روغن های کانولا، زیتون و هسته انگور از کلسترول خون می کاهد


متخصصان تغذبه، روغن های کانولا، زیتون و هسته انگور را مهمترین روغن های مناسب برای کاهش کلسترول خون و سلامت قلب عنوان می کنند.

به گزارش لقمه، کلسترول، نوعی چربی است که در ساختمان تمام سلولهای بدن بکار رفته است. این ماده ممکن است در کبد، از چربی های اشباع شده ساخته شود یا اینکه از طریق مصرف گوشت، تخم مرغ و سایر مواد غذایی حیوانی وارد بدن شود.

برای تشخیص بالا بودن چربی خون، اندازه گیری دو نوع چربی خونی یعنی کلسترول و تری گلیسیرید انجام می شود.

در این میان معمولا افزایش کلسترول به عنوان عامل بیماری زای جدیدتری مطرح می شود.

کلسترول انواع مختلفی دارد. افزایش کلسترول با تراکم پایین(ال دی ال) منجر به عوارض عروقی به صورت تصلب شرایین (اترواسکروز) در عروق مختلف می شود که می تواند باعث سکته های قلبی و مغزی شود.

از طرف دیگر افزایش کلسترول با تراکم بالا (اچ در ال) برخلاف افزایش «ال دی ال» عمل کرده و منجر به جلوگیری از عوارض مورد اشاره است.

متخصصان تغذیه با توجه به ارتباط مصرف چربی ها با بیماری های قلبی عروقی و افزایش وزن و چاقی بر کاهش مصرف روغن تاکید می کنند اما در عین حال از آنجا که نمی توان مصرف روغن را به کلی قطع کرد، روغن های مفیدی که اتفاقا در صورت مصرف صحیح، کاهش دهنده کلسترول خون هم هستند مورد توجه متخصصان تغذیه است که روغن های کانولا، زیتون و هسته انگور از جمله این روغن ها به شمار می آیند. 

بر اساس مطالعات انجام شده، روغن های کانولا، زیتون و هسته انگور «ال دی اچ» را افزایش می دهند اما در مقابل منجر به کاهش «ال دی ال» می شوند.

کار شناس تغذیه می گویند: استفاده از برخی روغن ها مانند روغن های حیوانی هم می تواند منجر به افزایش کلسترول خون شود و ارتباط مستقیمی با بیماریهای قلبی عروقی دارد که استفاده از روغن مناسب راهکار خوبی برای پیشگیری از این بیماری ها است.

متخصصان تغذیه همچنین به حداقل رساندن مواد غذایی سرخ کردنی، کاهش مصرف مواد غذایی چرب از جمله فرآورده های غذایی و فست فود ها و استفاده از مواد غذایی کم چرب مانند شیر و لبنیات کم چرب را مورد تاکید قرار می دهند.

دکتر «اردشیر خسروی» مدیر گروه اطلاعات و آمار شبکه معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز پیشتر در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، تعداد جمعیت دارای کلسترول یا چربی خون در کشور را 15 میلیون نفر یا 28 درصد مردم ایران اعلام کرد.



بازگشت به صفحه نخست
نقل از :وزارت بهداشت

کد: 6039 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۲ دي بازدید: 2845 ساعت: 6:04 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اولین کشتی حامل کالاهای اساسی سال ۱۴۰۴ در بندر امام خمینی(ره) پهلو گرفت ۱۴۰۴ يکشنبه ۲۵ فروردين
2 کنترل کلسترول به کمک روغن ماهی ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
3 کمک روغن ماهی به سالمندان پرخطر در پیشگیری از آلزایمر ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
4 فائو از ثبات قیمت جهانی مواد غذایی خبر داد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ آذر
5 افزایش 5.5 دلاری قیمت جهانی روغن در یک رو ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱ آذر
6 یک راهکار ساده برای افزایش خود‌کفایی روغن ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
7 قاچاقچی ۱۶ تن روغن خوراکی در تعزیرات حکومتی جریمه شد ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
8 قیمت روغن و شکر اعلام شد ۱۴۰۲ جمعه ۷ مهر
9 ۳ هزار میلیارد تومان دانه روغنی از کلزاکاران خریداری شد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ شهريور
10 اهمیت طبخ غذا با روغن های گیاهی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ شهريور
11 مقابله با زوال عقل با روغن زیتون ۱۴۰۲ شنبه ۱۴ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چیپس و نوشابه هوش کودکان را پایین می‌آورد لقمه: محققان هشدار دادند که مصرف مواد غذایی دارای ...

  قارچ را قبل از مصرف در آفتاب قرار دهید نتایج بررسی ها نشان می دهد، قارچ های خوراکی معمولی...

  درمان‌های خانگی سرماخوردگی پاتوژن‌های مسبب عفونت مجاری تنفسی فوقانی شامل بیش ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا باید شاهی بخوریم؟ چقدر اهل سبزی خوردن هستید؟ وقتی سبد سبزی خوردن سر سفره می‌آید به کدام سبزی علاقه بیشتری دارید؟ اگر جزو افرادی هستید که شاهی‌ها را سوا کرده و میل می‌کنید به خودتان تبریک بگویید چون انتخاب خوبی دارید.
نکاتی مهم در استخدام یک سرآشپز رستوران پایگاه خبری لقمه: استخدام یک سرآشپز برای یک رستوران یا واحد غذایی مهم و حیاتی است و باید با دقت و وسواس خاص به این امر پرداخت.
آشنایی با یک رژیم غذایی برای داشتن قلب سالم بیماری‌های قلبی و عروقی یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در دنیا است. همچنین شایع‌ترین علل مرگ و میر در کشور ما نیز بیماری‌های قلبی – عروقی است. افزایش این نوع بیماری ناشی از تغییرات در رژیم غذایی، فعالیت بدنی و مصرف دخانیات بوده که به دلیل تغییر در شیوه زندگی ناشی از شهرنشینی و صنعتی شدن پدید آمده است.
سالم‌ترین روش‌های طبخ غذا یکی از عوامل مهم برای داشتن بدنی سالم، گنجاندن مواد خوراکی مغذی و سالم در وعده‌های غذایی است اما به غیر از نوع خوردنی‌ها، روش مناسب طبخ آنها نیز اهمیت دارد.