کاهش عرضه برنج‌های فله از سال آینده


مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو به اعلام سرانه مصرف برنج ایرانیان و همچنین میزان تولید و صادرات برنج پرداخت و گفت: با تشدید نظارت‌ها از سال آینده بتدریج شاهد کاهش عرضه برنج‌های فله‌ای خواهیم بود.

به گزارش لقمه، دکتر سید هدایت حسینی با بیان اینکه ساعت‌ها کار کارشناسی در وزارت بهداشت پیرامون اجرای طرح ایمنی و سلامت برنج انجام شده است، ابراز امیدواری کرد نتیجه اجرای این طرح از سال آینده ارتقای سلامت برنج‌های مصرفی مردم و کاهش تقلب‌ها در این زمینه باشد.

وی افزود: برنج‌های خارجی از ابتدای سال 93 مشمول نظارت‌های شدید و دریافت شناسنامه خواهند شد. در تلاش هستیم طی یک تا دو سال آینده به تدریج بتوانیم برنج‌های داخلی را هم شناسنامه‌دار کنیم.

مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ضمن اعلام این خبر که در حال حاضر 103 کارخانه از وزارت بهداشت پروانه ساخت دریافت کرده‌اند، اظهار کرد: این واحدهای تولیدی بر این اساس ملزم‌ هستند قبل از عرضه محصولشان آزمایش‌های کنترل کیفیت را انجام دهند.

حسینی ادامه داد: با نظارت‌های گسترده‌تر، عرضه برنج‌های فله‌ای از سال آینده به تدریج کم خواهد شد.

وی با اشاره به ضرورت حمایت از تولید داخل عنوان کرد: با کشاورزان و صنایع وابسته به صنعت کشاورزی برای اینکه خود را به تدریج با سیاست جدید وزارت بهداشت منطبق کنند مکررا جلساتی برگزار می‌کنیم تا در زمان‌بندی مشخص برنج‌های خود را شناسنامه‌دار کنند.

مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد: در گام اول به نفع کشاورزان ماست تا محصولات خود را شناسنامه دار و قابل ردیابی کنند زیرا زحمات فراوانی برای کاشت برنج دارند و بهترین و با کیفیت‌ترین برنج را تولید می‌کنند. اما متاسفانه شاهد هستیم سودجویان در برخی موارد با برنج‌های نامرغوب ترکیب شده و برندهای مطرح را بدنام می‌کند.

حسینی تاکید کرد: ایران از کشورهای خوب تولید‌ کننده برنج است و امیدواریم در آینده نه چندان دور با برنامه‌ریزی جهاد کشاورزی به سمتی حرکت کنیم که خودکفا شده و از واردات برنج بی‌نیاز شویم.

مدیر کل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه عمده نیاز به برنج ایرانیان از طریق تولید داخلی تامین می‌شود، گفت: سرانه مصرف سالانه هر ایرانی بین 38 تا 40 کیلوگرم و سرانه مصرف روزانه ایرانیان، 110 گرم است که با محاسبه برای جمعیت 75 میلیونی، نیاز به حدود سه میلیون تن برنج در هر سال وجود دارد.

وی افزود: از این میزان بالغ بر دومیلیون تن برنج در داخل تولید می‌شود. اما واردات گاهی بی‌رویه و بیش از حد نیاز است و گفته می‌شود سالانه یک تا یک میلیون و 200 هزار تن واردات برنج داریم.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6066 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۴ دي بازدید: 1868 ساعت: 3:47 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اسامی فرآورده‌ های غذایی غیرمجاز اعلام شد ۱۴۰۴ دوشنبه ۶ خرداد
2 نماینده جدید فائو در ایران منصوب شد ۱۴۰۴ يکشنبه ۵ خرداد
3 ماراتن جدید برای افزایش قیمت گوشت کلید خورد ۱۴۰۴ دوشنبه ۲۳ ارديبهشت
4 جشن صیانت از گواهی بین المللی شهر سالم، تعهدی دوباره برای تجلی نام جهانشهر مراغه ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۵ ارديبهشت
5 بیمه سلامت مازندران: شیوه پرداخت یارانه دارو و شیرخشک تغییر می‌کند ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
6 توسعه همکاری‌های دارویی ایران و چین ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
7 ۸۴ میلیون دلار داروی تولید شرکت‌های ایرانی به ۴۰ کشور صادر شد ۱۴۰۴ يکشنبه ۸ ارديبهشت
8 نقش دامپزشکی در زنجیره امنیت غذایی از زبان رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
9 افزایش ۳۰درصدی صادرات آبزیان نسبت به سال ۱۴۰۲ ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
10 دلیل تولید مازاد گوشت مرغ و تخم مرغ و افت قیمت در بازار ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
11 بازگشت یک بیماری مسری به ایران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خوردنی های زرد رنگ پر خاصیت زرد رنگی‌ است آرامش‌بخش و شادی‌آفرین. با دیدن این ...

  تغذیه در کودکان ورزشکار(۲) پایگاه خبری لقمه: در مقاله قبل گفتیم علاوه بر دریا...

  خرید نان لواش و ماکارونی فله ممنوع متخصص طب سنتی با تأکید بر اینکه باید از خرید گوشت‌...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت