به گزارش لقمه، مظفر روستایی افزود: انتخاب ارقام جدید و مناسب بذر گندم دیم، استفاده از بذور اصلاح شده، ضدعفونی بذور خود مصرفی و کشت مکانیزه با عمیق کارهای غلات مجهز به کود گذار از دیگر عوامل موثر در افزایش میزان تولید محصولات کشاورزی است. وی اظهار کرد: رعایت زمان مناسب کشت تناوب نیز در افزایش تولید محصول مثمرثمر بوده و گندمکاران باید به این نکات توجه کنند. رییس بخش غلات موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور ادامه داد: استفاده از بذرهای اصلاح شده و ارقام پربازده و مقاوم در برابر تغییرات اقلیمی، مدیریت مناسب زراعی، مقابله با آفات و امراض نیز از جمله سایر عوامل تاثیرگذار در میزان محصول تولیدی است. روستایی خاطرنشان کرد: مبارزه نکردن با علفهای هرز و رابطه ضعیف تحقیقات و ترویج با بخش اجرا، از عوامل قهری در کاهش تولید در واحد سطح است. وی با اشاره به نقش تناوب زراعی در کشت محصولات کشاورزی گفت: رعایت نکردن تناوب در کشت موجب بروز طغیان آفات و بیماری های گیاهی می شود. روستایی همچنین یادآوری کرد: یافتههای جدید تحقیقاتی نشان می دهد که کشت پاییزه نخود دیم (ارقام ویژه کشت پاییزه) به دلیل طولانی شدن دوره رشد بوتهها و زیاد شدن شاخه و برگ دارای عملکرد بیشتری نسبت به کشت بهاره است. وی افزود: بهترین تراکم در کشت نخود دیم 30 بوته در متر مربع بوده و ضدعفونی بذر و استفاده 20 کیلوگرم کود اوره به هنگام کشت ضروری است. بازگشت به صفحه نخست