"پای مرغ" منبعی سرشار از کلسیم و فسفر


یک متخصص تغذیه، مصرف لبنیات، قلم و پای مرغ را منبعی سرشار از کلسیم و فسفر عنوان و خاطرنشان کرد: متاسفانه مردم کشورمان بسیار کم از پای مرغ استفاده می‌کنند در حالی که سالانه به کشورهای دیگر صادر می‌شود.

به گزارش لقمه، دکتر علی اکبر سهیلی آزاد در گفت وگویی، در خصوص اهمیت اسیدفولیک در زمان بارداری، اظهار داشت: زنانی که با کمبود اسیدفولیک مواجه هستند باید 9 ماه قبل از بارداری نیاز خود را با مصرف قرص برطرف کنند؛ چرا که اهمیت آن به اندازه ای است که کمبود اسیدفولیک و عدم رفع آن در زمان بارداری موجب سقط جنین می شود.

ضرورت مصرف حبوبات و سبزیجاتی مانند جعفری، اسفناج و چغندر در زنان باردار برای تامین اسیدفولیک

این متخصص تغذیه با بیان اینکه خوشبختانه در سال های اخیر اقدامات خوبی در خصوص تامین قرص های اسیدفولیک از سوی مسوولین صورت گرفته است، افزود: بهتر است زنان باردار از حبوبات و سبزیجاتی همچون جعفری، اسفناج و چغندر برای تامین نیاز اسیدفولیک بدنشان استفاده کنند. متاسفانه خانواده‌ها با روش نادرست پخت و پز سبزیجات موجب از بین رفتن ارزش غذایی آن می شوند.

کمبود کلسیم و فسفر به هنگام بارداری سلامت مادر را به خطر می‌اندازد

وی با اشاره به اینکه متاسفانه 50 درصد از زنان باردار در نقاط مختلف کشورمان مبتلا به فقر آهن و کم خونی هستند، گفت: بهترین برنامه غذایی برای چنین کمبود و مشکلی استفاده از منابع غذایی گیاهی همچون اسفناج، عدس و منابع حیوانی مانند گوشت قرمز و جگر است.
این متخصص تغذیه یادآور شد: باید توجه کرد که آهن موجود در عدس به خوبی جذب بدن نمی شود، بنابراین مخلوط کردن مرکبات با آن پس از پختن موجب جذب بهتر و بیشتر آهن موجود در عدس می‌شود.

کمبود کلسیم و فسفر در زمان بارداری باعث لق شدن دندان‌های مادر می‌شود
دکتر سهیلی آزاد با تاکید بر اینکه نیاز مادران در زمان بارداری به کلسیم و فسفر به خاطر استخوان سازی جنین افزایش می یابد، افزود: کمبود کلسیم و فسفر در زمان بارداری موجب تولد کودک با وزن کم و به خطر افتادن سلامت خود مادر همچون افتادن یا لق شدن دندان‌های او می شود.
وی خاطرنشان کرد: در صورت کمبود کلسیم و فسفر، جنین مجبور به دریافت آن از استخوان مادر می‌شود. مصرف لبنیات، قلم و پای مرغ منبعی است که سرشار از کلسیم و فسفر است؛ اما مردم کشورمان بسیار کم از پای مرغ استفاده می‌کنند در حالی که سالانه به کشورهای دیگر صادر می‌شود.

این متخصص تغذیه تامین شیر و لبنیات با قیمت مناسب را یکی از مشکلات مادران در زمان بارداری دانست و گفت: با حمایت مسوولان از دامداران به منظور تامین لبنیات مورد نیاز مردم، با قیمت مناسب می توان به رفع این مشکل امیدوار بود.

مردم از آموزش‌های تغذیه‌ای خوبی برخوردار نیستند

دکتر سهیلی آزاد گفت: متاسفانه مردم کشور ما از آموزش های تغذیه ای خوبی برخوردار نیستند؛ به عنوان مثال مصرف سرانه نوشابه در کشورهای پیشرفته حدود 10 لیتر در سال است در حالی که این آمار در کشور ما 41 لیتر در سال را نشان می دهد.

وی در پایان با تاکید بر اینکه مردم کشور ما باید به جای استفاده از نوشابه در مصرف لبنیات سرمایه گذاری بیشتری کنند، گفت: با داشتن برنامه ریزی‌های درست غذایی می توان به داشتن آینده سالم فرزندانمان مطمئن باشیم.  



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5866 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۶ آذر بازدید: 4750 ساعت: 11:35 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مشارکتی برای افزایش عملکرد گندم در استان تهران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت
2 سیگنال دور دوم مذاکرات به بازار طلا و سکه؛ سکه ۳.۸ میلیون تومان ریخت ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت
3 بازگشت یک بیماری مسری به ایران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت
4 برداشت کلزا در فارس آغاز شد ۱۴۰۴ شنبه ۳۱ فروردين
5 ضربه تعرفه‌های ترامپ به نفت؛ لرزه بر اندام اقتصاد آذربایجان ۱۴۰۴ جمعه ۱۶ فروردين
6 زلزله ترامپ با اروپا و بقیه چه می‌کند؟ ۱۴۰۴ جمعه ۱۶ فروردين
7 15 نکته مهم در مورد سفر در ماه رمضان ۱۴۰۳ جمعه ۲۴ اسفند
8 دانشگاه علوم پزشکی یزد: مطلبی در مورد میزهای بیرون نانوایی نگفتیم ۱۴۰۳ سه شنبه ۷ اسفند
9 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
10 درمان پیش دیابت با کلم بروکلی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
11 کدام داروها به کبد افراد آسیب می زنند؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  یک برنامه غذایی برای بهبودیافتگان کرونایی پایگاه خبری لقمه: اشتهای بسیاری از بیماران کرونایی...

  تابستان فصل وفور ویتامین D بیشترین مقدار ویتامین "D" موجود در بدن در اواخر تا...

  ظروف یکبار مصرف مناسب با مواد غذایی گرم کدامند؟ در ایام ماه محرم و صفر که بازار نذری داغ است، ظروف...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد پایگاه خبری لقمه: در روزهای سرد سال، انتخاب مواد غذایی حاوی پروتئین، چربی‌های سالم، غلات و سبزیجات مغذی نقش تعیین‌کننده‌ای در تأمین انرژی و حفظ سلامتی دارند. با ایجاد تعادل در رژیم غذایی و بهره‌گیری از مواد غذایی گرم و مغذی، می‌توانید احساس راحتی و انرژی بیشتری داشته باشید.
راه‏های مقابله با خستگی بعد از غذا همه ی ما با خستگی بعد از غذا آشناییم به خصوص بعد از ناهار که معمولا بیشتر از وعده های دیگر غذا می خوریم. اما آیا تا به حال فکر کرده اید که چرا این اتفاق می افتد و یا در برابر آن چه کاری می توان کرد؟
دانستنی‌های شکلات/ ارتباط شکلات و هوش آدمی براساس نتایج تحقیقی که اخیرا انجام شده است، به نظر می‌رسد که شکلات خوردن شانس کشورها را برای بردن جوایز نوبل افزایش می‌دهد.
نظافت پیشخوان کابینت و سایر وسایل آشپزخانه لقمه: برای نظافت پیشخوان، کابینت و سایر وسایل آشپزخانه می توان به نکات ظریفی توجه کرد تا زیباتر باشند.