رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس:
اولویت امنیت غذایی بیشتر از خودکفایی است


رئیس کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: باید امنیت غذایی را در اولویت بیشتر از خودکفایی مدنظر قرار دهیم. امنیت غذایی مفهوم عام تری در زمینه تامین غذا در کشور است.

به گزارش لقمه، مهندس محسن موحدیان، رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و عباس رجائی، رئیس کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با برنامه بدون خط خوردگی رادیو گفت گو به تبیین ابعاد خودکفایی کشور در حوزه تولید گندم پرداختند.

مهندس موحدیان در ابتدای این برنامه رادیویی با اشاره به اینکه خودکفایی در هر محصولی نیازمند دستیابی به دانش و فناوری مربوطه است، گفت: ما در بحث خودکفایی گندم اقدامات خوبی را انجام داده ایم اما این ناپایداری بعلت جابجایی در نوع حمایت های این محصول است.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خاطرنشان کرد: در برخی اوقات، خشکسالی و یا کمبود منابع تولید باعث این نوسانات در تولید گندم می شد که برای پیشگیری از این نوسانات باید ضمن دعوت از سرمایه گذاران، دانش و فناوری را به این حوزه از کشاورزی بکشانیم.

وی افزود: در شرایط فعلی، میزان سرمایه گذاری در حوزه تولید بسیار کم است و نمی تواند متضمن پایداری تولید در عرصه کشاورزی باشد. 15 درصد سهم سرمایه گذاری ملی باید در حوزه کشاورزی تامین شود تا بتوانیم به تامین نیاز کشور از این حوزه مطمئن شویم.

رجائی در ادامه این برنامه رادیویی کاهش سهم سرمایه گذاری ملی را در کاهش تولید گندم یادآور شد و گفت: ما عبارت خودکفایی را یک عبارت غلط می دانیم چون خودکفایی یک مقدار مشخص نسبت به یک جمعیت مشخص است اما در جامعه جمعیت همواره به یک حد نمی ماند و در حال افزایش است و به همین جهت ضریب خودکفایی تغییر می کند.

رئیس کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: باید امنیت غذایی را در اولویت بیشتر از خودکفایی مدنظر قرار دهیم. این امنیت غذایی مفهوم عام تری در زمینه تامین غذا در کشور دارد. در زمینه امنیت غذایی اشخاص قادر هستند که نرخ جانشینی را در سبد غذایی خود ببینند.

وی افزود: طرح این مفهوم به این دلیل است که باید فاصله مزرعه تا سفره مردم را به خوبی تعیین کنیم. سالی که خودکفایی گندم مطرح شد نتوانستیم پایداری در تولید را فراهم کنیم. در آن سال 14 میلیون تن گندم مصرف شده بود که 6 میلیون تن از آن باید بصورت دیم تامین می شد. تولید دیم در اختیار ما نیست و لذا نباید بر اساس امری که در دست ما نیست تصمیم گیری کنیم. 


بازگشت به صفحه نخست 


نقل از :جام جم

کد: 5741 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۰ آذر بازدید: 2275 ساعت: 1:55 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کشف بیش از ٧٠٠ تن برنج احتکاری در تهران ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
2 چگونه آسیب پذیری اقتصادی را کاهش دهیم؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
3 نگاه به بخش خصوصی به عنوان مجرم اجازه توسعه نمی‌دهد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
4 تأثیر آداب و رسوم یلدا بر تثبیت اقتصاد کشاورزان ایرانی ۱۴۰۳ پنج شنبه ۲۹ آذر
5 ترس از عملیات خونخواهی ایران اقتصاد اسرائیل را بهم ریخته ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
6 امنیت غذایی کشور؛ از برنامه تا عمل ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۹ خرداد
7 دامن زدن به نابودی زمین‌های کشاورزی با انفعال بنیاد مسکن ۱۴۰۲ شنبه ۲۰ آبان
8 سه راهکار برای ‌تحول در بخش کشاورزی و رشد امنیت غذایی ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۵ مهر
9 کمک به امنیت غذایی با استفاده کود شیمیایی در کشاورزی ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
10 کمیسیون کشاورزی مجلس از امنیت غذایی و کشاورزان حمایت می کند ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۱ تير
11 حفظ امنیت غذایی در کشور لازمه رسیدن به جامعه شاد است ۱۴۰۲ پنج شنبه ۸ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ۸ آسیب صبحانه نخوردن صرف صبحانه خیلی مهم است و چشم‌پوشی از آن در طولانی...

  کمبود ویتامین D عاملی برای بروز بیماری ام اس است عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت:کمبود ...

  افزایش شانس پدر شدن با تغذیه مناسب پزشکان معتقدند که با چند تغییر ساده در رژیم غذایی‌...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

راهکارهای درمان بی اشتهایی کودکان بهبود وضعیت تغذیه،‌ گسترش و در دسترس بودن انواع خوراکی‌ها و البته تولید انبوه تنقلات متنوع اشتهای ناچیز معده‌های کوچک را به سرعت اشباع می‌کند و هنگامی که والدین مشاهده می‌کنند​ فرزندشان سر سفره غذا از خوردن امتناع دارد نگران و حیران می‌مانند که چگونه او را به خوردن تشویق کنند.
پرده بدون سفره پایگاه خبری لقمه: چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر به روزهای پایانی خود نزدیک شده و با وجود تنوع ژانری و موضوعی، جای خالی سبک زندگی ایرانی و مؤلفه‌های آن هم در آثار فیلم‌سازان پیشکسوت و هم فیلم‌سازان جوان محسوس است. یکی از این موارد کمتر پرداخته شده «غذای ایرانی» است.
کدام نان را باید انتخاب کرد؟ به نظر شما کدام نان سالم‌تر است و گزینه بهتری برای همراهی غذاهای شماست؟ سنگک، بربری، تافتون یا لواش؟! برای شما ارزش غذایی نان مهم است یا مدت زمان ماندگاری‌اش؟! در ادامه پاسخ کارشناسان تغذیه به این سؤال‌ها را بخوانید.
خوردن فیبر کلید سلامت روده‌ها تحقیقات نشان می دهد که خوردن فیبر بیشتر با سلامت بهتر روده و باکتری های مضر کمتر در روده مرتبط است.