تنوع گیاهی ایران با کل قاره اروپا برابر است/۸ هزار گونه گیاهی در ایران


پایگاه خبری لقمه: رییس سازمان منابع طبیعی با اشاره به وجود بیش از ۸ هزار گونه گیاهی در ایران گفت: این تنوع ژنتیکی معادل تعداد کل گونه‌های قاره اروپا بوده و یک بانک ژنتیکی خارق‌العاده برای ما تشکیل داده است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، عباسعلی نوبخت، رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به کارکردهای پوشش گیاهی و به ویژه جنگل‌های زاگرس اظهار کرد: منطقه زاگرس با داشتن ۷ رودخانه از ۹ رودخانه بزرگ ایران تأمین کننده ۴۰ درصد آب کشور است که سالانه بالغ بر ۶ میلیارد متر مکعب می‌شود.

 
وی با برشمردن اهم ظرفیت‌های ایجاد شده پوشش گیاهی، به وجود بیش از ۸ هزار گونه گیاهی در ایران اشاره کرد و گفت: این تنوع ژنتیکی معادل تعداد کل گونه‌های قاره اروپا است که یک بانک ژنتیکی خارق‌العاده را در پهنه کشور تشکیل می‌دهد.
 
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور درباره مشکل اصلی جنگل‌های زاگرس گفت: از ۶ میلیون هکتار جنگل‌های زاگرسی، زیراشکوب حدود ۲ میلیون هکتار آن تحت بهره‌برداری‌های کشاورزی و باغداری است که طی این فعالیت‌ها و در پی استفاده از سموم و آفت‌کش‌ها، شکارگرهای طبیعی از بین می‌روند که این امر باعث طغیان آفات مثل برگ‌خوار و جوانه‌خوار بلوط می‌شود که خسارت عمده‌ای به این جنگل‌ها می‌زند.
 
وی افزود: رفع معضل کشت زیراشکوب که دارای وجوه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی نیز هست یک هم‌افزایی و کمک دستگاه‌های هر سه قوه را می‌طلبد.
 
معاون وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: از ۱۳ اقلیم دنیا کشور ما صاحب ۱۱ اقلیم است به گونه‌ای که ۱۱ استان کشور تحت پوشش جنگل‌های زاگرسی، ۳ استان هیرکانی و ۲ استان ارسبارانی است که ظرفیتی عظیم برای کشور به شمار می‌رود.
 
نوبخت با تاکید بر اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در ۴ سال در پاسخ به نحوه تأمین آب مصرفی این میزان کاشت درخت تصریح کرد: با توجه به میانگین ۲۵۰ میلی‌متر بارندگی سالانه کشور، میزان نزولات آسمانی بیش از ۴۱۰ میلیارد مترمکعب آب در سال می‌شود که با فرض کاشت برخی نهال‌ها در نامساعدترین مناطق آب و هوایی و نیازمندی به ۱۰ مورد آبیاری سالانه، آب مورد نیاز برای اجرای این طرح حداکثر به ۲۰۰ میلیون مترمکعب می‌رسد که در مقایسه با ۴۰۰ میلیارد مترمکعب نزولات سالانه، رقم زیادی نیست و این در حالی است که آب‌های نامتعارف را در این محاسبه وارد نکرده‌ایم.
 
وی با تاکید بر خانواده به عنوان واحد جامعه، نقش زنان و مادران را در اجرای طرح کاشت مردمی یک میلیارد درخت اساسی خواند و افزود: در برخی استان‌ها مثل کرمانشاه، کردستان، قزوین و هرمزگان با مشارکت بانوان، طرح تولید نهال در سطح خانه‌ها و هر منزل یک نهالستان به منصه ظهور رسیده به طوری که نهالی‌هایی که تولید می‌شوند خیلی شاداب‌تر و سرسبزتر از بسیاری از نهالستان‌های دیگر است چون با عشق تولید شده‌اند.
 
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ضمن تاکید بر اشتغال‌زا بودن تمام مراحل جمع‌آوری بذر، گلدان‌گیری و سبز کردن و کاشت و نگهداری نهال‌ها به مقوله زراعت چوب و ظرفیت مغفول مانده در این بخش اشاره کرد و پرداختن بیشتر به این بخش در قالب اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت را تأمین کننده نیاز ۱۶ میلیون مترمکعبی سالانه کشور به چوب دانست.
 
وی در عین حال، اجرای پروژه زراعت چوب ۲۹۰ هزار هکتاری اختصاصی استان خوزستان در قالب طرح یک میلیارد درخت را تبدیل کننده ایران به کشور صادرکننده چوب عنوان کرد.
 
نوبخت در تشریح نحوه مشارکت و ظرفیت‌های مردمی اجرای طرح یک میلیارد درخت با اشاره به تفاهم‌نامه بین وزارت جهاد کشاورزی و وزارت آموزش و پرورش گفت: وجود ۶.۱۶ میلیون دانش‌آموز، ۸۷۰ هزار معلم، آموزگار و دبیر و حدود ۱۰۰ هزار دانشجو - معلم ظرفیت ذی‌قیمتی است که با اجرایی شدن تفاهم نامه فیمابین وزارت جهاد کشاورزی و وزارت آموزش و پرورش می‌تواند به تولید ۶۰ میلیون نهال توسط دانش‌آموزان منجر شود.
 

خبرنگار: آزاده فضلی

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 15473 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي بازدید: 735 ساعت: 1:25 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چگونه فودبلاگرها سلامت مردم را قربانی لایک و تبلیغ می‌کنند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
2 افزایش قیمت کالا و خدمات تا اطلاع ثانوی ممنوع ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
3 وضعیت دارو و شیرخشک در کشور چگونه است؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
4 اتاق اصناف: کمبود کالا نداریم، مردم ذخیره‌سازی نکنند ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
5 رژیم‌های غذایی کم‌کالری چگونه بر خلق و خوی تأثیر می‌گذارند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
6 چاقی و پرخوری عصبی چرا و چگونه؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۳۱ ارديبهشت
7 چگونه اسید معده را در ماه رمضان کنترل کنیم؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۷ فروردين
8 چگونه آسیب پذیری اقتصادی را کاهش دهیم؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
9 خوراک‌های محلی چگونه فراموش نشوند؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
10 نگاه عمیق‌تر به رابطه گردشگری و صلح ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ شهريور
11 شرایط اهدای شیرمادر چگونه است ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خطرات مصرف داروی کتامین برای زنان باردار پایگاه خبری لقمه: یک مطالعه جدید هشدار می دهد کتام...

  قابل توجه کسانی که ترش می کنند اگر با این علایم روبرو هستید، هر چه سریع تر برای ...

  تشخیص علت کمبود وزن، اولین قدم برای درمان لاغری یک متخصص تغذیه با اشاره به اینکه اولین گام در درما...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

قدیمی ترین میوه محبوب جهان را بهتر بشناسید موز یکی از پرمصرف‌ترین و محبوب‌ترین میوه‌های روی زمین و غنی از املاح و ریزمغذی‌های ضروری برای بدن است.
به آجیل "نه" نگویید مغزها از جمله گردو، بادام، فندق و ... به عنوان یک میان وعده سالم به حفظ سلامتی شما کمک می کنند. شرایط نگداری این گروه از مواد غذایی آسان بوده و به راحتی در محیط کار، دانشگاه و مدرسه قابل مصرف هستند.
توصیه‌هایی برای شیوع تب کریمه‌ کنگو/ شیر فله‌ای نخورید مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی از ابتلای 12 نفر از هموطنان‌مان به بیماری تب‌ کریمه‌کنگو و فوت چهار نفر از آنها خبر داد و گفت:‌ خوردن گوشت قرمز نمی‌تواند ناقل این بیماری به انسان باشد اما از مصرف شیر فله‌ای و غیرپاستوریزه باید خودداری شود.
6 توصیه تغذیه‌ای برای پیشگیری از سرطان سینه سرطان زن و مرد و پیر و جوان نمی‌شناسد. بیماری مهلکی است که باید تمام تلاشتان را برای پیشگیری از آن انجام دهید.