با انواع غذاهای آلرژی‌زا آشنا شوید


آلرژی‌های غذایی در سال‌های اخیر نگرانی‌های بسیاری را برای مسوولان و والدین بوجود آورده‌اند و این نگرانی به حدی رسیده كه عرضه برخی خوردنی‌ها مثل محصولات بادام زمینی كه یك ماده آلرژی‌زا است در موسسات آموزشی انگلیس و آمریكا و همچنین در برخی از فرودگاههای خارجی این كشورها ممنوع شده است.

به گزارش لقمه، آلرژی غذایی عبارت از واكنش شدید سیستم ایمنی بدن به یك پروتئین غذایی است. این مشكل با سایر واكنش‌های غذایی مثل عدم تحمل غذا، واكنش‌های دارویی و واكنش‌های مسمومیتی تفاوت دارد.

دكتر ریچارد آناند، متخصص تغذیه در این باره می‌گوید: علائم آلرژی غذایی شامل خارش، تورم صورت، لب‌ها، زبان و یا چشم‌ها، اسهال، استفراغ، خارش و گرفتگی گلو، مشكل در تنفس، انقباض عضلانی، عطسه و در موارد شدید حتی شوك خطرناك هستند. این علائم گاهی خفیف و گاهی بسیار تهدید كننده هستند.

به گزارش روزنامه ایندیااكسپرس، دكتر پورا دوگال یكی دیگر از متخصصان تغذیه در هند می‌گوید: هرچند آلرژی‌های غذایی بسیار نادر هستند اما اغلب در بین كودكان زیر چهار سال شایع‌ترند. اكثر كودكانی كه به شیر، تخم مرغ، گندم یا سویا آلرژی دارند از سن پنج سالگی به بعد این مشكل را پشت سر می‌گذارند و حساسیت آنها برطرف می‌شود. اما انواع دیگری از آلرژی‌های غذایی مثل حساسیت به ماهی یا صدف دریایی معمولا در سنین بالاتر بروز می‌كند و احتمال از بین رفتن آن با افزایش سن تقریبا وجود ندارد.

به گفته متخصصان، علت دقیق افزایش آلرژی‌ها در كودكان هنوز نامعلوم است اما مطالعات پزشكی فزاینده نشان می‌دهند كه تركیبی از عوامل ژنتیكی و محیط زیستی، عوامل اصلی بیشتر آلرژی‌های دوران كودكی هستند.

آمار سازمان غذا و داروی آمریكا نشان می‌دهد كه حدود دو درصد از بزرگسالان و هشت درصد از كودكان خردسال به نوعی از آلرژی‌های غذایی مبتلا هستند.

بنابراین گزارش، شایع‌ترین مواد غذایی آلرژی‌زا عبارتند از:

-‌ شیرگاو، شیر بز، شیر سویا و تمام فرآورده‌های شیر شامل كره، پنیر، خامه و ماست

-‌ تخم مرغ و تمام مواد غذایی كه از تخم مرغ تهیه می‌شوند مثل كیك‌ها، كلوچه‌ها و حتی نان خانگی

-‌ دانه سویا و فرآورده‌های آن شامل شیر سویا

-‌ گندم كه بویژه در افراد مبتلا به آرتریت خوردن آن ممنوع است و باید برنج را جایگزین آن كرد.

- بادام زمینی و تمام موادغذایی كه از این مغز خشكبار تهیه می‌شوند. افرادی كه به بادام زمینی آلرژی دارند می‌توانند سایر مغزها مثل گردو، بادام درختی و فندق را جایگزین آن كنند.

- ذرت و نوشیدنی‌ها و خوردنی‌هایی كه حاوی شربت ذرت هستند.

- رنگ‌ها و مواد نگهدارنده مصنوعی بویژه خوردنی‌هایی كه رنگهای نارنجی، سبز، قرمز و دیگر رنگ‌های مصنوعی را دارند.

اگر احساس می‌كنید به غذای خاصی آلرژی دارید نكات زیر را حتما رعایت كنید:

-‌ این خوردنی را حتما از رژیم غذایی خود حذف كنید.

- تست حساسیت پوستی را انجام دهید.

- حتما در مورد آلرژی خود با پزشك مشورت كرده و برای كنترل مشكل خود از وی راهنمایی بگیرید.


نقل از :ایسنا

کد: 459 تاریخ نشر: ۱۳۹۰ پنج شنبه ۵ آبان بازدید: 8624 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کمبود کدام ویتامین به کاهش و توقف رشد بدن می انجامد؟ دکتر تیرنگ نیستانی گفت: کمبود روی برای نخستین بار ...

  خوردن عسل برای کودکان زیر یک سال ممنوع خیلی‌ها عسل را شیرینی بی‌ضرر می‌دانند و مرهم بسیار...

  مصرف مایعات در زمستان چقدر مهم است؟ در فصل زمستان نیز مصرف مقادیر کافی آب و مایعات را ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

جنسینگ ایرانی بخورید! بررسی ها نشان می دهند یکی از اصلی ترین فایده های سیاه دانه در بهبود سیستم ایمنی بدن و تقویت آن است، به طوری که حتی در بیماران مبتلا به صرع نیز مصرف آن سبب کاهش حملات تشنج می شود.
آناناس مفید برای کاهش درد قاعدگی آناناس و شکلات تلخ برای کاهش درد دوران قاعدگی در زنان مفید هستند.
آیا لاغر شدن با آب امکان‌پذیر است؟ یک متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی بابیان اینکه یکی از عادت‌های غذایی غلط در ایران نوشیدن چای یا قهوه بلافاصله بعد از صرف هر وعده غذایی است، گفت: «این عادت غلط غذایی ممکن است به‌مرورزمان باعث بروز کم‌خونی مخصوصاً در خانم‌ها شود چراکه با رقیق شدن شیره‌های گوارشی عمل هضم به‌خوبی صورت نمی‌گیرد و همچنین ترکیبات موجود در چای مانع جذب برخی از املاح و مواد معدنی می‌شود که مهم‌ترین آن‌ها آهن مخصوصاً آهن با منشأ گیاهی است.»
آیا رنگها بر ذائقه تاثیر میگذارند؟ نتایج بررسی های اخیر نشان می دهد، رنگ هایی که برای منزل انتخاب می کنید می تواند روی ذائقه اعضای خانواده تأثیر بگذارد، خواب را بهبود دهد و حتی زندگی را بانشاط کند! اما چگونه؟