سرطان دهان چقدر خطرناک است؟


سرطان‌های دهان 2 تا 4 درصد مجموع سرطان‌ها را تشکیل می‌دهد که با وجود شیوع نسبتا کم آن به دلیل قابل پیشگیری بودن، حائز اهمیت است.

به گزارش لقمه، بعد از ۴۰ سالگی خطر ابتلا به این سرطان افزایش می‌یابد و میانگین سن ابتلا به این بیماری ۶۰ سال است.  این سرطان، هشتمین سرطان شایع در مردان و پانزدهمین سرطان شایع در میان زنان است. بالا بودن شیوع آن در مردان، احتمالا به دلیل مصرف بیشتر سیگار در آنهاست.

این سرطان با سیگار رابطه مستقیم دارد

آمار دقیقی درباره افزایش شیوع سرطان دهان در کشور وجود ندارد اما طی تحقیقی که انجام شده بود ساکنان گنبدکاووس و گرگان بیشترین میزان ابتلا را داشتند زیرا از موادی مانند ناس استفاده می‌کنند که به‌شدت سرطان‌زاست.  سرطان دهان بخش‌های مختلف از جمله لب، کف دهان، مخاط دهان، سقف دهان  و قاعده زبان را می‌تواند درگیر کند و بر همین اساس به انواع مختلف تقسیم می‌شود. به عنوان مثال سرطان لب بیشتر در افرادی دیده می‌شود که پیپ استفاده می‌کنند. استفاده از نیکوتین، قلیان و توتون‌هایی که مواد آروماتیک دارند محرک‌های خطرناکی هستند. بیشترین عامل خطر برای سرطان دهان نیز استفاده از سیگار و دخانیات و مواد مخدر و البته ابتلا به برخی ویروس‌هاست. اما نکته امیدوار کننده درباره این نوع از سرطان این است که اگر به موقع و در مراحل اولیه تشخیص داده شود بیمار می‌تواند عمر طبیعی داشته باشد. اما در صورتی که سرطان متاستاز داده باشد ممکن است دردسرساز شده و بیمار را از درمان ناامید کند. افراد باید توجه داشته باشند که در صورت وجود ضایعات سفید در دهان و وجود پلاک‌های سفید و قرمز (لوکوپلازی)که در نهایت منجر به آفت دهان می‌شود، به پزشک مراجعه کرده و نسبت به تشخیص به موقع اقدام کنند.

 

عوامل خطر در سرطان دهان

    وجود سابقه فامیلی ابتلا به‌سرطان دهان
    وجود ویروس HPV16  در بدن
    جویدن تنباکو خطر ابتلا را 50 برابر می‌کند
    کشیدن سیگار خطر ابتلا را شش برابر می‌کند


عادت‌ها

    مصرف نوشیدنی‌های الکلی خطر ابتلا را 6برابر می‌کند.
    25 درصد از افراد مبتلا به سرطان دهان نه سیگاری هستند و نه نوشیدنی‌های الکلی مصرف می‌کنند.


علائم

    گوش‌درد طولانی‌مدت
    لثه‌های قرمز یا سفید
    وجود زخم طولانی‌مدت در دهان
    خونریزی
    از دست دادن دندان‌ها
    وجود برجستگی در ناحیه گردن
    بی‌حسی در ناحیه لب یا چانه
    وجود درد هنگام بلع


تشخیص

مهم‌ترین نکته تشخیص زودهنگام است.

    14 درصد از تشخیص‌ها زمانی است که سرطان در مرحله پایانی است.
    46 درصد از تشخیص‌ها در مرحله ناحیه‌ای است.
    7 درصد وضعیت سرطان مشخص نیست.
    33 درصد از تشخیص‌ها در مرحله موضعی است.


ولسکوپ

    از نور برای تشخیص طبیعی یا غیرطبیعی بودن بافت استفاده می‌کند.
    بهترین وسیله برای تشخیص زودهنگام است.
    انجام آن تنها یک تا 2 دقیقه طول می‌کشد.
    تعداد زیادی از دندانپزشکان از آن استفاده می‌کنند.
    یک روش غیرتهاجمی است.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سیب سبز

کد: 5231 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۳ مهر بازدید: 3236 ساعت: 3:25 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 سبک زندگی ناسالم در یزد/ فست فود بیشتر، تحرک کمتر ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
2 خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
3 شایع‌ترین بیماری‌های مردان را بشناسیم ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
4 راز سلامتی در یک دانه سرشار از امگا ۳ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
5 تورم مواد خوراکی، سفره خانواده‌ها را کوچک کرده است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
6 کاهش مصرف داروی شیمی‌درمانی با نانوذرات شکرمانند ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
7 سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
8 تولید نسل جدید داروهای درمان سرطان با یک‌دهم قیمت نمونه مشابه خارجی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
9 داروهای گیاهی چینی عوارض جانبی درمان سرطان را کاهش می دهند ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
10 این افزودنی محبوب متهم به سرطان زایی است ۱۴۰۲ شنبه ۱۰ تير
11 اینفوگرافیک/ آسنایی با ۸ ماده غذایی ضد سرطان ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۴ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چه کسانی نمی‌توانند شیر سویا مصرف کنند؟ افرادی که به پروتئین شیر گاو حساس هستند، نمی‌توانن...

  غذای گلادیاتورها را دوباره به سفره‌ها بیاوریم یک کارشناس تغذیه معتقد است، نان جو یکی از بهترین ا...

  میوه‌هایی با طعم سرطان! همه متخصصان علوم پزشکی به مردم توصیه می‌کنند که بر...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا نباید در ظروف مسی غذا بپزیم؟ یک متخصص تغذیه با بیان این‌که بهتر است در ظروف مسی پخت و پز صورت نگیرد، توضیح داد: استفاده مکرر از مس، موجب انتقال مس به بدن و بروز عوارضی در بدن و ایجاد بیماری‌هایی مانند آسیب‌های مغزی، عقب‌ افتادگی ذهنی و بیماری‌های کلیوی می‌شود.
عسل، مانع ریزش مو عسل خاصیت‌های فراوانی دارد كه از جمله آن پیشگیری از ریزش مو است. همه افراد به طور معمول روزانه ۲۰ تا۱۰۰ تار موی خود را از دست می‌دهند، اما ریزش مو بیش از این مقدار باعث كم مویی فرد می‌شود.
صبحانه را با هم بخورید بسیاری از آداب و عادات زندگی در خانواده شكل می‌گیرد. بسیاری از آداب و عادت شكل گرفته در خانواده تعیین‌كننده میزان سلامت​ و شادابی یا بیماری و افسردگی افراد است. بسیاری از شاخصه‌های سلامت​ یا نشانه‌های بیماری زودگذرند و بسیاری دیرپا و مزمن.
میوه‌ها و تنقلات شب یلدا چیست+ تصاویر قرن‌هاست که مردم آغاز زمستان را که برابر با شامگاه سی‌ام آذر و بامداد یکم دی است به نام شب یلدا یا شب چله جشن می‌گیرند و تنقلات و میوه صرف می‌کنند.