذای خود کنار می‌آیند.

این متخصص گوارش و کبد کودکان با بیان این مطلب که مدام نباید به بچه‌ها امر و نهی کرد به مادران توصیه کرد که از ایراد گرفتن های نابجا بپرهیزند و غذاها و لقمه‌ها را در حدی تهیه کنند که بچه‌ها بتوانند به راحتی با قاشق بردارند یا اگر خواستند با انگشت بردارند.

خداداد افزود: رفتار تغذیه‌ای مهمتر از خود غذاست و ما باید مهارت شاد خوردن را بلد باشیم و جنبه‌های مختلف روحی و روانی تغذیه را در نظر گرفته و به بچه‌ها انگیزه خوردن بدهیم.

وی گفت: اگر فرزندمان، فقط یک لقمه از غذا را خورد او را تشویق کنیم و بگوییم چقدر رنگ صورتت باز شده، داری بزرگ می‌شوی و... ؛ مادران باید این گونه رفتار کنند و ذره‌های شادی را کم کم به بچه‌ها تزریق کنند نه اینکه یک لنگه کفش کنار سفره قرار دهند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با انتقاد از گنجاندن چربی و نمک به میزان نامناسب در غذای کودکان گفت: اگر بخواهیم بچه‌هایمان در نوجوانی دچار فشار خون و چاقی نشوند باید از کودکی از چربی‌های مفید مثل روغن زیتون و روغن هسته انگو در غذاها استفاده کرد و نمکدان را از سر میز غذا حذف کرد.

وی به نیاز بچه‌ها به گوشت، پنیر، عسل و گردو و ریز مغزی‌های مفید اشاره کرد و گفت: دادن قطره آهن تا دو سالگی و بعد از آن استفاده از شربت «روی» به مقدار کم در کنار رفتار خوب والدین می‌تواند در تحریک و اشتها زایی کودکان تأثیر بسزایی داشته باشد.


نقل از :فارس

کد: 3192 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۲۲ بهمن بازدید: 2499 ساعت: 3:33 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
2 بدغذایی در کودکان؛ از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
3 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
4 تورم مواد خوراکی، سفره خانواده‌ها را کوچک کرده است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
5 اتلاف ٣٣ درصدی مواد غذایی در فرایند کاشت، داشت و برداشت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
6 استقرار ۳۵۰ کارشناس تغذیه در مناطق روستایی تا پایان سال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
7 بایدها و نبایدهای تغذیه ای در دوران بارداری ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۸ دي
8 ۸ توصیه تغذیه‌ای وزارت بهداشت برای روزهای آلوده ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
9 خوردن این میوه‌ اثرات منفیِ تغذیه ناسالم را کاهش می‌دهد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
10 سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
11 توصیه هایی برای تغذیه در راهپیمایی اربعین ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  توصیه‌هایی برای هضم بهتر غذا تند تند غذا خوردن به مشکلات گوارشی ختم خواهد شد. آ...

  سم زدایی از بدن با گل کلم گل کلم، گیاه بومی شمال شرق مدیترانه در حال حاضر در...

  خطر رژیم غذایی کم فیبر در بارداری برای مغز نوزادان پایگاه خبری لقمه: تحقیقات نشان می دهد که فیبر بسیا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

غذاهای آلوده‌ای که سر از سفره‌های مردم درآورده‌اند «وجود روغن پالم در شیر به اثبات رسیده و گزارش آن نیز به رئیس جمهور داده شده است.» این سخن وزیر بهداشت در حاشیه همایش تغذیه با شیر مردم هرچند که نگران کننده بود، اما گویی حکایت از اتفاق تازه ای نداشت.
شخصیت شناسی با بستنی لقمه: بنا به نتیجه یک تحقیق علمی، تجربی که همبستگی نزدیک بین طعم ها و شخصیت افراد را ثابت میکند ، اگر می خواهید بدانید بستنی مورد علاقه تان چه ویژگی‌های شخصیتی شما را لو می دهد! اول بستنی مورد علاقه ی خود را انتخاب کنید و بعد بخوانید.
چگونه تاکسی اینترنتی حق نوبت مردم را می خورند؟ پایگاه خبری لقمه: رونق خرید اینترنتی نان تازه به بلای جان مردم منتظر در صف نانوایی ها تبدیل شده و باعث اتلاف وقت بیش از پیش ایشان می شود.
سرخ كردن غذا،چگونه؟ یكی از مهم‌ترین كارهای روزمره خانم‌ها، پختن و آماده كردن غذایی خوشمزه و مقوی برای خانواده است؛ غذایی كه هم باید افراد خانه را سیر كند و هم نیازهای غذایی‌شان را تامین نماید.