صفحه اصلی
-
درباره لقمه
-
تماس با ما
-
دبیرخانه دائمی مسابقات فرهنگی هنری سفره های ایرانی
مجله لقمه
صنایع و خدمات
لقمه یاب
میهمانی
سرگرمی
گالری
آخرین اخبار
اجرای پروژههای تحقیقاتی مشارکتی برای افزایش عملکرد گندم در استان تهران
سیگنال دور دوم مذاکرات به بازار طلا و سکه؛ سکه ۳.۸ میلیون تومان ریخت
بازگشت یک بیماری مسری به ایران
ربات میوهچین ساخته شد
برداشت کلزا در فارس آغاز شد
ضربه تعرفههای ترامپ به نفت؛ لرزه بر اندام اقتصاد آذربایجان
زلزله ترامپ با اروپا و بقیه چه میکند؟
15 نکته مهم در مورد سفر در ماه رمضان
دانشگاه علوم پزشکی یزد: مطلبی در مورد میزهای بیرون نانوایی نگفتیم
بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد
مجله لقمه
خبرها
طرز تهیه انواع غذا
پزشکی و سلامت
خواص خوراکی ها
رمز و راز خانهداری و آشپزی
رازهای کسب و کار
پیشنهاد آخر هفته
ویژه نامه لاغری و چاقی
تغذیه
بازاریابی و فروش
دین و غذا
دانستنی ها
دکوراسیون
رستورانداری
دارو
داستان خوراکی ها
معرفی صنایع غذایی ایرانی
صنایع غذایی خارجی
گزارش
یادداشت و مقاله
هنر و غذا
گوناگون
مهمانی
کتاب و نشریات
گردشگری و هتلداری
گزارش تصویری یا ویدئویی
سرگرمی
خبرهای مربوط به سایت لقمه و مسابقات سفره های ایرانی اسلامی
آگهی و اطلاعیه ها
جشنواره و نمایشگاه ها
نتایج نظرسنجی سایت لقمه
سایت لقمه
>
مجله لقمه
>
یادداشت و مقاله
>
گروه خونی شما چیست؟ چه غذایی برایتان مفید است؟
گروه خونی شما چیست؟ چه غذایی برایتان مفید است؟
ارتباط میان گروه خونی و عملكرد ارگان های بدن از موضوعات قابل بحث در علم پزشكی است كه در 30 سال گذشته مورد توجه محققان قرار گرفته است.
لقمه:
به طور كلی گروه خونی یكی از نشانه های مهم ژنتیكی در افراد محسوب می شود كه به نوعی تعیین كننده عملكرد سیستم بیوشیمیایی بدن به شمار می رود. تحقیقات نشان می دهد ارتباط نزدیكی میان گروه خون افراد و شانس احتمال ابتلابه بیماری هایی مانند مشكلات قلبی، عروقی، دیابت، سرطان، بیماری های خودایمنی مانند ام.اس و آلرژی وجود دارد. از طرف دیگر به عقیده محققان، نوع گروه خونی با رژیم غذایی نیز مرتبط بوده و مصرف برخی گروه های غذایی در افراد با گروه خونی متفاوت سازگارتر هستند. چرا كه افراد با گروه های خونی مختلف، نمی توانند برخی گروه های غذایی را هضم و جذب كرده و اختلال در سیستم گوارشی آنها باعث ایجاد عوارضی مانند تپش قلب، ابتلابه سندرم تحرك پذیر روده و ... می شود.
گروه خونی O
گروه خونی درصد زیادی از افراد O بوده و این نوع قدیمی ترین گروه خونی محسوب می شود. عملكرد سیستم گوارشی در افراد با گروه خونی O رضایت بخش است. مصرف موادغذایی پروتئینی بویژه گوشت قرمز همراه با سبزیجات و میوه برای سلامتی این افراد مفید محسوب می شود. در افراد با گروه خونی O، هضم و جذب كربوهیدرات ها به سختی انجام می گیرد و باید در وعده های غذایی به میزان كمی مصرف شود. تحقیقات نشان می دهد، هضم رژیم های غذایی حاوی گندم و گلوتن برای این افراد مشكل است و بهترین رژیم غذایی برای این افراد، الگوهای غذایی سرشار از پروتئین حیوانی، سبزیجات با حداقل كربوهیدرات و لبنیات است.
در افرادی كه گروه خونی O دارند، ترشح اسید هیدروكلریك به میزان زیادی بوده و از این رو هضم موادغذایی پروتئین به خوبی انجام می شود. از طرف دیگر به علت اینكه در سیستم گوارشی این افراد اسید قابل توجهی ترشح می شود بهتر است از مصرف موادغذایی حاوی كافئین خودداری كنند، چرا كه مصرف كافئین باعث افرایش ترشح اسید معده شده و احتمال ابتلابه زخم معده را بویژه در افرادی كه تحت استرس و فشارهای عصبی هستند، افزایش می دهد. نوشیدن چای سبز به جای مصرف قهوه كمك موثری به سلامت این گروه از افراد خواهد كرد. كندی متابولیسم و كم كاری تیروئید در افراد با گروه خونی O شایع است. از این رو پیروی از رژیم های غذایی كه به افزایش سرعت متابولیسم كمك می كند، موثر خواهد بود. موادغذایی دریایی و یددار باعث بهبود عملكرد غده تیروئید خواهد شد. بهترین ورزش ها برای افراد با این نوع از گروه خونی، پیاده روی، ایروبیك و ورزش هایی است كه به افزایش ضربان قلب كمك می كند. مصرف موادغذایی مانند ذرت، لوبیا، عدس، كلم، دانه آفتابگردان، برگ خردل، آرد سفید و شكر در این افراد باعث اضافه وزن خواهد شد. از طرف دیگر، مصرف موادغذایی دریایی، گوشت قرمز و سبزیجات برگ تیره مانند بروكلی و اسفناج در كاهش وزن آنها موثر است.
تحقیقات نشان می دهد افراد با گروه خونی O بهتر است رژیم های غذایی مانند دانه بادام زمینی، عدس، روغن ذرت و روغن دانه آفتابگردان، لبنیات پرچرب، آووكادو، بادمجان، زیتون، سیب زمینی، پرتقال، هندوانه، نارگیل، توت فرنگی، ادویه هایی مانند دارچین، فلفل سیاه، سركه سیب و چای سیاه را محدود كنند.
گروه خونی A
افراد با گروه خونی A، سیستم گوارشی حساسی داشته و این افراد قادر به هضم پروتئین های حیوانی نیستند. تحقیقات نشان می دهد، گروه خونی اكثر افراد گیاه خوار، گروه A است چرا كه هضم لبنیات نیز در این افراد مشكل است و آنها نسبت به لاكتوز مقاوم نیستند.
سبزیجات و حبوبات حاوی پروتئین های گیاهی مغذی و موثرترین غذا برای این افراد به شمار می رود. همچنین در این گروه از افراد، اسید هیدروكلریك معده به میزان كافی ترشح نمی شود و به عقیده محققان باید از مصرف گوشت های نمك سود و دودی كه در آن از نیترات سدیم استفاده می شود، پرهیز كنند. مصرف بیش از حد پروتئین حیوانی و لبنیات باعث اختلال در سیستم هضم شده و احتمال ابتلابه سرطان معده را در افراد افزایش می دهد، چرا كه مصرف این گروه از موادغذایی باعث باز جذب باكتری های سمی به بافت ها و ماهیچه ها شده و مشكلاتی را در دستگاه هضم و جذب به وجود می آورد. از طرف دیگر میزان ناكافی اسیدهیدروكلریك در معده باعث می شود ویتامین B12 از موادغذایی به خوبی جذب نشود، از این رو این افراد بیشتر در معرض ابتلابه كم خونی قرار دارند. متخصصان مصرف مكمل های حاوی ویتامین B12 كه دارای آنزیم های جذب مانند بتانین است را توصیه می كنند. بتانین با افزایش میزان اسید هیدروكلریك در معده، عمل جذب ویتامین B12 را افزایش می دهد. بهترین ورزش برای افراد با گروه خونی A كوهنوردی، یوگا و گلف است. این ورزش ها باعث كاهش استرس در این افراد می شود. مصرف گوشت قرمز، لوبیا چشم بلبلی، لبنیات، گندم، شكر و آرد سفید افزایش وزن را برای افراد با گروه خونی A به همراه خواهد داشت. همچنین بذركتان، زیتون، سویا، آناناس و سبزیجات برگ تیره رژیم غذایی موثری برای كاهش وزن محسوب می شود.
گروه خونی B
سیستم گوارش افراد با گروه خونی B عملكرد مناسبی دارد و قدرت جذب بسیاری از گروه های غذایی را دارد اما به عقیده متخصصان تغذیه این افراد بهتر است مصرف ذرت، عدس، بادام زمینی و كنجد را در رژیم غذایی خود محدود كنند، چرا كه باعث افزایش وزن خواهد شد. از طرف دیگر مصرف موادغذایی مانند جوانه گندم همراه با گلوتن، افت سریع قندخون را در آنان به دنبال خواهد داشت. مصرف سبزیجات برگ تیره، گوشت قرمز (گوشت بره)، گوشت بوقلمون، لبنیات كم چرب، تخم مرغ، موادغذایی دریایی، بویژه ماهی های اقیانوس مانند سالمون و بذر كتان برای این گروه از افراد در رژیم های لاغری مفید خواهد بود. گفتنی است این افراد بهتر است مصرف موادغذایی مانند جوانه گندم، نوشابه های گازدار، بلوط، آووكادو، زیتون سیاه و فلفل را محدود كنند.
گروه خونی AB
كمتر از 5 درصد از افراد دارای گروه خونی AB هستند. موادغذایی كه هضم و جذب آنها برای گروه های خونی A و B مشكل است، برای این افراد نیز باعث اختلال عملكرد دستگاه گوارش می شود. آنزیم های هضم موجود در مكمل ها كمك فراوانی به بهبود عملكرد سیستم جذب در این افراد خواهد كرد. گوشت قرمز، گوشت مرغ، اردك، غذاهای دریایی مانند سالمون دودی شده، میگو، پنیر (پارمسان) دانه كدوحلوایی، لوبیا چشم بلبلی، آووكادو، ذرت، زیتون سیاه، فلفل، انبه، موز، پرتقال و انار بهتر است در رژیم غذایی این افراد محدود شود.
کد:
437
تاریخ نشر:
۱۳۹۰ يکشنبه ۲۴ مهر
بازدید:
42202
ساعت:
12:00 صبح
نسخه چاپی
ارسال به دوست
اخبار مرتبط با این خبر
ردیف
تیتر
تاریخ
1
بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد
۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
2
بدغذایی در کودکان؛ از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی
۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
3
تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا
۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
4
تورم مواد خوراکی، سفره خانوادهها را کوچک کرده است
۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
5
اتلاف ٣٣ درصدی مواد غذایی در فرایند کاشت، داشت و برداشت
۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
6
استقرار ۳۵۰ کارشناس تغذیه در مناطق روستایی تا پایان سال
۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
7
بایدها و نبایدهای تغذیه ای در دوران بارداری
۱۴۰۳ سه شنبه ۱۸ دي
8
۸ توصیه تغذیهای وزارت بهداشت برای روزهای آلوده
۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
9
خوردن این میوه اثرات منفیِ تغذیه ناسالم را کاهش میدهد
۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
10
سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟
۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
11
توصیه هایی برای تغذیه در راهپیمایی اربعین
۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ شهريور
نظرات
تیموری شهرزاذ
مطلب بسیار جالب و مفیدی بود. ممنون
mozhdeh
عالیههههه
نظر شما
نام:
*
پست الکترونیکی:
*
نظر شما:
*
کد امنیتی:
کد امنیتی را وارد نمایید
گزارشات ویدئویی یا تصویری
آغاز یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری کشور در کرمانشاه
دومین و سومین روز از یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری کشور
اختتامیه یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری
نظرسنجی
عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
آدرس ایمیل درست نیست
مطالب بهداشتی و تغذیه ایی
توصیههایی برای هضم بهتر غذا
تند تند غذا خوردن به مشکلات گوارشی ختم خواهد شد. آ...
بالاخره ته دیگ بخوریم؟
سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت اعلا...
بیماری بدون علامت 70 درصد افراد چاق
یک فوق تخصص بیماری گوارش و کبد با اشاره به اینکه آ...
موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور
عضویت در سایت
ویژه علاقمندان آشپزی
قصد خرید خوراکی خاصی را دارید اینجا را ببینید
مسابقات فرهنگی هنری سفرهها
بازی آنلاین لقمه خور را تجربه کنید!
لقمه.کام
با کتابهای تغذیه و آشپزی آشنا شوید
گزارش و مقالات برگزیده
تخممرغ محلی بخوریم یا ماشینی؟
اگر بدانید نیمروی تخممرغ محلی با کره و خوردن آن بانان روستایی چه لذتی دارد، دیگر هیچوقت هوس خوردن تخممرغ صنعتی به سرتان نمیزند.همان تخمی که مرغش درهوای بکر و آزاد روستا رشد می کند و خواب و خوراکش به راه است و به دور از تنش های مرغ ماشینی است.مرغ ماشینی را که می شناسید همان مرغی که در فضای سربسته و به دور از نور آفتاب با بیداری مداوم 45 روزه اسید لاکتیک خونش بالا می رود.
مصرف غذاهای پرادویه در دوران شیردهی روی طعم شیر اثر میگذارد
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان یزد گفت: مصرف غذاهای پرادویه در دوران شیردهی روی طعم شیر تاثیرگذار است.
سوء تغذیه و سوء مصرف پروتئین ۸۰۰ هزار کودک ایرانی
دبیر ستاد کشوری ترویج مصرف تخممرغ از سوء تغذیه و سوء مصرف پروتئین ۸۰۰ هزار کودک ایرانی خبر داد.
خنک بنوشید بیشتر عرق میکنید
تابستان فرا رسیده و مشکل عرق و بوی بدن آن تبدیل به کابوس خیلیها شده است. گاهی در اتوبوس یا مترو و حتی فضاهای باز از بوی عرق بعضیها نمیشود نفس کشید.
لقمه یاب
بازار
مجله لقمه
میهمانی
سرگرمی
RSS
درباره لقمه
تماس با ما
استفاده از کلیه مطالب فقط با ذکر منبع بلا مانع است