زنان در بارداری از مصرف این خوردنی غافل نشوند


پایگاه خبری لقمه: یک دکترای تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اهمیت مصرف مکمل آهن در دوران پیش و حین بارداری گفت: استفاده از قرص آهن در این دوران سبب تکامل سیستم عصبی نوزاد و جلوگیری از تاخیر در تکلم کودکان می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، فرهاد وحید دکترای تغذیه و رژیم درمانی درباره تاخیر در تکلم کودکان اظهار کرد: عوامل عصب‌شناسی، آناتومیکی و روانشناسی مانند استرس و اضطراب مزمن از جمله فاکتور‌هایی هستند که تکلم کودکان را با اختلال مواجه می‌کنند. اگر سیستم عصبی نوزادان به خوبی رشد نکرده باشد، کودکان با تاخیر در تکلم روبرو می‌شوند.

 
وی با بیان اینکه تکامل پیدا نکردن سیستم کلامی و عفونت گوش نیز می‌توانند تاخیر در تکلم کودکان را به همراه داشته باشند، عنوان کرد: گاهی سوء تغذیه زنان در دوران بارداری سبب این عارضه شده و پس از گذشت مدتی برطرف می‌شود. به این معنا که اگر نوزادی اختلال در سیستم کلامی خود داشته باشد، شاید دیگر قادر به صحبت کردن نباشد، اما با پیش گیری از سوء تغذیه مادر در دوران بارداری می‌توان از تاخیر در تکلم کودکان جلوگیری کرد.
 
این دکترای تغذیه و رژیم درمانی توصیه کرد: زنان باید سه ماه و به ویژه یک ماه قبل از بارداری اسیدفولیک و آهن را مصرف کنند. اسید فولیک نقش موثری در تکامل سیستم عصبی نوزاد دارد. از منابع سرشار از فولات می‌توان به غلات، انواع لوبیا، عدس، اسفناج و اسپاگتی اشاره کرد.
 
وحید تاکید کرد: اسیدفولیک، آهن، منیزیم، زینک و اسید‌های چرب امگا ۳ از جمله مواد معدنی هستند که تاثیر چشمگیری روی تکامل سیستم عصبی نوزاد دارند. استفاده از این ترکیبات علاوه بر تقویت هوش و تکامل سیستم عصبی و حرکتی کودک از بروز نقص‌های مادرزادی نوزاد نیز جلوگیری می‌کند.
 
وی تصریح کرد: در صورتی که زنان در طول دوران بارداری آهن یا اسید‌های چرب امگا ۳ را به مقدار کافی دریافت نکرده باشند، نوزاد متولد شده به مشکلاتی از قبیل: تاخیر در تکلم، پاسخ به محرک‌های محیطی، راه رفتن و گرفتن اجسام دچار می‌شود.
 
این دکترای تغذیه و رژیم درمانی گفت: پس از تولد نوزاد مادر باید همچنان از مکمل‌ها به خصوص قرص آهن استفاده کند، همچنین پس از شش ماهگی و با شروع غذای کمکی، کودک باید به تدریج و به مقدار کم از مواد غذایی حاوی اسید فولیک، آهن، منیزیم، زینک و اسید‌های چرب امگا ۳ تغذیه کند.
 
وحید اظهار کرد: انواع ماهی و گردو از جمله مواد غذایی غنی از امگا ۳ محسوب می‌شوند. همچنین میوه‌ها و سبزیجاتی که برگ پهن یا سبز دارند نیز سرشار از اسیدفولیک، زینک و منیزیم هستند.
 
وی یادآور شد: زنان باردار روزانه به ۳۰ میلی‌گرم آهن و ۶۰۰ میکروگرم فولات نیاز دارند، این افراد باید قبل و حین بارداری از مکمل آهن نیز استفاده کنند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :باشگاه خبرنگاران

کد: 11523 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۲ مرداد بازدید: 2741 ساعت: 8:53 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آیا مصرف زرده تخم مرغ برای کهنسالان مضر است؟ ۱۴۰۴ جمعه ۷ تير
2 تغذیه سالم در هر شرایطی برای قلب مفید است ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
3 رعایت نکات تغذیه‌ای در شرایط کنونی کشور برای حفظ سلامت عمومی ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
4 رعایت بهداشت را در مواقع بحران فراموش نکنید ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
5 آیا آب قند برای نوزاد ضرر دارد؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱ خرداد
6 توصیه‌های غذایی در مسافرت ۱۴۰۴ شنبه ۱۰ فروردين
7 چگونه اسید معده را در ماه رمضان کنترل کنیم؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۷ فروردين
8 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
9 بدغذایی در کودکان؛ از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
10 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
11 «تورم» سفره خانواده‌ها را کوچک کرد!؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آب کرفس از فشارخون بالا پیشگیری می‌کند کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علو...

  آشنایی با نکاتی درباره ارزش تغذیه‌ ای فلافل فلافل از غذاهای لذیذ لبنانی است و نام آن از جمع کل...

  کربوهیدراتها چاق نمیکنند/ شمارش کالری اشتباه است ادعاهای ضرر چربی‌های اشباع شده برای قلب، مصرف ٥ وع...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

طبیعی‌ چاق شوید همیشه در مقابل افرادی‌که تمام فکر و ذکرشان لاغر شدن و کاهش وزن است، افرادی هم هستند که به چاق شدن فکر می‌کنند و حاضرند هر کاری انجام دهند تا فقط چند کیلویی چاق‌تر شوند.
ویتامینی برای پیشگیری از آنفلوانزا همه‌ی ما می‌دانیم که بدن مان به ویتامین D نیاز دارد تا در سلامت کامل باشد. اما سۆال اینجاست به چه میزان ویتامین D نیاز داریم و از چه راهی باید تأمین بشود؟ در این مطلب به این سۆالات جواب می‌دهیم.
درباره 5 دلیل ضعف حافظه بیشتر بدانیم کاهش توانایی فرد در فراگیری موضوعات جدید یا کاهش توانایی در به یاد آوردن دانسته‌های قدیم را «اختلال‌حافظه» می‌نامیم. در افراد سالمند مبتلا به بیماری‌های تحلیل برنده مغز و اعصاب مثل «آلزایمر»، اختلالات حافظه وجود دارد.
شستشوی میوه‌ها چرا، چقدر، چگونه؟ از کودکی باید یاد گرفت که میوه‌ها هم می‌توانند به سادگی آلودگی و بیماری‌های مختلف را به بدن ما منتقل و بیمارمان کنند.