پوکی استخوان عاقبت مصرف زیاد غذاهای پرنمک


یک متخصص تغذیه گفت:‌ مصرف غذاهای پرنمک نه تنها اجازه جذب کلیسم موجود در غذا را نمی‌د‌هد بلکه کلسیم موجود در بدن نیز به همراه نمک از طریق ادرار دفع می‌شود.

به گزارش لقمه، مریم مهر‌آزی  به نقش تغذیه در پیشگیری از پوکی استخوان اشاره کرد و گفت:‌ زنجیره غذایی برای پیشگیری پوکی استخوان باید از دوران کودکی آن هم همراه با ورزش و تحرک مناسب انجام گیرد تا تراکم استخوانی به طور کامل شکل گیرد.

وی افزود:‌ یکی از عواملی که در کاهش و از بین رفتن توده استخوانی مؤثر است مصرف زیاد نمک و غذاهای شور است چرا که برای دفع نمک از خون مقدار زیادی کلسیم از طریق ادرار به همراه نمک دفع می‌شود.

به گفته این متخصص تغذیه بسیاری از محصولات غذایی آماده، مانند شور، ترشی، زیتون، انواع سس و چاشنی‌ها، چیپس، مرغ و ماهی دودی شده و سوسیس و کالباس حاوی مقدار زیادی نمک است که نه تنها کلسیم بدن را تأمین نمی‌کند بلکه تا حد زیادی در دفع آن نیز مؤثر است.

وی به آنهایی که علاقه دارند تا به طور عادت به ماست مقدار زیادی نمک اضافه کنند توصیه کرد تا از مخلوط سبزی‌های خشک شده مانند پونه، نعناع، آویشن و شوید به عنوان یک چاشنی سالم به جای نمک روی سالاد یا ماست استفاده کنند.

وی با بیان اینکه مصرف بی‌رویه برخی داروها ماندن انواع هورمون‌هایی که توسط غدد فوق کلیوی ساخته می‌شود جذب کلسیم در بدن را مختل می‌کند، افزود: کسانی که به دلایل مختلف مانند کم‌کاری تیروئید داروهای هرومونی مصرف می‌کنند حتماً در مورد میزان مصرف آن با پزشک خود مشورت کنند تا دچار پوکی استخوان نشوند.

مهرآزی مصرف سیگار به ویژه در بانوان را یکی دیگر از عوامل کاهش توده استخوانی و پوکی استخوان عنوان کرد و اظهار داشت: تحقیقات نشان داده که مصرف نیکوتین موجود در سیگار، قدرت بدن را در مصرف کلسیم و جذب آن مختل می‌کند و افراد سیگار دو برابر نسبت به افراد غیر سیگاری در معرض پوکی استخوان قرار می‌گیرند چرا که با کشیدن سیگار سطح استروژن خون پایین می‌آید و با این اتفاق زنان بیشتر در معرض پوکی قرار می‌گیرند.

وی همچنین مصرف مواد پروتئینی مانند گوشت قرمز را در کنار قهوه و مواد غذای پر فیبر را به همراه لبنیات مانع جذب کلسیم عنوان کرد و گفت:‌ بهتر است فاصله‌ای بین اینگونه غذاها با مواد حاوی کلسیم باشد.

مهر‌آزی گفت:‌ سیب و فرآورده‌های لبنی کم چرب، تخم‌مرغ، سویا، نخود و لوبیا، ماهی و سبزیجات، مرکبات بهترین منبع تأمین کلسیم هستند که به شرط آنکه ورزش و تحرک نیز در کنار آن قرار گیرد.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 5714 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ پنج شنبه ۷ آذر بازدید: 1586 ساعت: 6:13 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 درمان پوکی استخوان به لطف تلاش دانش بنیان‌های ایرانی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
2 هزینه ۴۰۰ میلیون دلاری پوکی استخوان برای ایران ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۸ مهر
3 راهکارهای مبارزه با پوکی استخوان‌ ۱۳۹۸ پنج شنبه ۳۰ خرداد
4 کاهش روی و بروز کم خونی در زنان باردار/ آسم و ام اس در کمین زنان و مردان ۱۳۹۶ شنبه ۱۴ بهمن
5 پیشگیری از پوکی استخوان با رژیم غذایی سرشار از مواد معدنی ۱۳۹۶ پنج شنبه ۹ آذر
6 مواد غذایی سرشار از کلسیم برای کودکان ۱۳۹۶ پنج شنبه ۴ آبان
7 آیا مصرف کلسیم بعد از یائسگی ضروری است؟ ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۳ مهر
8 ۴ زنگ خطر که شما را از پوکی استخوان با خبر می‌کند! ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ شهريور
9 چگونه از پوکی استخوان و سرطان‌ پیشگیری کنیم ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ شهريور
10 ویتامین دی ؛ فواید و شیوه های جبران کمبود آن ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ شهريور
11 پوکی استخوان را چگونه درمان کنیم ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تعادل فشار خون با یک تلخ خوشمزه وزارت بهداشت اعلام کرد: خوردن یک تکه شکلات تلخ در ...

  مصرف آجیل فشار خون را كاهش می دهد یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی ضمن بیان این مطلب اظه...

  وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان + علائم بیماری پایگاه خبری لقمه: رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آشنایی با مواد غذایی که کمتر از 100 کالری دارند برای اینکه بدانید مواد غذایی هم هستند که کمتر از 100 کالری دارند و در روند کاهش وزن تان موثر است، این لیست را معرفی می کنیم.
میزان مجاز مصرف روزانه میوه و سبزیجات چقدر است؟ محققان می‌گویند خوردن روزانه 5 میوه و سبزیجات برای سلامت بدن مفید است؛ اما چرا 5 واحد میوه و سبزیجات؟
آیا آبمیوه‌ها آب میوه‌اند؟! هوا که گرم می‌شود، بازار مصرف انواع آبمیوه‌های خنک هم رونق می‌گیرد، اما مصرف کدام یک از انواع آبمیوه‌ها می‌تواند برای ما مفیدتر باشد و از مصرف کدام نوع از آنها باید پرهیز کرد؟
فلج حنجره در اثر مصرف سم تجزیه نشده در صیفی جات/ ابتلا به ام اس و دیابت نتیجه استفاده از کودهای شیمیایی یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه چندی پیش عده ای از افراد به دلیل استفاده از صیفی جاتی که قبل از تمام شدن دوره کارنس به بازار عرضه شده بودند دچار فلج حنجره شده اند نسبت به عوارض خطرناک استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی هشدار داد.