روغن های کانولا، زیتون و هسته انگور از کلسترول خون می کاهد


متخصصان تغذبه، روغن های کانولا، زیتون و هسته انگور را مهمترین روغن های مناسب برای کاهش کلسترول خون و سلامت قلب عنوان می کنند.

به گزارش لقمه، کلسترول، نوعی چربی است که در ساختمان تمام سلولهای بدن بکار رفته است. این ماده ممکن است در کبد، از چربی های اشباع شده ساخته شود یا اینکه از طریق مصرف گوشت، تخم مرغ و سایر مواد غذایی حیوانی وارد بدن شود.

برای تشخیص بالا بودن چربی خون، اندازه گیری دو نوع چربی خونی یعنی کلسترول و تری گلیسیرید انجام می شود.

در این میان معمولا افزایش کلسترول به عنوان عامل بیماری زای جدیدتری مطرح می شود.

کلسترول انواع مختلفی دارد. افزایش کلسترول با تراکم پایین(ال دی ال) منجر به عوارض عروقی به صورت تصلب شرایین (اترواسکروز) در عروق مختلف می شود که می تواند باعث سکته های قلبی و مغزی شود.

از طرف دیگر افزایش کلسترول با تراکم بالا (اچ در ال) برخلاف افزایش «ال دی ال» عمل کرده و منجر به جلوگیری از عوارض مورد اشاره است.

متخصصان تغذیه با توجه به ارتباط مصرف چربی ها با بیماری های قلبی عروقی و افزایش وزن و چاقی بر کاهش مصرف روغن تاکید می کنند اما در عین حال از آنجا که نمی توان مصرف روغن را به کلی قطع کرد، روغن های مفیدی که اتفاقا در صورت مصرف صحیح، کاهش دهنده کلسترول خون هم هستند مورد توجه متخصصان تغذیه است که روغن های کانولا، زیتون و هسته انگور از جمله این روغن ها به شمار می آیند. 

بر اساس مطالعات انجام شده، روغن های کانولا، زیتون و هسته انگور «ال دی اچ» را افزایش می دهند اما در مقابل منجر به کاهش «ال دی ال» می شوند.

کار شناس تغذیه می گویند: استفاده از برخی روغن ها مانند روغن های حیوانی هم می تواند منجر به افزایش کلسترول خون شود و ارتباط مستقیمی با بیماریهای قلبی عروقی دارد که استفاده از روغن مناسب راهکار خوبی برای پیشگیری از این بیماری ها است.

متخصصان تغذیه همچنین به حداقل رساندن مواد غذایی سرخ کردنی، کاهش مصرف مواد غذایی چرب از جمله فرآورده های غذایی و فست فود ها و استفاده از مواد غذایی کم چرب مانند شیر و لبنیات کم چرب را مورد تاکید قرار می دهند.

دکتر «اردشیر خسروی» مدیر گروه اطلاعات و آمار شبکه معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز پیشتر در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، تعداد جمعیت دارای کلسترول یا چربی خون در کشور را 15 میلیون نفر یا 28 درصد مردم ایران اعلام کرد.



بازگشت به صفحه نخست
نقل از :وزارت بهداشت

کد: 6039 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۲ دي بازدید: 2905 ساعت: 6:04 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 انقلاب در مدیریت کشاورزی؛ اختیارات کلیدی به مدیران استانی واگذار می‌شود ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲ مرداد
2 چرا شکر بیش از یک ماه است که توزیع نشده+ جدول قیمت کالاها ۱۴۰۴ چهارشنبه ۸ خرداد
3 اولین کشتی حامل کالاهای اساسی سال ۱۴۰۴ در بندر امام خمینی(ره) پهلو گرفت ۱۴۰۴ يکشنبه ۲۵ فروردين
4 کنترل کلسترول به کمک روغن ماهی ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
5 کمک روغن ماهی به سالمندان پرخطر در پیشگیری از آلزایمر ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
6 فائو از ثبات قیمت جهانی مواد غذایی خبر داد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ آذر
7 افزایش 5.5 دلاری قیمت جهانی روغن در یک رو ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱ آذر
8 یک راهکار ساده برای افزایش خود‌کفایی روغن ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
9 قاچاقچی ۱۶ تن روغن خوراکی در تعزیرات حکومتی جریمه شد ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
10 قیمت روغن و شکر اعلام شد ۱۴۰۲ جمعه ۷ مهر
11 ۳ هزار میلیارد تومان دانه روغنی از کلزاکاران خریداری شد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  سندرم روده تحریک پذیر و دوری از FOODMAP ها پایگاه خبری لقمه: سندرم روده تحریك پذیر یك بیماری ...

  استفاده از چاشنی های جایگزین نمک در غذاها پایگاه خبری لقمه: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی...

  مصرف زیاد نمک ممکن است عامل افزایش بیماری MS باشد پژوهشگران می‌گویند مصرف بیش از حد نمک ممکن است مقص...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خوشمزه لاغر شوید! این‌که چه بخوریم تا لاغر شویم، یکی از سوالات مورد علاقه افراد چاق است.
40 نکته تغذیه‌ای و بهداشتی در تهیه و عرضه غذا بنا بر اعلام متخصصان سلامت، شرط اصلی سالم زیستن برخورداری از تغذیه صحیح است و تغذیه صحیح یعنی رعایت دو اصل تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه. به این معنی که به مقدار کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن در غذای روزانه استفاده کرده و این میزان نیاز نیز انواع مختلف مواد غذایی در بر گیرد.
وضعیت بازار کالاهای اساسی در ماه رمضان/هزینه برخی از اقلام سفره افطار چقدر است پایگاه خبری لقمه: شکل تغذیه با آغاز ماه رمضان تغییر می‌کند. تامین کالری مورد نیاز بدن یکی از ضروریات بوده که بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت روزانه هر فرد به ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ کالری نیاز دارد.
غذاهای ضد پیری برخی مواد غذایی آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به بقیه غذاها دارند که تأثیری بیشتری در جوان ماندن بدن دارند.