رژیم غذایی مدیترانه‌ای و رابطه آن با سلامت قلب


این رژیم به عنوان یکی از سالم‌ترین رژیم‌های غذایی جهان هر روز حرف تازه‌ای برای گفتن دارد.

به گزارش لقمه، در بخش‌هایی از ایتالیا، یونان، اسپانیا، ترکیه، سوریه، تونس، لبنان و فرانسه رژیم غذایی خاصی به نام رژیم غذایی مدیترانه‌ای وجود دارد که شاه‌کلید آن مصرف ماهی، روغن زیتون و غلات است. این رژیم به عنوان یکی از سالم‌ترین رژیم‌های غذایی جهان هر روز حرف تازه‌ای برای گفتن دارد. سال هاست که مزایای رژیم غذایی مدیترانه ای بر همه آشکار شده است.

تاثیر رژیم غذایی مدیترانه ای بر کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت، انواع سرطان ها، جلوگیری از کاهش زوال عقل، بهبود آرتریت روماتوئید و... شاید این روزها دیگر در نظر مردم کاملا عادی جلوه کند؛ اما گویا تاکنون دامنه تحقیقات روی این رژیم غذایی خاص آن طور که باید وسیع نبوده است.

بتازگی در اسپانیا پژوهشی کلان انجام شده که توانسته بخوبی پاسخگوی این نبود اطلاعاتی باشد. تیم تحقیقاتی «پردیمد» که مسئول اجرای این تحقیقات در اسپانیا بوده، موفق شده با مطالعات طولانی مدت و جامعه آماری گسترده ای در سطح این کشور عملا این ادعا را ثابت کند که رژیم غذایی مدیترانه ای می تواند خطر ابتلا به حمله قلبی و تشنج های مرتبط با آن را تا 30 درصد کاهش دهد.

این تحقیق که بر اساس داده های 10 ساله از 7500 نفر در هفت استان اسپانیا به دست آمده، بزرگ ترین تحقیق از نوع خود در این کشور است.

تیم تحقیقاتی با حضور 16 گروه مجزا اعم از پژوهشگران دانشگاهی، متخصصان امور بالینی، پزشکان اورژانس، متخصصان امور تغذیه و متخصصان امراض مسری کار خود را از 10 سال پیش آغاز کرد و در بهمن سال گذشته نیز نتایج را اعلام کرد. در این تحقیق آمده که مصرف 10 گرم روغن زیتون خالص یا روغن زیتون تصفیه شده، 125 گرم خشکبار، 125 گرم سبزیجات، 125 گرم ماهی، 150 گرم گوشت یا مشتقات آن، 50 گرم شیرینی، 200 گرم لاکتوز، 60 گرم نان گندم یا جو، 60 گرم سیب زمینی یا دیگر غلات، 40 گرم حبوبات و 125 گرم میوه در روز می تواند به مدت پنج سال بدن را در برابر حمله قلبی ایمن نگه دارد.

در این تحقیق بر مصرف دو ماده غذایی بیشتر از بقیه تاکید شده: روغن زیتون و گردو. بسیاری از پزشکان بر این باورند که مصرف یک یا دو ماده غذایی نمی تواند تاثیر چندانی بر سلامت افراد داشته باشد، اما نتایج تحقیقات این پژوهشگران اسپانیایی نشان می دهد که احتمال حمله قلبی در افراد بین 60 تا 80 سال که دست کم پنج سال پیاپی از این دو ماده روزانه استفاده کرده اند، نسبت به دیگر افرادخیلی کمتر است.

یکی از شاخص ترین ویژگی های رژیم غذایی مدیترانه ای که در این تحقیقات نیز بر آن تاکید شده، کاهش مصرف چربی اشباع است. چربی، لازمه بدن است و متاسفانه برخی افراد تصور می کنند که با رژیم های بدون چربی می توانند به سرعت لاغر شوند در حالی که مصرف میزان مشخصی از چربی برای سلامت مغز کاملا ضروری است. در رژیم غذایی مدیترانه ای عمده چربی لازم بدن از روغن زیتون و دانه های روغنی از جمله گردو تامین می شود و بر اساس این تحقیق حتی مصرف روزانه 10 گرم از این دو ماده غذایی می تواند سلامت قلب را تضمین کند.





بازگشت به صفحه نخست


نقل از :جام جم

کد: 4193 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۲۵ خرداد بازدید: 3943 ساعت: 11:19 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چربی‌سوزی در خواب؛ داروی جدید لاغری بدون رژیم و ورزش رسید ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
2 تاب‌آوری تولید در جنگ ۱۲ روزه/بسته ویژه حمایت از صنعت پس از جنگ آماده ابلاغ ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
3 تغذیه سالم در هر شرایطی برای قلب مفید است ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
4 رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان به سندرم روده تحریک‌پذیر ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
5 رعایت نکات تغذیه‌ای در شرایط کنونی کشور برای حفظ سلامت عمومی ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
6 رژیم‌های غذایی کم‌کالری چگونه بر خلق و خوی تأثیر می‌گذارند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
7 چگونه اسید معده را در ماه رمضان کنترل کنیم؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۷ فروردين
8 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
9 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
10 خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
11 بایدها و نبایدهای تغذیه ای در دوران بارداری ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۸ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چطور غذا و مایکروفر باعث سرطان می‌شوند؟ لقمه: دیوکسین (Dioxin) یک سم بسیار قوی برای سلول ه...

  تامین آهن مورد نیاز با مصرف برنج پژوهشگران موسسه بین‌المللی تحقیقات برنج موفق به تو...

  رژیم غذایی مناسب برای پیشگیری از تکرار حمله قلبی اغلب افرادی که سابقه ابتلا به بیماری‌های قلبی و عر...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

میزان ماندگاری گوشت قرمز و ماهی متخصصان تغذیه می گویند: گوشت یخ زده پس از یکسال از زمان ذبح تمام ارزش غذایی خود را از دست داده و به تفاله تبدیل می‌شود اما در موارد زیادی گوشت‌های یخ زده وارداتی تنها چند روز مانده به یکسال در کشور به فروش می‌روند.
توصیه‌های سرآشپز برای کاهش مصرف نمک همه می‌دانیم که مصرف بیش از اندازه‌ی نمک برای سلامتی خوب نیست. امروزه سرآشپزهای حرفه‌ای با علم به این موضوع سعی دارند در عین تهیه‌ی غذاهای خوشمزه، میزان سدیم (نمک) استفاده شده در غذاهایشان را کاهش دهند.
روشهای طلایی خانگی برای پاک کردن انواع لکه چسب از روی لباس پایگاه خبری لقمه: لکه چسب یکی از سخت ترین لکه ها است که بسته به نوع چسب می تواند پاک کردن آن سخت باشد.
چرا کبد چرب می‌شود کبد چرب یکی از آن بیماری‌هایی است که با اقبال روزافزون مردم به رژیم غذایی ناسالم نامش بیشتر سر زبان‌ها می‌افتد. به گفته دکتر رضا ملک‌زاده، رئیس هفته سلامت گوارش در حال حاضر 30 درصد از ایرانی‌ها به این بیماری مبتلا هستند.