بادنجان شكم پر را چطور تهیه کنیم


دلمه بادنجان، جزء غذاهای پر طرفدار است، اما بادنجان شکم پر هم که نوعی دلمه به حساب می آید، حتی خوشمزه تر از آن است.

لقمه: دلمه یکی از انواع غذاهای ایرانی است که بسیار موردتوجه مردم ایران است و در نواحی مختلف ایران، دلمه های مختلف و متنوعی تهیه می کنند. یکی از انواع دلمه ها، دلمه بادنجان است که طرفداران زیادی هم دارد و مردم بسیاری از شهرهای ایران هم آن را تهیه می کنند. اما بادنجان شکم پر هم نوعی دلمه محسوب می شود که دستور تهیه آن را در زیر می خوانید:

مواد لازم:
بادنجان                      یك كیلو
فلفل سبز                      به تعداد بادنجان ها
گوجه فرنگی سفت          3 عدد
گوشت چرخ كرده           700 گرم
پیاز بزرگ سفید             یك عدد
فلفل قرمز                   یك چهارم قاشق چایخوری
سیر تازه                    یك حبه
رب گوجه فرنگی         3 قاشق سوپخوری
آب گوشت                 3 پیمانه
كره                         50 گرم
روغن برای سرخ كردن بادنجان    به میزان لازم
نمك   به میزان لازم

زمان آماده سازی: 30 دقیقه
زمان پخت: یك ساعت
سطح دشواری: آسان
مقدار سرو: برای 6- 4 نفر

طرز تهیه:
ابتدا بادنجان ها را تمیز شسته و بعد به صورت راه راه پوست كنده و نمك بزنید و داخل آبكش قرار دهید تا آب تلخ بادنجان خارج شود. مجددا با آب سرد بشویید و خشك كرده، داخل روغن سرخ كنید. سپس كنار گذاشته تا روغن اضافی آن گرفته شود. فلفل سبزها را روی گاز یا داخل فر خیلی كم كبابی كنید تا كمی نرم شوند. از طول برش داده و دان ههای آن را خارج كنید.

برای تهیه مایع گوشتی:
پیازها را ریز خرد كرده داخل كره تفت دهید تا پیاز سبك و شفاف شود و بعد گوشت چرخ كرده را اضافه كرده سرخ كنید تا رنگ گوشت قهوه ای شود. سیر رنده كرده همراه با رب را به مایع اضافه كنید و حدود 2 تا 3 دقیقه تفت دهید تا رب سرخ شود.
سپس آب گوشت را اضافه كرده و ادوی هها را نیز بیافزایید. حرارت را زیاد كنید تا مایع به جوش بیاید. سپس حرارت را كم كنید و اجازه دهید تا سس حدود 30 تا 45 دقیقه پخته و غلیظ شود. بادنجان های سرخ شده را از طول برش دهید تا فضایی ایجاد شود برای پر كردن سس، یك قاشق سوپخوری بسته به اندازه بادنجان از سس داخل شكم بادنجان ریخته سپس فلفل سبز را داخلش قرار دهید. گوجه فرنگی ها را برش زده دانه های آن را خارج كرده و داخل شكم فلفل بگذارید.

توصیه و نكات كارشناس سفره ایرانی:
جایگزین های احتمالی: به جای گوشت می توان از سویا استفاده كرد.
سر بادنجان ها جدا نكنید.
برای اینكه كره هنگام سرخ كردن نسوزد مقداری روغن مایع به آن اضافه كنید.
می توان برای تزئین از هویج پخته در كنار غذا استفاده كرد.
در كشور تركیه از نوعی پودر فلفل به نام فلفل بی بر استفاده می كنند.


نقل از :سفره ایرانی

کد: 580 تاریخ نشر: ۱۳۹۰ يکشنبه ۴ دي بازدید: 11002 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زوار اربعین ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
2 حبوبات در مسیر کاهش قیمت/هر کیلو لوبیا چیتی ۱۰۰ هزار تومان پایین آمد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
3 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
4 چگونه فودبلاگرها سلامت مردم را قربانی لایک و تبلیغ می‌کنند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
5 دستورالعمل سازمان غذا و دارو برای نمونه برداری از کالاهای اساسی ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
6 تغذیه سالم در هر شرایطی برای قلب مفید است ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
7 رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان به سندرم روده تحریک‌پذیر ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
8 سهمیه شیرخشک نوزادان در این روزها چقدر است ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
9 رژیم‌های غذایی کم‌کالری چگونه بر خلق و خوی تأثیر می‌گذارند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
10 امنیت غذایی در جنگ با تمرکززدایی ممکن است ۱۴۰۴ شنبه ۲۵ خرداد
11 همسایگی راهبردی، محور همکاری ایران و قزاقستان در بخش غذا و انرژی ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲۲ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  داروهای لاغری تنها با تجویز پزشک مصرف شود رئیس مرکز تحقیقات چاقی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهش...

  سیگار بدتر است یا قلیان؟/ آیا قلیان به اندازه سیگار مضر است؟ تحقیقات جدید محققان ایرانی نشان داد که استفاده از ...

  در روزهایی که هوا آلوده میشود غذای آماده به مصرف نخورید عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور با بیان ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت