آیا ظروف یکبار مصرف گیاهی خوراکی هستند؟


در حال حاضر در دنیا ضایعات ظروف یکبار مصرف گیاهی را آسیاب کرده و برای خوراک دام استفاده می کنند اما...

لقمه: امیدرضا هاشمی، بنیانگذار فرمول ظروف یکبار مصرف گیاهی در خصوص استفاده از این ظروف گفت: ظروف بسته بندی یا یکبار مصرف با ایده کاهش آلودگی ها و افزایش بهداشت عمومی وارد دنیای مصرف در تمام کشور ها شد. به این دلیل که شستشوی ظروف به درستی انجام نمی شد استفاده از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی آغاز شد.

هاشمی افزود: در دهه 90 و آغاز سال 2000 ظروف یکبار مصرف پلاستیکی از دو جنبه زیست محیطی و بهداشتی معضلات جدیدی را ایجاد کرد و با توسعه زندگی های ماشینی در جوامع توسعه یافته و در حال توسعه استفاده از این ظروف رشد سریعی یافت اما چون این ظروف از مواد نفتی تولید می شود، ضایعات آن معضلات زیادی را برای محیط زیست ایجاد کرد.

بنیانگذار فرمول ظروف یکبار مصرف گیاهی در ایران اظهار داشت: این ظروف یکبار مصرف پلاستیکی وقتی در داخل خاک دفن می شوند، بین 300 تا 500 سال ماندگاری دارند. کسانی که سالها در معرض استفاده از این ظروف بوده اند، مواد مضر در بافت چربی آنها که حافظ سیستم ایمنی بدن است تجمع یافته و مشکلات عدیده ای را از جمله انواع سرطان ها به وجود آورده است.

هاشمی در ادامه گفت: امروزه انجمن بین المللی سرطان در دنیا استفاده از مواد پلی استایرن، رده سه سرطانزایی را به رده دو سرطانزایی انتقال داده اند. پس از آن به فکر جایگزین کردن این مواد افتادند و از منابع طبیعی مثل ذرت، سیب زمینی، گندم پلیمرهای طبیعی استفاده کردند که اولین بار در آمریکا و پس از آن سه کشور دیگر اروپایی اقدام به جایگزینی آن کردند.

وی افزود: در سال 1384 ایران اولین کشوری بود که پلیمرهای گیاهی را سنتز کرد و به تولید انبوه صنعتی رساند.

هاشمی در خصوص ظروف گیاهی گفت: این ظروف از نظر جنسی با پلاستیک قابل تشخیص است، به مواد سلولزی شباهت دارد و بوی ملایم ذرت از آن استشمام می شود.

وی در ادامه تصریح کرد: ظروف یکبار مصرف محدودیت دمایی دارد، همچنان که وزارت بهداشت و درمان کاربرد ظروف پلاستیکی را برای کاربردهای حرارتی و دمایی ممنوع کرده است و توصیه کرده، مواد غذایی و نوشیدنی های با دمای بالای ۶۵ درجه سانتی گراد را در آن قرار ندهند و همچنین به دلیل تغییر شکل دادن در مایکروفر هم نباید استفاده شود.

هاشمی در خصوص فواید ظروف یکبار مصرف گیاهی گفت: ظروف گیاهی پایه طبیعی دارند و هیچ مشکلی در مقابل حرارت، نور آفتاب و یخ زدگی ندارند.

وی در پایان درباره خوردن این ظروف گفت: در حال حاضر در دنیا ضایعات ظروف یکبار مصرف گیاهی را آسیاب کرده و برای خوراک دام استفاده می کنند اما خود این ظروف کاربردهای بسته بندی دارند.


نقل از :ایصدا

کد: 530 تاریخ نشر: ۱۳۹۰ شنبه ۱۹ آذر بازدید: 6280 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آیا آب قند برای نوزاد ضرر دارد؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱ خرداد
2 توصیه‌های غذایی در مسافرت ۱۴۰۴ شنبه ۱۰ فروردين
3 چگونه اسید معده را در ماه رمضان کنترل کنیم؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۷ فروردين
4 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
5 بدغذایی در کودکان؛ از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
6 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
7 «تورم» سفره خانواده‌ها را کوچک کرد!؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
8 اتلاف ٣٣ درصدی مواد غذایی در فرایند کاشت، داشت و برداشت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
9 استقرار ۳۵۰ کارشناس تغذیه در مناطق روستایی تا پایان سال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
10 بایدها و نبایدهای تغذیه ای در دوران بارداری ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۸ دي
11 ۸ توصیه تغذیه‌ای وزارت بهداشت برای روزهای آلوده ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چند توصیه برای کسانی که رژیم غذایی دارند یک متخصص تغذیه گفت: کاهش وزن تنها با کاهش انرژی در...

  ماست و سالاد را با جوانه گندم غنی تر کنید جوانه‌های غلات و دانه‌ها سرشار از ویتامین‌ها و موا...

  بهترین دستورالعملِ پخت ماهی/ رابطه نوع طبخ ماهی و سلامت قلب مطالعات جدیدی که در مورد تأثیر مصرف ماهی صورت گرفت...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چگونه کلیه‌ها می میرند کلیه‌ها برای سلامتی بدن اهمیتی فراتر از تصور ما دارند که به دلیل این نقش حیاتی و انکارناپذیر در بدن، سزاوار توجه و مهربانی بیشتری هستند.
یا مصرف مارگارین ضرر دارد؟/تفاوت های کره حیوانی و گیاهی پایگاه خبری لقمه: یک کارشناس صنایع غذایی گفت: مارگارین بسته به کیفیت ماده اولیه و تکنولوژی به کار گرفته شده در فرآیند فرآوری می تواند ارزش غذایی خیلی خوب تا خیلی بد داشته باشد.
ویار بارداری و راه های درمان آن عادت ماهانه زنان در دوران حاملگی قطع می‌شود و برخی اخلاط کثیف که در حالت طبیعی از طریق آن از بدن خارج می‌شد، در بدن باقی می‌ماند و تجمع پیدا می‌کند، این موضوع باعث تحریک دریچه تحتانی مری یا دهانه معده می‌شود و ...
بو کردن قرص برنج مرگ آور است هر چند قرص برنج برای از بین بردن آفت های برنج مورد استفاده قرار می گیرد اما سوء مصرف آن توسط برخی افراد باعث مرگ آنان شده و كارشناسان می گویند حتی بو كردن آن هم ممكن است شخص را به دیار باقی بفرستد.