مصائب شغلی سوپرمارکت دارها


تا سال‌ها پیش بقالی‌ها از مهم‌ترین مغازه‌های سطح شهر بودند، اما با تبدیل زندگی سنتی به مدرن، این مغازه‌های کوچک جایشان را به سوپرمارکت‌ها دادند. آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که افراد شاغل در سوپرمارکت با چه آسیب‌هایی مواجه‌اند؟ بد نیست بدانید ساعت‌های کاری طولانی، کار در تعطیلات، مرخصی‌های بسیار محدود و راضی نگه داشتن مشتری‌ها با سلیقه‌های متفاوت باعث شده آنها یکی از سخت‌ترین مشاغل را تجربه کنند.

به گزارش لقمه، افرادی که در سوپرمارکت ها کار می کنند به دلیل زیاد بودن تعداد مشتری ها دست کم 80 تا 90 درصد مدت زمان کار خود را در حال ایستاده یا نیمه ایستاده می گذرانند و همین ایستادن های طولانی آنها را در معرض آسیب های اسکلتی - عضلانی و البته واریس قرار می دهد؛ مشکلاتی که با افزایش سن و بالا رفتن وزن تشدید می شود. همچنین بلندکردن خواروبار سنگین و جابه جا کردن خوراکی ها و اجناس مغازه احتمال بروز گردن درد و کمردرد مزمن و حتی آرتروز را در افراد شاغل در سوپرمارکت ها افزایش می دهد بنابراین توصیه می شود در ایستادن افراط نکنید، در ازای هر یک ساعت کار به مدت 10 دقیقه بنشینید و استراحت کنید و هر سه تا چهار ساعت یک بار 5 تا 10 دقیقه (مثل سر ظهر یا شب که سرتان خلوت تر است) را به نرمش های سبک گردن، کمر، شانه و دست و پا اختصاص دهید.
همچنین هنگام جابه جایی اقلام مغازه از دیگران کمک بگیرید تا سلامت تان به خطر نیفتد.

بی خیال استراحت و تعطیلات
بدون شک سوپرمارکت داری از مشاغلی است که فرد بندرت می تواند به فکر مرخصی رفتن باشد؛ چراکه بستن مغازه به معنی کاهش تعداد مشتری ها، خراب شدن خوراکی های با تاریخ انقضای محدود و ضررهای مالی است. با این حساب افراد شاغل در سوپرمارکت زمان چندانی برای تفریح و وقت گذاشتن با خانواده و دوستان ندارند و به دلیل نوع کارشان مجبورند از صبح زود تا پاسی از شب سر کار باشند و گاهی اوقات همین موضوع زمینه بروز اختلافات خانوادگی را فراهم می کند. در چنین شرایطی احساس ناامیدی، سرخوردگی، افسردگی شغلی و افکار منفی سراغ فرد می آید و شغل و سلامتش را به خطر می اندازد.

وقتی حساب و کتاب ها همخوانی ندارد
همیشه این احتمال وجود دارد که افراد شاغل در سوپرمارکت در مسائل مالی بویژه در معاملات چکی دچار بحران شوند و این موضوع زمانی حادتر خواهد شد که اجاره مغازه را هم به مشکلات اضافه کنیم بنابراین طبیعی است که استرس ناشی از این بحران، کاهش آستانه تحمل فرد و بروز آسیب های جسمی و اختلالات روانی مثل استرس مزمن را به همراه داشته باشد.

و اما توصیه طلایی
شاید بهترین پیشنهاد این است که سالی دو تا سه مرتبه، حداقل برای سه تا پنج روز کارهای مغازه را به یکی از اقوام نزدیک یا دوستانتان بسپارید و به یک سفر تفریحی خانوادگی یا دوستانه بروید و خستگی را از تن به در کنید. یادتان باشد ایجاد وقفه کاری نه تنها مانع بروز روزمرگی و استرس و خستگی مزمن می شود بلکه انرژی شما را نیز افزایش می دهد.

فرزاد ابوطالبی - کارشناس بهداشت حرفه ای  



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :جام جم آنلاین

کد: 5820 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ پنج شنبه ۲۱ آذر بازدید: 4511 ساعت: 1:12 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ادویه‌ای معطر با فواید بی‌پایان/خواص هل و طریقه مصرف آن ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۰ بهمن
2 جلوگیری از قطع عضو مبتلایان به دیابت با یک راه حل جدید ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
3 چالش‌ها و آسیب‌ها در صادرات زعفران ایرانی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۳ آبان
4 اوضاع بحرانی آزمایشگاه‌های پزشکی/ سوءاستفاده بیمه‌های تکمیلی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
5 کشف یک اقیانوس پنهان در مریخ ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۳ مرداد
6 خواص نعناع دمنوش آن برای مشکلات گوارشی و اعصاب +موارد دیگر ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
7 رفع مشکلات گوارشی در خانم های باردار با توصیه های طب سنتی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲۵ آبان
8 ارتباط استرس با مشکلات گوارشی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
9 علت توقف واردات گوشت قرمز اعلام شد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۶ مهر
10 خواص و طرز تهیه بهترین نوشیدنی برای رفع عطش تابستانی ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
11 عدم همکاری بیمه های تکمیلی در نسخه نویسی الکترونیک ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۸ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  رعایت نکاتی برای پیشگیری از پوسیدگی دندانِ کودکان پایگاه خبری لقمه: پوسیدگی دندان از جمله اپیدمیهای ...

  تخم مرغ عسلی نخورید تخم مرغ را به صورت آب پز کاملا سفت شده استفاده کنی...

  ۸ توصیه تغذیه‌ای وزارت بهداشت برای روزهای آلوده پایگاه خبری لقمه: آلودگی هوا یکی از معضلات زندگی م...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نکاتی در مورد تغذیه سالمندان پیر شدن به این معنا نیست که فرد باید خود را رها کند و دیگر اهمیتی به سلامت و ظاهر خود ندهد. تغذیه‌ای مناسب و انجام فعالیت‌های جسمی و ذهنی، به عنوان ارکان سلامتی در سنین پیری شناخته می‌شوند. تغذیه متعادل و فعالیت، برای پیشگیری یا جلوگیری از شدت یافتن برخی عوارض مانند پوکی استخوان، تصلب شرائین، کاهش سطح ایمنی بدن و برخی از انواع سرطان‌ها ضروری هستند.
خطرناک ترین رژیم های کاهش وزن کدامند؟ مهمترین چیزی که در رژیم های نادرست وجود دارد تبلیغات فریبکارانه ای است که فرد را متقاعد می کند در مدت کوتاهی کاهش وزن زیادی داشته باشد و در واقع آن را ضمانت می کند.
محصولات ارگانیک؛ مُد جدید یا نوید فرهنگ تغذیه ای بهتر؟ سال 2015 از طرف سازمان بهداشت جهانی سال تغذیه سالم از مزرعه تا بشقاب نام گذاری شده است . اماآیا ما ایرانیان به این شعار توجهی داریم.
نمایشگاه عکس‌های سفره‌های هفت سین تا پایان فروردین دایر است/ اسامی هنرمندان اعلام شد پایگاه خبری لقمه: نمایشگاه عکس‌ «سفره‌های هفت سین» که 25 اسفندماه در مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی گشایش یافت، از 2 تا 30 فروردین در این محل برقرار است.