غذاهای سنتی سبک ایرانی در وعده افطار


بهتر است از غذاهای سبک در وعده افطاری استفاده شود. همچنین می توان از غذاهای سنتی ایرانی که حاوی مواد مغذی مورد نیاز بدن است، نیز به عنوان وعده شام در حدود دو ساعت پس از صرف افطار استفاده کرد.

به گزارش لقمه، یک دکترای علوم تغذیه با بیان اینکه افطار با یک لیوان شیر گرم یا آب جوش به همراه چند دانه خرما بهترین ترکیب غذایی به شمار می رود، گفت: بهتر است از غذاهای سبک در وعده افطاری استفاده شود. همچنین می توان از غذاهای سنتی ایرانی که حاوی مواد مغذی مورد نیاز بدن است، نیز به عنوان وعده شام در حدود دو ساعت پس از صرف افطار استفاده کرد.

دکتر علی اکبر سهیلی آزاد با تاکید بر تاثیر تغذیه مناسب و صحیح در ماه مبارک رمضان بر حفظ سلامت روزه داران، تصریح کرد: افطار کردن با یک لیوان شیر گرم یا آب جوش به همراه چند دانه خرما بهترین ترکیب غذایی برای باز کردن روزه به شمار می رود چرا که خرما به عنوان یک منبع غنی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و بویژه گلوکز می تواند با افزیش سطح قند خون که در طول روزه داری کاهش یافته، نیاز سلول‌های مغذی به گلوکز را تامین و موجب ارتقای عملکرد مغزی می‌شود.

وی خوردن آب جوش، شیر یا حتی آب قند در ابتدای افطاری برای جبران آب از دست رفته بدن در شرایطی که به شدت به آن نیاز دارد را موثر دانست و افزود: خوردن غذاهای سبک همچون نان و پنیر به همراه گردو یا سبزی در وعده افطار توصیه می شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه داشتن یک وعده شام، دو ساعت پس از صرف افطاری توصیه می‌شود، اظهار داشت: غذاهای سنتی ایرانی بنابر صلاح خانواده حاوی مواد مغذی مورد نیاز بدن است که می تواند در این وعده غذایی گنجانده شود اما آنچه که باید مورد توجه افراد قرار گیرد پرهیز از زیاده خوری در ساعات بین افطار تا سحر است.

دکتر سهیلی آزاد به لزوم مصرف سبزیجات و میوه ها در وعده‌های غذایی افطاری و شام اشاره کرد و گفت: این مواد منابع عمده ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر هستند و مصرف آنها از ابتلای شخص روزه دار به یبوست جلوگیری می‌کند. بنابراین یک ساعت پس از صرف شام بهتر است حتما از گروه میوه‌ها به مقدار یک واحد، یعنی در حدود یک سیب متوسط یا دو عدد زردآلوی بزرگ استفاده شود.

وی توصیه کرد: بهتر است افراد از مصرف آب و نوشابه به همراه غذا خودداری کرده و در حدود 20 دقیقه پیش از خوردن غذا، آب مورد نیاز خود را تامین کنند. بطوری که مصرف نوشیدنی‌ها در طول غذا خوردن موجب کامل هضم نشدن غذا در روده شده و نفخ و دل درد را برای فرد روزه دار به دنبال دارد.

این دکترای علوم تغذیه در پایان با اشاره به فرصت مناسب روزه داری برای کاهش وزن افراد مبتلا به چاقی، خاطرنشان کرد: پرخوری در وعده افطار نه تنها موجب لاغر شدن فرد روزه دار نمی شود بلکه اضافه وزن و چاقی را برای وی در پی دارد بطوری که انرژی مازاد بر نیاز دریافتی از مواد مختلفی که در ساعات پس از افطار تا سحر خورده می شود، موجب چاق شدن یشتر افراد می شود.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 4654 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۸ مرداد بازدید: 3741 ساعت: 5:13 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خود را در مقابل سرماخوردگی بیمه کنید/ تقویت ایمنی بدن با آنتی اکسیدان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
2 مزایا و معایب نان حاوی آرد کامل/ درمان چاقی با نان کامل ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
3 توصیه های بهداشتی برای پیشگیری از آنفلوآنزا ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۸ مهر
4 زنان در بارداری از مصرف این خوردنی غافل نشوند ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۲ مرداد
5 میزان مناسب تزریق مواد غنی شده در صنایع غذایی ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۰ خرداد
6 پاتوق جوانان مجرد در ایران کجاست؟ ۱۳۹۳ چهارشنبه ۷ خرداد
7 استاتین‌ها با گریپ فروت تداخل دارند ۱۳۹۳ شنبه ۲ فروردين
8 بهترین وقت برای نوشیدن قهوه یا چای چه زمانی است؟ ۱۳۹۲ دوشنبه ۴ آذر
9 آنچه درباره عوارض قرص "زینک" باید بدانید ۱۳۹۲ جمعه ۴ مرداد
10 چه کسانی در ماه رمضان چاق می‌شوند؟ ۱۳۹۲ يکشنبه ۳۰ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  دانه‌ها و مغزها بهترین میان وعده برای دانش آموزان هستند نوع چربی موجود در این گروه از نوع چربی‌های مفید بو...

  سبزیجاتی برای فصل سرما فصل سرما نزدیک است و شما باید به فکر تأمین ویتامین...

  دسرهای چاق‌کننده را بشناسید متخصصان تغذیه و سلامت در مطالعه جدیدی هشدار دادند:...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

۶ عادتی که همانند سیگار کشیدن مضر است گفته می شود، علاوه بر سیگار کشیدن عادت های ناسالم دیگری نیز وجود دارد که پیامدهای آن با عوارض سیگار کشیدن فرق چندانی ندارد.
چربی‌های شکم را با كمك كدام خوراکی کنیم؟ بررسی مطالعات انجام شده نشان می‌دهد مصرف آووکادو به بهره‌مندی از یک رژیم‌غذایی سالم، افزایش سطح کلسترول خوب، کاهش خطر سندرم متابولیک و کاهش وزن بدن کمک می‌کند.
جدیدترین قوانین و مجازات‌های "نظام استاندارد" + جزئیات پایگاه خبری لقمه: طبق قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، جرایم مرتکب شده در نظام استاندارد مطابق با قانون مجازات اسلامی و قوانین به روز شده قوه قضاییه تعریف شده است.
این چربی شما را چاق نمی‌كند گرچه ممكن است بافت چربی در قسمت‌های مختلف بدن ذخیره شده باشد، اما صرف‌نظر از محل ذخیره چربی در بدن، باید پذیرفت چربی، چربی است و هرچه مقدار چربی ذخیره شده در بدن كمتر باشد، بهتر است. البته این موضوع درباره چربی ـ كه با عنوان چربی قهوه‌ای از آن نام برده می‌شود ـ صدق نمی‌كند.