شغل کشاورزی مناسب برای نسل جوان ایجاد نشده است


یک کارشناس معتقد است: شرایط شغلی مناسب برای فعالیت نسل جوان در بخش کشاورزی ایجاد نشده که غفلت از جوانان روستایی برای به‌کارگیری آنان در بخش کشاورزی منجر به از دست رفتن ظرفیت‌های کشور در این بخش، مهاجرت جوانان روستایی و پیر شدن جمعیت کشاورزان شده است.

به گزارش لقمه، منصور امیدی، استاد دانشگاه تهران اظهار کرد: غفلت از جوانان روستایی برای به‌کارگیری آنان در بخش کشاورزی منجر به از دست رفتن ظرفیت‌های کشور در این بخش می‌شود. وقتی کشاورزی توان و موقعیت جذب نیروی کار را نداشته باشد جوانان روستایی روانه شهرها می‌شوند زیرا در شهرها با وجود کارخانه‌ها و صنایع مختلف، فرصت‌های شغلی بیشتری نسبت به روستا وجود دارد.

وی افزود: مهاجرت به شهرها و به تبع آن افزایش جمعیت، تقاضا برای ایجاد امکانات بیشتر را در شهرها فراهم می‌کند. این امکانات هزینه‌های سرسام‌آوری را به شهرها تحمیل می‌کند در حالی که سیستم تولید در شهرها به این مقدار نیروی انسانی نیاز ندارد؛ بنابراین آنها جذب کارهای واسطه‌ای، کاذب یا بعضا بزهکاری می‌شوند.

این کارشناس کشاورزی گفت: نمی‌توان جوانان روستایی را مجبور کرد حتما در روستاها بمانند زیرا هر انسانی حق دارد هر جایی را که تمایل دارد زندگی کند لذا باید از طریق ایجاد امکانات و بالا بردن درآمدهای کشاورزی، جوانان را به ماندن در روستاها ترغیب کرد.

امیدی با بیان این‌که باید برنامه‌ریزی و الگوی مشخصی در کشاورزی تدوین شود، گفت: کشاورزی مدرن امروزی دیگر در زمین‌های کوچک امکان‌پذیر نیست. یکپارچه‌سازی اراضی، الگوی کشت، تولید گلخانه‌ای و تولید در شرایط محیطی کنترل شده از روش‌های نوینی هستند که باید از این روش‌ها در کشور استفاده شود.

این کارشناس کشاورزی به فرآوری محصولات نیز اشاره و خاطرنشان کرد: شاید تولید محصول به تنهایی چندان صرفه اقتصادی نداشته باشد اما فرآوری محصولات سودآوری بسیاری به همراه خواهد داشت. امروزه صنایع تبدیلی از بسته‌بندی محصولات گرفته تا تبدیل آنها به انواع محصولات غذایی، بهداشتی، آرایشی، مصرفی و ... بازدهی کشاورزی را بالا برده است.

به گفته‌ وی کشور ما در تولید محصولات کشاورزی از علوم روز بی‌بهره است در صورتیکه استفاده از علوم روز به بالا رفتن بازدهی کشاورزی می‌انجامد که ما از آن غافل هستیم. هم‌اکنون در همه جای دنیا گیاهان تراریخته تولید می‌شوند یا این‌که با انتقال ژن از سمپاشی بی‌مورد خودداری می‌کنند اما در کشور ما این شیوه‌ها در تولید جایگاه چندانی ندارد.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5149 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۴ شهريور بازدید: 2379 ساعت: 8:56 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هدایت کشتی های حامل کالای اساسی به بندر امام خمینی(ره) ۱۴۰۴ شنبه ۷ ارديبهشت
2 افزایش ۳۰درصدی صادرات آبزیان نسبت به سال ۱۴۰۲ ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
3 اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مشارکتی برای افزایش عملکرد گندم در استان تهران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت
4 برداشت کلزا در فارس آغاز شد ۱۴۰۴ شنبه ۳۱ فروردين
5 واردات دام پایه پروار در حال انجام است ۱۴۰۳ شنبه ۴ اسفند
6 کشف بیش از ٧٠٠ تن برنج احتکاری در تهران ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
7 آبیاری نوین؛ راهکاری برای نجات کشاورزی در بحران کم‌آبی/سرمایه‌گذاری‌ دولتی افزایش یابد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
8 توزیع ۲۷۰ تن مرغ تنظیم بازار در استان یزد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
9 تأثیر آداب و رسوم یلدا بر تثبیت اقتصاد کشاورزان ایرانی ۱۴۰۳ پنج شنبه ۲۹ آذر
10 مسئولان پاسخگو باشند؛ عدم تخصیص ارز به تولید کود از ده ماه پیش تاکنون ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۶ آذر
11 تقدیر از ۱۰ ایده برتر در رویداد فناوری‌های نوین کاهش ضایعات کشاورزی و غذایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  شیر فقط برای استخوان نیست علاوه بر مزایایی كه شیر و لبنیات برای سلامت استخوا...

  خوردن عسل برای کودکان زیر یک سال ممنوع خیلی‌ها عسل را شیرینی بی‌ضرر می‌دانند و مرهم بسیار...

  میوه، سبزی و لبنیات را با فاصله بخورید مدیر گروه تحقیقات تغذیه انستیتو تغذیه وزارت بهداشت...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خوشمزه لاغر شوید! این‌که چه بخوریم تا لاغر شویم، یکی از سوالات مورد علاقه افراد چاق است.
بحران خشکسالی خوزستان چطور تشدید شد!؟ پایگاه خبری لقمه: صدور مجوز شالیکاری و انتقال تصمیم‌گیری در ارتباط با صدور مجوز سالانه کاشت برنج به نهادهای منطقه‌ای توسط هیأت وزیران، دولت را به بانی اصلی تشدید بحران آب در خوزستان تبدیل می‌کند.
غذاهای ایرانی سالم ترند/لزوم تهیه لیستی از غذاهای سنتی هر استان/غذاهای صنعتی را جایگزین غذاهای سنتی نکنید رییس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران گفت:«روند رو به گسترش بیماری های ناواگیر متولیان سلامت را نگران کرده است ومتاسفانه سن ابتلا به بیماری هایی که در این دسته جا می گیرند نیز در حال کاهش اس تا جایی که بعضی از متخصصان قلب شاهد جراحی های عروق قلب در سنین پایین تر از 40 سال هستند.»
چه خوراکی‌هایی شکم را صاف و کدام شکم را چاق می کند؟ همه ما می‌دانیم که ورزش کردن باعث شکل گرفتن و سفت شدن عضلات بدن می‌شود اما بعد از کرانچ‌های بی‌شمار و دراز و نشست‌های نفس گیر، بعضی وقت‌ها می‌بینید شکم‌تان آنطور که باید سفت نشده و حسابی لج‌تان می‌گیرد!