خطری که در برچسب مواد غذایی ذکر نمی شود


مدیرگروه تغذیه دانشگاه جندی شاپور اهواز با بیان اینکه در الگوی غذایی ما ایرانی ها مصرف نمک چند برابر متوسط دنیا است از عدم درج میزان سدیم در برچسب گذاری مواد غذایی انتقاد کرد.

به گزارش لقمه، دکتر رضا امانی در مورد رابطه میان تغذیه سالم و پیشگیری از ابتلا به فشارخون بالا گفت:« فشارخون به دو دسته فشارخون اولیه که علت شناخته شده ای ندارد و فشارخون ثانویه که به علت بیماری های مختلفی ایجاد می شود، تقسیم می شود. عامل اصلی تغییرات فشارخون، مقدار سدیم موجود در گردش خون است بنابراین سدیم دریافتی ما از طریق مواد غذایی می تواند بر روی فشارخون اثر گذارد.»

وی ادامه داد:«آنچه که در الگوی غذایی ما ایرانی ها اهمیت دارد این است که میزان مصرف نمک روزانه چندبرابر متوسط مصرف در دنیا است. از طرفی الگوی غذایی سالم آن است که روزانه کمتر از 2400 میلی گرم سدیم دریافت شود و از آنجایی که تقریبا 40 درصد وزن نمک طعام، سدیم است بنابراین کسانی که حدود 10 گرم در روز نمک مصرف می کنند معادل با 4 هزار میلی گرم سدیم دریافت می کنند که به مراتب بیشتر از میزان توصیه شده است.»

دانشیار و مدیرگروه تغذیه دانشگاه جندی شاپور اهواز افزود:« با این توصیف متوجه می شویم ما مقدار بالایی از سدیم دریافت می کنیم وقتی صحبت از نمک است بیشتر تاکید بر روی سدیم موجود در نمک طعام است و می دانید که در بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی و عروقی، چاقی و افزایش چربی های خون و دیابت، دریافت نمک و یا دریافت سدیم باید کنترل و محدود شود.»

وی گفت:« در بیماری های اشاره شده، بالانس فشارخون بالاتر است و یک رابطه ی دوطرفه میان این بیماری های مزمن و فشارخون وجود دارد. امروزه داده های جدیدتر از نظر علمی نشان می دهند که حتی مصرف میزان 2400 میلی گرم سدیم در روز باید کاهش یافته و به زیر 1500 میلی گرم سدیم در روز برسد بنابراین می بینیم آنچه که در حال حاضر دریافت می کنیم در خوش بینانه ترین حالت نیز مقدار بالایی از سدیم است که این نکات می تواند نشان دهنده این باشد که ما داریم به سمت ابتلای بیشتر به بیماری های مزمن پیش می رویم که علامت خطر بزرگی است و باید به افراد جامعه در رابطه با غذاهایی که محتوای سدیم بالایی دارند آموزش دهیم.»

وی با انتقاد از مشخص نبودن میزان سدیم در برچسب گذاری مواد غذایی در کشور گفت:« این مسئله نقصی بزرگ است به عنوان مثال بر روی برخی از فرآورده ها رژیمی بودن ذکر می شود اما میزان سدیم موجود در آن مشخص نشده است. نان ها و بیسکوئیت ها و فرآورده های تجارتی گوشتی مثل سوسیس و کالباس و همبرگر که حاوی مقدار بالایی سدیم است اما مقدار آن مشخص نشده است. همچنین رب گوجه فرنگی به مقدار زیادی حاوی نمک است اما در برچسب گذاری آن به این مسئله اشاره نمی شود که ممکن است افراد از آن آگاهی نداشته باشند.»

دکتر امانی در پایان تاکید کرد:« لازم است رسانه ها از نظرات متخصصین تغذیه برای ارتقای آگاهی عمومی در خصوص محتوای سدیم غذاها استفاده کنند و هفته سلامت فرصت مغتنمی است که در این مورد در سطح عمومی جامعه، آموزش های صحیح داده شود که هر تخصصی در حیطه خود می تواند نظر دهد و آموزش های لازم را به افراد دهد.»


نقل از :سلامت نیوز

کد: 3612 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ جمعه ۲۳ فروردين بازدید: 5326 ساعت: 11:34 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آغاز نظارت بر بازار شب یلدا/ الزام درج برچسب قیمت در واحدهای صنفی ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۶ آذر
2 قاچاق رسمی نوشت افزار بی کیفیت خارجی با برچسب ایرانی ۱۴۰۰ شنبه ۲۰ شهريور
3 اختلاف قابل توجه قیمت میوه در بازار و مغازه‌ها ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲۳ مرداد
4 مردم مواد غذایی دارای برچسب اصالت خریداری کنند ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۵ مهر
5 کالاهای بدون قیمت باید به همان نرخ قبلی فروخته شوند ۱۳۹۶ دوشنبه ۳ مهر
6 بزرگترین نمایشگاه تخصصی شیرینی و شکلات برگزار می شود ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ شهريور
7 بدعت دقیقه نودی نعمت زاده در قیمت‌گذاری کالاها/ افزایش رانت و تبانی یا ایجاد فضای رقابتی!! ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۱ مرداد
8 فروشگاه ها برچه اساسی 50 درصد تخفیف می دهند؟ ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۱ مرداد
9 حذف برچسب قیمت، گران‌فروشی را بیشتر نمی‌کند ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۹ مرداد
10 ۷ بلایی که شکر بر روی بدن می‌آورد ۱۳۹۵ پنج شنبه ۳۰ دي
11 نشانه آبلیموی طبیعی را بشناسید ۱۳۹۴ شنبه ۱۱ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  غذای گلادیاتورها را دوباره به سفره‌ها بیاوریم یک کارشناس تغذیه معتقد است، نان جو یکی از بهترین ا...

  شیر مادر سپر دفاعی در برابر افسردگی در یك مطالعه جدید معلوم شد افرادی كه در دوران نوزا...

  راز سلامتی در یک دانه سرشار از امگا ۳ پایگاه خبری لقمه: تخم کتان، دانه‌ای مغذی و مفید، س...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

شغل هایی که میتوان با آن پولدار شد پایگاه خبری لقمه: اگر می‌خواهید در خانه راحت بنشینید و بدون هیچ هزینه یا مزاحمتی برای خودتان کسب و کاری راه بیندازید و از قضا پول خوبی هم در بیاورید، این شغل‌ها درآمدتان را افزایش می‌دهد.
جزئیات کاهش ساعت کار ادارات و تغییر ساعت اجرای طرح ترافیک+ فهرست مشاغل فعال در شهرهای قرمز جزئیات کاهش ساعت ادارات به استانداران سراسر کشور، ابلاغ شد و بر اساس آخرین مصوبات ستاد ملی کرونا تنها گروه شغلی یک در شهر‌های قرمز امکان فعالیت دارند.
زعفران تقلبی را چطور تشخیص بدهیم؟ تقلب در مواد غذایی این روزها كاسبی پر‌در‌آمدی برای سودجویان شده است. متخلفان هم البته برای همین چند لقمه نان حرامی كه به‌دست می‌آورند، زحمت زیادی می‌كشند و آنقدر روش‌های جدید ابداع ‌كرده‌اند كه رئیس سازمان غذا و دارو می‌گوید شناسایی این تقلب‌ها نیازمند خلاقیت است.
توجه به اشتغال خانواده‌محور و ایجاد صندوق ضمانت تسهیلات زنان سرپرست خانوار پایگاه خبری لقمه: یکسال از فعالیت دولت سیزدهم می‌گذرد، روزهایی که این دولت روی کار آمد مشکلات اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی از گذشته به جا مانده بود اما این دولت مردمی برنامه‌های خود را با قدرت به اجرا گذاشت؛ نمونه‌ای از این اقدامات اثرگذار از دولت مردمی در حوزه زنان و خانواده است.