هرم غذایی مناسب سالمندان


یکی از نکات اساسی در حفظ سلامت سالمندان توجه به تغذیه ایشان است. سالمندان بر اساس تعریف، افراد بالاتر از 65 سال هستند و سالمندی با تغییراتی در توان فرد و حواس این افراد همراه است.

به گزارش لقمه، کاهش قدرت و توانایی، اختلال در سیستم ایمنی بدن و اختلال در عملکرد ارگان‌ها از تغییرات دوران سالمندی است. یکی از عوارض مهم این دوران کاهش حواس است؛ مثل حس چشایی و بویایی.

حتماً شنیده‌اید که افراد پیر می‌گویند غذاها دیگر مزه قدیم را ندارد. این امر نشانگر این است که فرد سالمند حدود نیمی از حس خود را از دست داده است. از این رو دقت در تغذیه سالمندان برای حفظ سلامت بدنی آن‌ها و برای جلوگیری از بروز بیماری‌های مزمن و عوارض سوء‌تغذیه در ایشان بسیار اهمیت دارد بسیاری از سالمندان دچار سوء‌تغذیه هستند؛ بدین ترتیب که یا مصرف بیش از حد مواد غذایی موجب بروز چاقی در آن‌ها شده و یا بیماری‌های مزمن ناشی از آن مثل دیابت، فشار خون یا عوارض قلبی عروقی آن‌ها را رنج می‌دهد. این امر مراقبت‌های خاص تغذیه‌ای را می‌طلبد.

بعضی اوقات سالمندان نیز در اثر کم خوراکی دچار سوء‌تغذیه می‌شوند که ناشی از عدم اشتها یا مسائل جانبی دیگر است که این نیز خطرات خاصی به همراه دارد و مراقبت‌های مربوط به خود را می‌طلبد .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص هرم غذایی مناسب سالمندان شما می توانید برنامه سیب را از ساعت 10:30 سه شنبه 9 مهر به مدت 25 دقیقه با حضور دکتر مجید اسد زاده متخصص تغذیه از شبکه رادیویی تهران روی موج FM 94  بشنوید.

شما شنوندگان محترم برنامه سیب می توانید پیشنهادات ، انتقادات و دیدگاه های خود در خصوص این برنامه را از طریق  شماره پیامک برنامه  30000951 و 30000955    و نشانی الکترونیکی   radiotehran@irib.ir با ما درمیان بگذارید.

برنامه سیب همه روزه به جزجمعه ها از ساعت 10:30 صبح به مدت 25 دقیقه از شبکه رادیویی تهران روی موج FM 94  پخش می شود.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامت نیوز

کد: 5298 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۱۰ مهر بازدید: 3881 ساعت: 8:11 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 طرح دریابست از دوم تا نهم مهرماه ۱۴۰۳ اجرا می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
2 آیا هیولای صید ترال به خلیج فارس باز می گردد؟/ صیادان خواب ندارند! ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد
3 صید شب چراغی، زنگ خطری برای صیادان هرمزگانی ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۹ دي
4 آب ورودی به سدهای کشور افزایش یافت ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۸ ارديبهشت
5 سیدجواد ساداتی از وزارت کشاورزی برکنار شد/ انتصاب سرپرست ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ فروردين
6 افزایش ۱۴ درصدی عرضه مرغ و طیور در آبان ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۲ آذر
7 دستور وزیر جهاد کشاورزی برای کمک به زلزله‌زدگان هرمزگان ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۲ تير
8 این شایعات به ملون نمی چسبد! ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۸ فروردين
9 ادامه روند نزولی بورس / شاخص ۶۶۰۰ واحد افت کرد ۱۴۰۰ يکشنبه ۱۸ مهر
10 برگزاری وبینار روز جهانی غذا ۲۳ مهرماه ۱۳۹۹ دوشنبه ۲۱ مهر
11 لیست ۵۳ کالای پرمصرف ارزان شده ۱۳۹۸ يکشنبه ۵ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کمبود ویتامین D عاملی برای بروز بیماری ام اس است عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت:کمبود ...

  ارزش غذایی و خواص انواع گوشت اگرچه بیشترمتخصصان تغذیه بر این باورندکه خوردن مقد...

  بیماران برای مصرف محصولات پروبیوتیک با پزشک مشورت کنند یک متخصص تغذیه گفت: محصولات حاوی پروبیوتیک ممنوعیت...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

با مصرف نان چاق می شویم یا نه؟ متخصصان سلامت تاکید کردند که مصرف نان موجب اضافه وزن نمی‌شود.
چرا نباید در ظروف مسی غذا بپزیم؟ یک متخصص تغذیه با بیان این‌که بهتر است در ظروف مسی پخت و پز صورت نگیرد، توضیح داد: استفاده مکرر از مس، موجب انتقال مس به بدن و بروز عوارضی در بدن و ایجاد بیماری‌هایی مانند آسیب‌های مغزی، عقب‌ افتادگی ذهنی و بیماری‌های کلیوی می‌شود.
برای لاغری هیچ وعده غذایی را حذف نکنید یک عضو هیات علمی اولین جشنواره و همایش تناسب اندام و بدنسازی با بیان اینکه:« برای داشتن اندامی متناسب لازم است تنوع و کفایت مواد غذایی در تمام وعده های غذایی رعایت شود.» تاکید کرد:« داشتن فعالیت فیزیکی متناسب ضمانت اجرایی برای کاهش وزن دارد.»
موج پنجم کرونا هم از راه رسید/ هشدار برای پایتخت پایگاه خبری لقمه: سرانجام علائم موج پنجم کرونا هم در نقاطی از کشور نمایان شد تا از هم اکنون آماده روزهای سخت بیماری و تکرار تجربه‌های تلخ موج های قبلی باشیم.