هشدار نسبت به افزایش رقبای زعفران ایرانی و نوسان قیمت


نایب رییس شورای ملی زعفران با اشاره به اینکه رقبای ایران در بازار جهانی زعفران رو به افزایش هستند، گفت: رقبای ایران نوسانات قیمت زعفران را نمی‌پسندند و ایران در حال از دست دادن بازار جهانی است.

به گزارش لقمه، غلامرضا میری اظهار کرد: قیمت زعفران از ابتدای امسال حدود 20 درصد افزایش داشته است که راهکارهایی برای جلوگیری از نوسان قیمت زعفران به مسئولان پیشنهاد دادیم اما مورد توجه قرار نگرفته است.

میری با اشاره به اینکه زعفران نخستین محصول در کشور است که قیمت واقعی آن به دست کشاورز می‌رسد، افزود: سود فروش زعفران برای فروشندگان تنها 20 تا 30 هزار تومان است.

هنوز نتوانسته‌ایم بانک زعفران ایجاد کنیم

وی گفت: حدود چهار سال است که به دنبال تاسیس بانک زعفران هستیم؛ در این بانک، زعفران در فصل برداشت از کشاورز خریده و به عنوان پشتوانه تنظیم بازار نزد بانک نگهداری می‌شود.

نایب رییس شورای ملی زعفران ادامه داد: هنگامی‌که دلالان تصمیم می‌گیرند بازار کاذب ایجاد کنند، این بانک برای جلوگیری از نوسانات قیمت، از زعفران موجود به بازار ترزیق می‌کند چراکه این نوسانات شدید قیمت موجب از دست دادن بازار جهانی می‌شود.

به گفته وی این بانک برای جلوگیری از ضرر کشاورزان هنگامی‌ که عرضه زیاد است نسبت به خرید زعفران اقدام می‌کند.

حفظ جایگاه زعفران در بازار جهانی نیازمند 200 میلیارد تومان اعتبار

میری گفت: حفظ جایگاه زعفران ایران در بازار جهانی نیازمند اختصاص 200 میلیارد تومان است.

نایب رییس شورای ملی زعفران با اشاره به اینکه نوسان قیمت زعفران روزانه 400 هزار تومان است و کار در فضایی با این نوسانات دشوار است، اظهار کرد: بانک کشاورزی وابسته به وزارت جهاد کشاورزی است اما مسئولان در برابر پیشنهاد احداث بانک زعفران به هیچ وجه ترتیب اثر ندادند حتی با مسئولان مجلس، وزارت‌ تجارت، سازمان توسعه تجارت، وزارت جهاد کشاورزی و بانک‌ها این پیشنهاد را مطرح کرده‌ایم.

مصرف 20 درصد زعفران تولید شده در کشور

میری خاطر نشان کرد: 95 درصد از صادرات زعفران کل کشور از مشهد صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه حداکثر 20 درصد زعفران تولید شده در کشور مصرف می‌شود، گفت: 12 سال است که زعفران را به طور کلی با بسته‌بندی صادر می‌کنیم و وزن هر بسته هم از یک دهم تا 500 گرم تعیین شده است.

به گفته نایب رییس شورای ملی زعفران پایگاه‌هایی در خراسان رضوی و جنوبی تاسیس شده‌ است که در این پایگاه‌ها مروجان کشاورزی و بهداشت حضور دارند و کشاورزان کار جداسازی، خشک کردن و بسته‌بندی زعفران را انجام می‌دهند.

میری گفت: هم اکنون 120 هزار خانوار روستایی از این راه امرار معاش می‌کنند و 500 میلیون دلار ارزآوری برای کشور دارد.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5466 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۸ آبان بازدید: 1821 ساعت: 3:55 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 توصیه بانک مرکزی به افرادی که حساب آنها مسدود شده+ راهنمای تصویری ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
2 نقش تسهیلات بانک کشاورزی در تجهیز ناوگان مکانیزاسیون بخش کشاورزی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
3 پشت پرده شرکت صنایع بهشهر چه می‌گذرد؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۳ مرداد
4 شرایط اهدای شیرمادر چگونه است ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
5 «سایر صنایع» کجاست که ۶.۳ میلیارد دلار ارز نیما گرفته است؟ ۱۴۰۳ دوشنبه ۸ مرداد
6 تنوع گیاهی ایران با کل قاره اروپا برابر است/۸ هزار گونه گیاهی در ایران ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
7 ۱۰۰ میلیون دلار به بازار شیر خشک تخصیص یافت ۱۴۰۲ سه شنبه ۷ آذر
8 دلایل معاون وزیر اقتصاد بر عملکرد بانک کشاورزی در مسیر حرفه‌ای ۱۴۰۲ جمعه ۳ آذر
9 تخصیص 90 درصد تسهیلات بانک به بخش کشاورزی ۱۴۰۲ سه شنبه ۳۰ آبان
10 رشد ۷۷ درصدی تامین ارز واردات شیرخشک ۱۴۰۲ شنبه ۲۰ آبان
11 تورم مواد غذایی ایران نزولی شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهداشت و تغذیه در سفر رعایت نكات بهداشتی در همه حال لازم است؛ اما دلیل ا...

  غذاهای مفید برای سرماخوردگی/شلغم را با پودر آویشن بخورید یک متخصص تغذیه گفت: برای دفع مخاط سرماخوردگی نوشید...

  78 درصد کودکان ایرانی از کمبود ویتامین D3 رنج می برند/آسم در کودکان جنبه آلرژیک دارد پایگاه خبری لقمه: دبیر اجرایی دهمین کنگره اورژانس‌...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

گل سرسبد رژیم لاغری ستاره‌ها چیست؟ هر فنجان قارچ فقط 10 کیلوکالری دارد. این ماده‌ی غذایی چربی ندارد و در عوض منبع خوب اسیدفولیک، پتاسیم، ریبوفلاوین، ویتامین B6، سلنیوم، زینک و فیبرهای غذایی است.
مصرف روزانه ۵ وعده سبزی و میوه/ توجه به نکات بهداشتی سبزی و میوه تازه فواید زیادی دارند و کارشناسان تغذیه توصیه می کنند روزانه حداقل ۵ وعده سبزی و میوه مصرف شود.
آیا خواص سبزی ها با طبخ از بین می رود؟ یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه:«برخی از اجزای غذایی و مواد مغذی سبزی ها مثل ویتامین های محلول در آب و ویتامین C نسبت به حرارت و محیط قلیایی بسیار حساس بوده و حرارت می تواند به درجاتی خواص آن را از بین ببرد.» تاکید کرد:«برای حفظ ویتامین C سبزی ها به هنگام پخت، سبزی را به ناگهان در آب جوش بریزید.»
راهکارهای درمان بی اشتهایی کودکان بهبود وضعیت تغذیه،‌ گسترش و در دسترس بودن انواع خوراکی‌ها و البته تولید انبوه تنقلات متنوع اشتهای ناچیز معده‌های کوچک را به سرعت اشباع می‌کند و هنگامی که والدین مشاهده می‌کنند​ فرزندشان سر سفره غذا از خوردن امتناع دارد نگران و حیران می‌مانند که چگونه او را به خوردن تشویق کنند.