دستور پخت مـاهی پـلاو


در این دستور كه از كتب قدیمی به دست آمده، ماهی را یا لای پلو می‌گذارند یا جدا سرو می‌كنند.

مواد لازم برای چهار نفر

برنج: چهار پیمانه

فیله ماهی آزاد: 400 گرم

زرده تخم‌مرغ: دو عدد

زعفـران غلیظ دم شده: دو قاشق غذاخوری

آرد: نصف پیمانه

نمك: نصف قاشق چایخوری

ادویه شامل (فلفل سیاه، زردچوبه، زیره سیاه، پودر لیـمو امانی) روی هم: دو قاشق چایخوری

روغن: به میزان لازم



طرز تهیه

در این دستور كه از كتب قدیمی به دست آمده، ماهی را یا لای پلو می‌گذارند یا جدا سرو می‌كنند. اما نكات جالبی در این دستور آمده كه فكر می‌كنم كمتر كسی در حال حاضر از آن مطلع بوده باشد. این نكات معطوف به ماهی و البته تیغ ماهی است! در گذشته به دو روش تیغ ماهی را نرم می‌كردند. یا سركه را جوش می‌آوردند و ماهی را كه تكه كرده بودند در فاصله‌ بالاتری از سركه روی توری می‌چیدند تا بخار سركه به مدت سه ساعت تیغ را نرم كند یا همین كار را با آب انجام می‌دادند، البته با استفاده از آب شش ساعت طول می‌كشید. خوب نه، ما در آشپزخانه‌های‌مان آنقدر وقت می‌گذاریم و نه می‌توانیم. البته در شمال كشور ماهی را به قدری سرخ می‌كنند كه تیغ‌های آن هم كاملا سرخ و قابل خوردن می‌شود. ولی با وجود روش‌های پاك و خرد كردن جدید كه فیله را كاملا از تیغ و پوست جدا می‌كنیم دیگر تیغی نخواهیم داشت به جز تعداد كمی ماهی كه تیغ داشتن آن غیرقابل اجتناب است، مثل ماهی سفید. در هر حال این غذا از یك دستور قدیمی به دست آمده است.

برنج را آبكش كرده و كنار می‌گذاریم. وقتی از حرارت افتاد پلو را به ادویه آغشته می‌كنیم. ماهی را ‌تكه كرده و در دستمال آشپزی می‌پیچیم تا خشك شود. زرده‌ها را هم زده و با زعفران مخلوط می‌كنیم و كنار دست‌مان می‌گذاریم. آرد را هم با نمك مخلوط كرده و كنار می‌گذاریم، حالا روغن را داغ می‌كنیم. تكه‌های ماهی را در زرده غلتانده و با چرخاندن در آرد كامل آرد پوشانی كرده، بعد در روغن سرخ می‌كنیم و روی توری می‌گذاریم تا روغن اضافی آن برود.

ته قابلمه را ته‌دیگ دلخواه گذاشته، لایه‌لایه پلو و ماهی را می‌ریزیم و در آن را می‌گذاریم تا با حرارت زیاد دم بكشد. سپس 1/4 لیوان آب داغ و دو تا سه قاشق غذاخوری روغن را مخلوط كرده و روی پلو می‌دهیم، بعد دم‌كنی گذاشته و یك ساعت با حرارت ملایم برنج را دم می‌كنیم.

نکته: می‌توانید به جای ماهی آزاد از ماهی تیلاپیا نیز استفاده كنید.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :خانواده سبز

کد: 5496 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۲ آبان بازدید: 3332 ساعت: 6:08 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


هندل

دهنم آب افتاد....

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تضمین سلامت زمستانی با این ۵ سبزی پایگاه خبری لقمه: برای این که با سرد شدن هوا هر وی...

  زیاد کباب زغالی نخورید پایگاه خبری لقمه: نتایج پژوهش های محققان دانشگاه آ...

  ۵ دلیل خوب برای مصرف تخم مرغ بر خلاف گذشته که تخم مرغ به عنوان یک ماده‌ی غذایی ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

درمان میگرن با غذا میگرنش که عود می‌کند، زندگی‌اش فلج می‌شود و سردرد و حالت تهوع امانش را می‌برد...
کیک خامه ای 36 ساله پایگاه خبری لقمه: احتمالا به نظرتان عجیب و دور از ذهن است که بتوان کیک عروسی با آن همه میوه تازه و خامه را بیشتر از دو تا سه روز نگهداری کرد.
استفاده از جنین در محصولات پپسی و نستله! گاف یک سناتور آمریکایی در ایالت اوکلاهاما فاش کرد که شرکت‌های پپسی، کرافت و نستله از جنین‌های سقط شده به عنوان طعم‌دهنده نوشیدنی‌های خود استفاده می‌کنند و روزانه میلیون‌ها نفر در سراسر جهان، از این نوشیدنی‌ها استفاده می‌کنند.
10 راهکار برای دوری از کبد چرب با گسترش زندگی صنعتی و کم تحرک، مصرف غذاهای فرآوری شده و پرکالری و به طور کلی تغییر سبک زندگی سنتی به زندگی مدرن، شیوع بیماری‌های مزمن نیز در حال افزایش است. بیماری‌هایی نظیر دیابت، فشار خون، سکته قلبی، سرطان‌ها و سایر بیماری‌های مزمن که در گذشته صدایی از آنها شنیده نمی‌شد این روزها علت اصلی مراجعه به مراکز درمانی هستند.