شیر بزهای تراریخته وارد سبد دارویی می‌شود


محققان پژوهشگاه رویان به روشی برای تولید حیوانات تراریخته دست یافته‌اند که سرعت فرآیند انجام کار در آن، یکصد برابر روش‌های اولیه شبیه‌سازی است. ما پیش از اینها توانستیم سرعت شبیه‌سازی را به کمک محققانی از استرالیا و نیوزلیند به 10برابر شبیه‌سازی عادی افزایش دهیم و سپس، این روش ساده‌شده را طراحی کردیم که در آن با میزان موفقیت بالاتر می‌توان طی مدت 10دقیقه، هسته تعداد زیادی تخمک را برای شبیه‌سازی خارج کرد. این روش هم‌اکنون به نام رویان در دنیا به ثبت رسیده است.

به گزارش لقمه،  در میان روش‌های مختلف موجود در دنیا، روش شبیه‌سازی (کلونینگ) یکی از بهترین‌ روش‌ها برای تولید سلول تراریخته است که با استفاده از آن می‌توان مهندسی ژنتیک را به صورت صددرصد اجرا کرد. علاوه‌براین بسیاری از روش‌ها برای تولید حیوانات نوترکیب به صورت صددرصد عملی نیستند، چنان‌که انتقال ژن به هسته سلول در حیوانات مزرعه مانند بز و گاو به دلیل رنگدانه‌های آنها امکان‌پذیر نیست و تنها در موش عملی است. هم‌اکنون فعالیت‌های زیادی در حوزه سلول‌های بنیادی انسانی شده‌ و این بخش را به کاربرد رسانده است، اما هنوز موفق به تولید سلول بنیادی حیوانات مزرعه نشده‌ایم که امیدواریم بتوانیم آن را نیز مانند سلول بنیادی موش تولید کنیم.

کارایی پروتئین‌های تولیدشده در شیر حیوانات نسبت به سلول‌های گیاهی بسیار بالاتر است و حیوانات مزرعه می‌توانند بیورآکتورهای خوبی با هزینه پایین باشند. پژوهشگاه رویان هم‌اکنون موفق به تولید دو پروتئین فاکتور 9 و tPA (Tissue plasminogen activator) در شیر بزهای تراریخته شده است و پروژه را برای افزایش میزان کارایی و تاثیر آن ادامه می‌دهد. اکنون گله‌ای از بزهای نسل دوم و سوم تراریخته داریم که این پروتئین‌ها در شیر آنها یافت می‌شود و برای استخراج و تولید دارو از این شیر، دست یاری به سوی شرکت‌های داروسازی دراز می‌کنیم.

شیر بزهای تولیدشده، حاوی پروتئین‌هایی است که برای درمان بیماری‌ها موثر است، از این رو با همکاری داروسازان می‌توانیم فاکتورهای تولیدشده در شیر بزهای تراریخته را وارد سبد دارویی کشور کنیم. این پژوهشگاه به این دلیل بز را برای تولید این شیر انتخاب کرده است که دوره باروری کوتاهی دارد و میزان تولید شیر و پروتئین آن بالاست. همچنین می‌تواند چندقلوزایی داشته باشد که ایجاد یک گله از اینگونه بزها و تولید انبوه پروتئین را راحت‌تر می‌کند. 


بازگشت به صفحه نخست


نقل از :شرق

کد: 4518 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲۶ تير بازدید: 3588 ساعت: 5:24 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رعایت نکات تغذیه‌ای در شرایط کنونی کشور برای حفظ سلامت عمومی ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
2 جزئیات پویش مردمی چله خدمت/نظر شهید رئیسی در مورد خیرین ۱۴۰۴ دوشنبه ۱۶ ارديبهشت
3 نقش دامپزشکی در زنجیره امنیت غذایی از زبان رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
4 افزایش ۳۰درصدی صادرات آبزیان نسبت به سال ۱۴۰۲ ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
5 غافلگیری با قیمت ۱۱ میلیونی گوجه سبز! ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲۱ فروردين
6 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
7 خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
8 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
9 موز با دلار گران شد ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ بهمن
10 ادویه‌ای معطر با فواید بی‌پایان/خواص هل و طریقه مصرف آن ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۰ بهمن
11 تقدیر از ۱۰ ایده برتر در رویداد فناوری‌های نوین کاهش ضایعات کشاورزی و غذایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  راه‌حل تـرك شیـــــرینی خوردن شیرینی شاید یک عادت باشد، اما باید توجه كرد ...

  چربی شکمی خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد خطر ابتلا به دیابت در افرادی که چاق هستند و چربی ا...

  تهدید امید به زندگی با چاقی دوران کودکی پایگاه خبری لقمه: چاقی شدید دوران کودکی می‌تواند ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

فیروزآباد قطب تولید گیاهان دارویی و عسل برگ / صادرات سالانه ۵۰ تن گیاهان دارویی به اروپا پایگاه خبری لقمه: شهر فیروز آباد استان فارس در راستای معرفی قطب‌های صنایع تبدیلی،‌ به عنوان قطب تولید گیاهان دارویی به ویژه عسل برگ معرفی و اعلام شد، سالانه ۵۰ تن گیاهان دارویی این شهر به اروپا صادر می‌شود.
آشنایی با میان‌وعده‌های مناسب دانش آموزان میوه‌ها و سبزیجات تازه و خشک‌شده، آب‌میوه‌های طبیعی، آجیل‌ها و تخمه‌ها، ساندویچ‌های خانگی، شیر و ... از جمله میان‌وعده‌های مناسب برای دانش‌آموزان است.
جای خالی نظام ارزیابی شفاف در صنعت غذا و گردشگری ایران پایگاه خبری لقمه: در سال‌هایی که ایران برای جذب گردشگر تلاش می‌کند تا چهره‌ای حرفه‌ای‌تر و مدرن‌تر از خود به جهان نشان دهد، یکی از نقاط کور این تلاش‌ها بی‌تردید نبود یک نظام استاندارد برای رده‌بندی رستوران‌ها و مراکز پذیرایی است؛ مسأله‌ای که نه تنها در کیفیت تجربه گردشگران، بلکه در رضایت خود شهروندان نیز تأثیر مستقیم دارد.
بفرمایید غذای محلی واقعا هیچ لذتی به پای خوردن نمی‌رسد، همه ما غذاخوردن را دوست داریم مخصوصا بر سر سفره غذاهای سنتی و محلی كشورمان بنشینیم.