کاهش سیستم ایمنی بدن و انرژی با حذف گوشت از برنامه غذایی


یک عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور هشدار داد: یکی از مشکلاتی که کمبود پروتئین گوشت ایجاد می کند کاهش سیستم ایمنی بدن است و به دلیل اینکه سیستم ایمنی کاهش پیدا می کند فرد هم در معرض بیماری های عفونی و هم در معرض سایر بیماری هایی که به نوعی با سیستم ایمنی ارتباط دارد قرار می گیرد.

به گزارش لقمه، خدیجه رحمانی گفت:« گوشت یکی از گروه های اصلی غذایی است که تامین کننده بخش عمده ای از مواد مغذی روزانه مورد نیاز بدن است که گروه گوشت شامل انواع گوشت ها اعم از گوشت های قرمز و گوشت سفید(شامل انواع گوشت پرندگان و گوشت حیوانات دریایی) می شود.علاوه بر گوشت، حبوبات و تخم مرغ (تخم انواع پرندگان) و همچنین مغزها به عنوان گروه گوشت تلقی می شود که  قسمت عمده پروتئین بدن را تامین می کنند.»

وی گفت:« پروتئین برای ساخت ترکیبات پروتئینی بدن در بافت های مختلف مثل استخوان ها، عضلات، مفاصل، پوست، خون و همچنین ساخت هورمون ها و آنزیم ها مورد نیاز است.»

این كارشناس ارشد تغذیه ادامه داد:« با مصرف گروه گوشت علاوه بر دریافت پروتئین بدن مجموعه ای ازمواد مغذی مانند برخی ویتامین های گروه B  از جمله ویتامین B1، ویتامین B2، B3، B6، B12 همچنین ویتامین E، روی، منیزیوم و آهن را دریافت می کنیم.»

وی تاکید کرد:«پروتئین موجود در گوشت ها اعم از گوشت سفید و گوشت قرمز و تخم مرغ کامل ترین نوع پروتئین برای بدن است یعنی حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری بدن هم از نظر نوع اسید آمینه و هم از نظر مقدار اسید آمینه است که برای سنتز بافت ها ضروری است اما در مورد بقیه گروه گوشت ها یعنی مغزها و حبوبات باید گفت پروتئین این مواد کامل نیستند و ممکن است از نظر برخی از اسید آمینه های ضروری کمبود داشته و یا مقدار کافی نداشته باشد که بتواند رشد را تامین کند.»

عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور تاکید کرد:«با توجه به اینکه پروتئین موجود در گوشت کامل ترین است اگر گوشت ها را از برنامه غذایی حذف کنیم در این صورت گروه های آسیب پذیر مثل کوکان، زنان باردار، زنان شیرده و سالمندان در معرض کمبود قرار می گیرند بنابراین حضور گوشت در برنامه غذایی آنها ضروری تر است و اگر در برنامه غذایی خانواده ای گوشت وجود داشته باشد باید به این گروه اختصاص داده شود اما افراد بالغ و میانسال نیاز زیادی به گوشت ندارند و می توانند نیازهایشان را از سایر گروه های گوشتی تامین کنند.»

وی گفت:« تفاوتی که بین تخم مرغ و گوشت وجود دارد از نظر آهن هم است که در گوشت آهنی که وجود دارد به صورت هم است و جذب بسیار بالایی دارد و افرادی که آسیب پذیر هستند نیاز به آهن هم دارند البته این گروه آسیب پذیر در صورتی که امکان مصرف آهن هم را نداشته باشند می توانند آهن را از طریق دیگری تامین کنند اما باید در برنامه غذایی اشان منابع ویتامین ث حضور داشته باشد تا جذب آهنشان بالا رود به عنوان مثال از سبزی ها و سالادهای تازه که غنی از ویتامین ث است و یا از لیمو و نارنج تازه در کنار غذا استفاده کنند چرا که حضور ویتامین ث جذب آهن غیرهم در منابع غیرگوشتی را افزایش می دهد.»

عضوهیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد:«حبوبات و مغزها از جمله منابع خوب در گروه گوشت هستند و حتی در گیاهخواران منبع عمده ای برای تامین پروتئین بدن هستند اما فراموش نکنیم ویتامین B12 در بین ویتامین هایی که از گروه گوشت تامین می شود فقط در منابع حیوانی وجود دارد (گروه گوشت ها و تخم مرغ) و اگر افراد نه تخم مرغ و نه گوشت مصرف کنند از نظر ویتامین ب12 درمعرض کمبود قرار می گیرند که این ویتامین هم در سیستم عصبی و هم در تقسیم سلولی نقش دارد.»

وی افزود:« با کمبود مصرف گروه گوشت و جایگزین کردن آن با دیگر مواد غذایی موجب کمبود پروتئین می شود که در وهله اول رشد و ترمیم را دچار اختلال و کمبود می کند از طرفی کمبود پروتئین موجب کاهش انرژی می شود در اینصورت ممکن است به سلول های بدن نیز آسیب برسد اما آنچه مهم است اختلال در رشد و ترمیم که با جایگزین کردن دیگر مواد غذایی ممکن است ترمیم تامین می شود اما ممکن است رشد فرد آسیب ببیند بر این اصل است که تاکید بر استفاده از گوشت حیوانی می شود البته وقتی صحبت از گوشت می شود ماهی نیز در این گروه قرار می گیرد که گوشت بسیار مفیدی است و برخی از انواع ماهی ها قیمت مناسبی داشته و می تواند نیاز پروتئینی بدن را در گروه های آسیب پذیر تامین کند.»

رحمانی با بیان اینکه آمار کشوری در خصوص سوء تغذیه نداریم گفت:«یکی از مشکلاتی که کمبود پروتئین گوشت ایجاد می کند کاهش سیستم ایمنی بدن است و به دلیل اینکه سیستم ایمنی کاهش پیدا می کند فرد هم در معرض بیماری های عفونی و هم در معرض سایر بیماری هایی که به نوعی با سیستم ایمنی ارتباط دارد قرار می گیرد به عنوان مثال برخی بیماری های پوستی و یا بیماری های تحلیل برنده که با سیستم ایمنی در گیر هستند افزایش پیدا می کند.»



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامت نیوز

کد: 5518 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ جمعه ۱۷ آبان بازدید: 3616 ساعت: 1:03 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 از تقویت مو تا تسکین دردهای مزمن؛ زنجبیل، گیاه شگفت‌انگیز قرن ۱۴۰۴ سه شنبه ۲۱ خرداد
2 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
3 بهترین خوراکی‌های زمستانی و تقویت‌کننده سیستم ایمنی ۱۴۰۳ شنبه ۸ دي
4 ۸ توصیه تغذیه‌ای وزارت بهداشت برای روزهای آلوده ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
5 درمان خانگی و فوری گرمازدگی با ۱۰ نوشیدنی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۶ تير
6 فرآیند رزرو هتل در سیستم‌های رزرواسیون ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۶ خرداد
7 حضور ۴۳۰ شرکت داخلی و خارجی در نمایشگاه نهاده های کشاورزی ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۸ دي
8 کمبود ویتامین D با افزایش ریسک مرگ زودهنگام مرتبط است ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان
9 تغذیه برای بهبود آنفولانزا ۱۴۰۱ دوشنبه ۲ آبان
10 افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی و بومی گزینی / ۱۶ میلیارد ریال به خرید واکسن اختصاص یافت ۱۴۰۱ جمعه ۴ شهريور
11 کارنامه یکساله وزارت بهداشت در دولت سیزدهم ۱۴۰۱ جمعه ۴ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  یک برنامه غذایی برای بهبودیافتگان کرونایی پایگاه خبری لقمه: اشتهای بسیاری از بیماران کرونایی...

  ویتامین خوش اخلاقی را بشناسید ویتامین C دارای منافع متعددی است که از جمله می‌توا...

  درباره طبیعت گرمی و سردی غذاها چه می‌دانید یکی از مهم‌ترین بحث‌ها در ارتباط با طب سنتی که می‌...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

جنجال لاغری با قهوه سبز در اکتبر 3102 شایعه جنجال برانگیزی در خصوص عصاره قهوه سبز که در جنگ با برآمدگی شکم معجزه می‌کند، همه جا پخش شد.
پرده بدون سفره پایگاه خبری لقمه: چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر به روزهای پایانی خود نزدیک شده و با وجود تنوع ژانری و موضوعی، جای خالی سبک زندگی ایرانی و مؤلفه‌های آن هم در آثار فیلم‌سازان پیشکسوت و هم فیلم‌سازان جوان محسوس است. یکی از این موارد کمتر پرداخته شده «غذای ایرانی» است.
هزار دلیل برای نوشیدن یک استكان چای داغ شاید در حین نوشیدن چای هیچ وقت ذهنتان را درگیر چنین قضیه‌ای نکرده باشید اما واقعیت درباره چای در بسیاری نکته‌ها نهفته بسیاری درباره چای است که بعید نیست خیلی از آدم‌های چای خور هم از اصل ماجرا بی‌خبر باشند. آنچه که معمول است نوشیدن یک فنجان چای داغ برای رفع خستگی و کسالت مفید است یا یک پذیرایی معمول از مهمان‌های خودمانی برای این که عده‌ای دور هم جمع شده و می‌خواهند گپ دوستانه‌ای بزنند و در این میان یک فنجان چای داغ هم جمع را گرم و گیراتر می‌کند.
رژیـم خـراب‌کن‌هـا را بشناسید! اگر از 10 نفر بپرسید که بهترین راه لاغری کدام است، هر کدام‌ از آنها یک نظر خواهند داد و شما در نهایت 10 جواب متفاوت خواهید داشت که باز هم نمی‌توانید بر اساس آن تصمیم بگیرید که از کدام شیوه می‌توان بهترین نتیجه را گرفت.