میزان مناسب تزریق مواد غنی شده در صنایع غذایی


یک دکترای تغذیه و استاد دانشگاه در مورد تولید محصولات غنی شده توسط کارخانجات صنایع غذایی معتقد است که با توجه به کمبود و فقر برخی ریزمغزی ها و ویتامین ها در مواد غذایی کشور باید از طریق غنی سازی این کمبودها را در حد مجاز جبران کرد.

به گزارش لقمه، محمد حسن انتظاری، دکترای تغذیه و استاد دانشگاه همچنین معتقد است مطابق با یک اصل کلی در تغذیه هنگام مصرف مواد غذایی به همان میزانی که کالری و انرژی مورد نیاز بدن تامین می شود به همان مقدار نیز اگر بیش از حد مجاز مصرف شود مشکلاتی را به وجود می آورد.
وی ادامه داد: به عنوان مثال کمبود روی در بدن مشکلاتی را به وجود می آورد اما اگر در جبران آن زیاده روی شود یک عامل مسموم کننده می شود یا اینکه جایگزین عنصرهای دیگری مانند آهن، مس و کلسیم می شود.
وی اضافه کرد: کمبود ید در خاک کشور و ویتامین دی در مواد غذایی به ذاته وجود دارد که غنی سازی با رعایت نکات گفته شده را می طلبد.
این متخصص انرژی درمانی افزود: کمبود عنصرهای روی، آهن، کلسیم و ویتامین دی و عوارض ناشی از آن از موارد شایعی است که از طریق موادغذایی غنی شده میتوان آنها را جبران کرد.
انتظاری با بیان اینکه میزان تزریق مواد غنی شده به محصولات با رعایت نکاتی است، تاکید کرد: محصولات غنی شده مانند محصولات غذایی که توسط شرکتهای صنعتی تولید می شود با رعایت میانگینی میان حداقل تاثیر و حداکثری که ایجاد مشکل کند در نظر گرفته می شود.
وی خاطر نشان کرد: به عنوان مثال میزان 10 میلی گرم روی مناسب مصرف روزانه و مفید برای رشد کودکان است اما میزان 40 میلی گرم آن ایجاد مسمومیت می کند.
این متخصص تغذیه افزود: میزان 700 میلی گرم ید برای بدن مفید اما 2500 میلی گرم آن منجر به مسمومیت می شود و برای آهن نیز 18 میلی گرم مفید و 45 میلی گرم مضر است به همین دلیل همیشه میزانی به کار گرفته می شود که مصرف روزانه این مواد ایجاد مسمومیت یا از فعالیت سایر ویتامینها جلوگیری نکند.



بازگشت به صفحه نخست
 




کد: 6921 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۰ خرداد بازدید: 3031 ساعت: 12:48 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تاب‌آوری تولید در جنگ ۱۲ روزه/بسته ویژه حمایت از صنعت پس از جنگ آماده ابلاغ ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
2 قیمت محصولات لبنی دوباره افزایش یافت ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
3 صادرات تفاله چغندر و نیشکر آزاد شد ۱۴۰۴ جمعه ۳ خرداد
4 ۲ سوال ملی از وزیر میراث فرهنگی و گردشگری اعلام وصول شد ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
5 افزایش قیمت کالاهای اساسی در دو هفته گذشته با پیشتازی لبنیات و حبوبات+جدول ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
6 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
7 افزایش ۳ میلیون تن ظرفیت جذب ماده خام کشاورزی در سال جاری ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
8 پشت پرده شرکت صنایع بهشهر چه می‌گذرد؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۳ مرداد
9 روند نزولی صادرات داروی ایرانی/ عراق بزرگ ترین بازار هدف ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
10 یازدهمین نمایشگاه نوشیدنی، چای، قهوه و صنایع وابسته یک هفته دیگر افتتاح می شود ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
11 خواص نعناع دمنوش آن برای مشکلات گوارشی و اعصاب +موارد دیگر ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ویتامین های گروه ب و بیماریهای قلب وعروق لقمه: آیا می دانید که ویتامین های B باعث کاهش ریسک...

  شیرینی خورها بخوانند! غالبا اکثر مردم به دنبال این هستند که چگونه از هوس...

  رعایت نکاتی برای پیشگیری از پوسیدگی دندانِ کودکان پایگاه خبری لقمه: پوسیدگی دندان از جمله اپیدمیهای ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

دیابتی‌ها و باید و نبایدهایی در آشپزی ابتلا به دیابت عادت‌های غذایی فرد را زیر و رو کرده و تغییراتی را در شیوه‌ی آشپزی تحمیل می‌کند. در نتیجه تهیه‌ی یک غذای مناسب برای یک فرد دیابتی وقت بیشتری می‌گیرد.
سفره ایرانی از زبان دکتر حداد عادل سخنرانی دوم دكتر غلامعلی حداد عادل در سلسله سخنرانی های خود با عنوان فرهنگ ایران به موضوع "سفره ایرانی پرداخته است و به صورت اجمالی ابعاد مختلف خورد و خوراک ایرانی را مورد بررسی قرار داده اند.
آنچه باید در مورد رنگ میوه‌ها بدانید تنوع رنگی میوه‌ها و سبزی‌ها فقط برای لذت بردن از تماشای آنها نیست.به گفته محققان این رنگ‌ها به ما می‌گویند کدام رنگ از میوه‌ها و سبزیجات با کدام بیماری مقابله می‌کند و مصرف آنها احتمال ابتلا به کدام بیماری‌ها را در بدن به حداقل می رساند.
مصرف شیر گاو در دوره نوزادی موجب آسیب دستگاه گوارش می‌شود یک فوق تخصص گوارش کودکان با اشاره به اینکه عدم درمان خونریزی‌های گوارشی کودکان تاثیرات سوئی بر رشد و وضعیت قلبی آنان دارد، گفت: مصرف شیر گاو در دوره نوزادی موجب آسیب به مخاط دستگاه گوارش خواهد شد؛ بنابراین کودکانی که زمینه آلرژی‌های غذایی دارند در صورت مصرف شیر گاو، دچار خونریزی‌های گوارشی می‌شوند.