چه غذاهایی برای بیماران دیابتی مناسب هستند؟


مسئول تغذیه بزرگسالان در دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تاکید کرد: بر خلاف عقیده عموم، خرید یا تهیه غذاهای مخصوص بیماران دیابتی لازم و ضروری نیست و افراد مبتلا بایستی روزانه به شكل متنوع ازگروه های مختلف مواد غذایی استفاده كنند تا مواد معدنی و ویتامین ها به مقدار كافی به بدن آنها برسد.

لقمه: دکتر پریسا ترابی گفت: بر خلاف عقیده عموم، خرید یا تهیه غذاهای مخصوص بیماران دیابتی لازم و ضروری نیست. بیمار دیابتی می تواند و باید از انواع غذاهایی که سایر اعضاء خانواده استفاده می کنند مصرف نماید البته قند و شکر و تمام مواد غذایی حاوی این مواد مستثنی هستند.

وی ادامه داد: معمولا بیمار دیابتی بعد از مدتی نسبت به مصرف غذاهای شیرین بی میل می شود و با آموزش می تواند سایر غذاهای متنوع و در دسترس را جایگزین یکدیگر نماید.

استفاده از فهرست جایگزینی غذا نه تنها سبب آشنایی با مقدار انرژی و مواد مغذی اصلی موجود در هر واحد می شود بلکه کمکی در انتخاب انواع غذا در خانه یا رستوران خواهد بود.

مسئول تغذیه بزرگسالان در دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در خصوص تغذیه افراد مبتلا توصیه کرد: افراد مبتلا بایستی روزانه به شكل متنوع ازگروه های مختلف مواد غذایی استفاده كنند تا مواد معدنی و ویتامین ها به مقدار كافی به بدن آنها برسد و سعی شود به اندازه كافی مواد نشاسته ای، انواع سبزی و ماست و شیر را مصرف كنند و روزانه از مواد پروتئینی نیز استفاده نمایید.

وی افزود: در هر وعده غذایی باید حداقل از هر3 گروه غذایی مختلف استفاده نمایند؛ برای مثال ساندویج تخم مرغ كه در آن گوجه فرنگی، كاهو و جعفری استفاده شده باشد و مواد غذایی كه روزانه مصرف می كنند به 3 وعده اصلی و 3 میان وعده تقسیم نمایند و توجه داشته باشند که غذا خوردن منظم در تنظیم میزان قند خون اثر زیادی دارد به خصوص اگر قرص یا انسولین مصرف می كنند.

دکتر پریسا ترابی ادامه داد: گنجاندن سبزی ها و میوه ها به مقدار كافی در غذای روزانه را نباید فراموش کرد و به هنگام طبخ غذا از نمك كمتری استفاده كرده و سعی کنند كه پس از پخت، نمك به غذا اضافه نکنند و از گیاهان معطر و ادویه های فاقد نمك برای طعم دادن به غذا استفاده کرده و از غذاهای كنسرو شده كه طی فرآوری در صنایع غذایی، نمك به آنها افزوده می شود كمتر استفاده شود.

وی افزود: مصرف هفتگی تخم مرغ را به حداكثر3 بار در هفته محدود كرده و به هنگام مصرف روغن، هیچ گاه روغن را در ظرف سرازیر نكنید و حتما از پیمانه برای استفاده از روغن استفاده كنید.

مسئول تغذیه بزرگسالان در دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ادامه داد: مصرف روزانه 8-6 لیوان مایعات غیر شیرین (ترجیحاً آب) توصیه می شود و سعی كنید وزن مطلوب خود را حفظ نمایید. مغزهای گردو، بادام و... در گروه چربی ها قرار می گیرند و هر واحد آنها برابر 2 قاشق غذا خوری است.


نقل از :سلامت نیوز

کد: 536 تاریخ نشر: ۱۳۹۰ دوشنبه ۲۱ آذر بازدید: 11787 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آیا مصرف زرده تخم مرغ برای کهنسالان مضر است؟ ۱۴۰۴ جمعه ۷ تير
2 تغذیه سالم در هر شرایطی برای قلب مفید است ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
3 رعایت نکات تغذیه‌ای در شرایط کنونی کشور برای حفظ سلامت عمومی ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
4 رعایت بهداشت را در مواقع بحران فراموش نکنید ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
5 آیا آب قند برای نوزاد ضرر دارد؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱ خرداد
6 توصیه‌های غذایی در مسافرت ۱۴۰۴ شنبه ۱۰ فروردين
7 چگونه اسید معده را در ماه رمضان کنترل کنیم؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۷ فروردين
8 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
9 بدغذایی در کودکان؛ از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
10 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
11 «تورم» سفره خانواده‌ها را کوچک کرد!؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي


نظرات


منیره

عالی بود ممنون

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  رژیم لاغری برای این خانم ها ممنوع است پس از ابتلا به برخی بیماری‌ها و عدم تحرک لازم برخی...

  معجزه آجیل در دوران بارداری مصرف برخی مواد خوراکی خاص در ماه‌های نخست بارداری،...

  راه‌حل‌های خوراکی برای تسکین سردرد بسیاری از مردم هنگام مواجهه با سردرد به مصرف انواع...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت