چه کنیم تا با مصرف سبزی ها دچار نفخ نشویم؟


یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی تاکید کرد: « ممکن است افرادی که عادت به مصرف سبزی ندارند ابتدا با مصرف سبزی ها احساس نفخ و قار وقور شکم داشته باشند اما یادمان باشد باکتری های موجود در روده ما وابسته به نوع رژیم غذایی ما است.»

به گزارش لقمه، دکتر تیرنگ نیستانی درباره اینکه چطور باید سبزی ها را وارد برنامه غذایی کنیم گفت:«عادت غذایی یک فرایند مقطعی و کند است و یادمان باشد ذائقه آموزش پذیر است یعنی غذاهایی که ممکن است در کشور ما پرطرفدار به شمار آید چه بسا در کشورهای دیگر مصرف این غذاها سخت باشد لذا باید افراد کم کم مصرف سبزی ها را وارد برنامه غذایی کنند تا به آن عادت کنند.»

وی ادامه داد:« ممکن است افرادی که عادت به مصرف سبزی ندارند ابتدا با مصرف سبزی ها احساس نفخ و قار وقور شکم داشته باشند اما یادمان باشد باکتری های موجود در روده ما وابسته به نوع رژیم غذایی ما است.»

دانشیار انستیتو تحقیقات تغذیه كشور افزود:«افرادی که در رژیم غذایی آنها مصرف سبزی ها بیشتر است انواع باکتری های روده ای آنها با کسانی که در رژیم غذایی آنها مصرف پروتئین های حیوانی بیشتر است متفاوت است و اتفاقا این مسئله را به ابتلا به بسیاری از بیماری های بدخیم از جمله سرطان های روده ای ربط داده اند.»

وی تاکید کرد:« افرادی که با مصرف سبزی ها دچار نفخ می شوند برای اینکه جمعیت میکروبی روده ای آنها عوض شود و از نوعی باشد که قادر به جذب فیبر سبزی ها بوده و کمتر دچار نفخ شوند باید کم کم سبزی ها را وارد برنامه غذایی خود کنند. این دسته از افراد می توانند از نصف واحد سبزی در وعده های اصلی و حتی در وعده صبحانه به شکل نان و پنیر همراه با گوجه فرنگی و خیار استفاده کنند و سپس مصرف سبزی ها را به یک سهم در هر وعده افزایش دهند که مطمئنا با عادت دادن ذائقه خود به مصرف سبزی، از آن لذت خواهند برد.»

این متخصص تغذیه درباره مصرف سبزی ها در افرادی که دچار مشکلات گوارشی هستند گفت:« در برخی از افرادی که دچار مشکلات گوارشی به خصوص التهابات روده ای و کولیت اولسروز هستند، مصرف غذاهای پرفیبر بخصوص اگر به شکل خام باشد مشکلات آنها را تشدید می کند.»

وی افزود:« برای این دسته از افراد مصرف غذای بدون فیبر توصیه نمی کنیم به دلیل اینکه ممکن است فرد دچار یبوست شود در واقع باید فیبر به حالتی درآید که قابلیت تحمل آن برای بیمار راحت تر شود لذا ممکن است توصیه به مصرف سبزی های پخته به این افراد شود که به تجربه خود آنها متوجه می شوند با سبزی پخته راحت تر هستند و کمتر دچار مشکل می شوند اما مقدار مصرف سبزی های پخته را متخصص تغذیه برای آن افراد مشخص می کند.»



نقل از :سلامت نیوز

کد: 3847 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۲۳ ارديبهشت بازدید: 4301 ساعت: 4:02 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رعایت نکات تغذیه‌ای در شرایط کنونی کشور برای حفظ سلامت عمومی ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
2 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
3 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
4 موز با دلار گران شد ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ بهمن
5 تورم خوراکی‌ها در شهریور ماه اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
6 مقابله با عفونت ریه با این سبزیجات ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲ شهريور
7 اعلام قیمت جدید انواع میوه و سبزیجات در بازار ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۷ تير
8 شماره ای برای گزارش گران فروشی میوه ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۵ اسفند
9 اینفوگرافیک/ آسنایی با ۸ ماده غذایی ضد سرطان ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۴ بهمن
10 فواید رژیم غذایی گیاهی در پیشگیری از سرطان‌ها ۱۴۰۱ شنبه ۲۸ خرداد
11 «سوپ» میراثی نمادین برای رهایی از نژادپرستی و ظلم ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۱ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  توصیه های طب سنتی برای فصل بهار به توصیه متخصصان طب سنتی، در فصل بهار از خوردن غذا...

  داروهای فشارخون همزمان با این غذاها مصرف نکنید مصرف مواد غذایی فرآوری شده حاوی سدیم برای بیماران ...

  16 پیشنهاد برای صبحانه از آنجایی كه صبحانه اولین وعده غذایی پس از گذشت 8 ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چه میوه‌هایی را چه وقت بخوریم؟ یک متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه مصرف 2 تا 4 واحد میوه در روز ضروری است، گفت: میوه‌ها دربردارنده انواع ویتامین، مواد معدنی مانند فیبر غذایی، آنتی اکسیدان، کلسیم، فسفر و پتاسیم هستند که بدن به این مواد نیاز زیادی دارد اما برخی از آن‌ها نباید همراه غذا مصرف شوند و برخی را قبل یا بعد از غذا باید خورد.
مقابله با اشتباهات تغذیه ای همه ما کمابیش در زندگی ضعف‌هایی داریم که ما را آسیب‌پذیر می‌کنند. در حوزه تغذیه نیز این ضعف‌ها وجود دارند و به مراتب بیشتر هم هستند. وقتی سال‌ها به خوردن یک ماده غذایی نامناسب عادت کرده‌ایم دل کندن از آن خیلی سخت است حتی اگر بدانیم به سلامتی‌مان آسیب می‌زنیم. اما در مقابل این ضعف‌ها چه باید کرد؟
فواید طبی فلفل دلمه ای فلفل دلمه ای علاوه بر اینكه سرشار از ویتامین ها و تركیبات مفیدی است كه از ابتلا به انواع بیماری های پیشگیری می كند، طعم خوب و دلچسبی هم به غذاها می بخشد .
ویژگی های یک شام مناسب برای جلوگیری از چاقی در شب هرمون هایی که متابولیسم را بالا می برند و باعث سوخت و ساز غذا در بدن می شوند ،مانند خودمان در حالت استراحت به سر می برند و به همین دلیل غذاهای سنگینی که مصرف می کنیم فقط در بدن تجمع پیدا می کنند و به چربی تبدیل می شوند و باعث بروز چاقی در افراد می شوند.