استفاده از ظرفیت‌های دیپلماسی برای صادرات محصولات کشاورزی


باید از تمام ظرفیت‌های دیپلماسی برای صادرات محصولات کشاورزی و بازپس‌گیری بازارهای از دست رفته خود استفاده کنیم.

به گزارش لقمه، عبدالمجید مهدوی دامغانی - معاون تحصیلات تکمیلی پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی اظهار کرد: برای موفقیت در صادرات کشاورزی باید ظرفیت‌های سیاسی اقتصادی را در حوزه صادرات محصولات کشاورزی فعال کنیم.

وی افزود: صادرات محصولات کشاورزی ارگانیک با قیمت مناسب یکی از راه‌هایی است که به ارتقای جایگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران کمک می‌کند.

مهدوی دامغانی با بیان این‌که طی دو - سه دهه اخیر به تدریج بازارهای صادرات کشاورزی خود را از دست داده‌ایم، عواملی همچون نبود شناخت از بازارهای هدف و رقبا و نبود صنایع تبدیلی، فرآوری و بسته‌بندی را از دلایل این مساله عنوان کرد.

به گفته این کارشناس کشاورزی، در گذشته نه چندان دور بازارهای زعفران، پسته، خرما، کشمش و خشکبار کشورهای اروپایی و خلیج فارس در اختیار ما بود که به مرور از دستمان خارج شد.

وی مهم‌ترین دلیل این مساله را بی‌توجهی به تغییرات بازارهای هدف، سلایق و نیاز مشتری عنوان کرد.

این کارشناس کشاورزی با اشاره به پیشینه ایران در صادرات کشاورزی گفت: ایران خاستگاه و مهد کشاورزی است که از جاده ابریشم هم برای تجارت محصولات کشاورزی استفاده می‌شد.

مهدوی دامغانی خاطرنشان کرد: کشاورزی ما در گذشته بر محوریت صادرات بوده است. ما سابقه سه قرن صادرات کشاورزی به اروپا داشته‌ایم و بخشی از تولیدات داخلی با نگاه فروش جهانی و فرامنطقه‌ای همراه بوده است.

وی ادامه داد: طی دو دهه اخیر بازارهای صادراتی خلیج فارس، اروپا و آمریکای شمالی به سمت استفاده از محصولات ارگانیک حرکت کرد که بخش کشاورزی ایران در صادرات این محصولات از رقبایی چون چین، ترکیه، آمریکا و اسپانیا عقب ماند.

این کارشناس کشاورزی سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های تولید، فرآوری پس از برداشت، انباردرای، بسته‌بندی و ... را در جهت صادرات و مانور در بازارهای جهانی ضروری عنوان کرد.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6345 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۸ اسفند بازدید: 3216 ساعت: 11:11 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 صادرات پیاز و سیب زمینی متوقف است؛ مراقب سفره ها هستیم ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
2 صادرات تفاله چغندر و نیشکر آزاد شد ۱۴۰۴ جمعه ۳ خرداد
3 ۸۴ میلیون دلار داروی تولید شرکت‌های ایرانی به ۴۰ کشور صادر شد ۱۴۰۴ يکشنبه ۸ ارديبهشت
4 صرف نظر چینی‌ها از اصرار برای ماندن در بازار امریکا/تبعات جنگ تعرفه ای برای امریکایی و چینی ها ۱۴۰۴ شنبه ۷ ارديبهشت
5 سرنوشت نامعلوم کالاهای اساسی پس از انفجار بندر شهید رجایی ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
6 افزایش ۳۰درصدی صادرات آبزیان نسبت به سال ۱۴۰۲ ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
7 ورود دلالان افغان به بازار زعفران ایران، تهدیدی جدی برای جایگاه صادراتی کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ بهمن
8 صادرات حبوبات آزاد شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
9 رفع موانع صادرات پنیر ایرانی به ژاپن به زودی ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
10 صادرات۱۰ هزار تنی و واردات ۳۰ هزار تنی چای سیاه کشور در امسال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
11 چالش‌ها و آسیب‌ها در صادرات زعفران ایرانی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۳ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  این شایعات به ملون نمی چسبد! پایگاه خبری لقمه: ملون نه تنها سرطانزا نیست بلکه ...

  این افزودنی محبوب متهم به سرطان زایی است پایگاه خبری لقمه: گزارش‌ها حاکی از آن است که به زو...

  خوراکی هایی که برای هوش کودکان سم هستند پدر و مادران بخصوص اگر کودکانی در سن پیش دبستانی د...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

برای خوردن غذاهای سالم مغزتان را تربیت کنید! متخصصان تغذیه می‌گویند: مغز را می‌توان به گونه‌ای تربیت کرد که موادغذایی سالم و با میزان کالری کمتر را به غذاهای پُرکالری ترجیح دهد.
صید شب چراغی، زنگ خطری برای صیادان هرمزگانی صید شب‌چراغی یکی از انواع صید غیر اصولی است که صیادان غیر قانونی طی دو سال اخیر در هرمزگان بسیار از آن استفاده می کنند.صیدی که زیست گاه آبزیان در خلیج فارس را به خطر انداخته است.
ظروف پلاستیکی یکبار مصرف و مواد نگهدارنده از عوامل موثر شیوع آندومتریوز یک متخصص زنان زایمان و نازایی گفت: بیماری آندومتریوز اخیرا به دلیل بارداری در سنین بالا، استفاده از ظروف پلاستیکی یکبار مصرف و مواد نگهدارنده موجود در برخی مواد غذایی مانند تن ماهی افزایش یافته است.
علامتی برای شناسایی پوکی استخوان یکی از محققین بر‌تر جشنواره رازی، اعلام کرد: در مطالعاتی که انجام شده به این موضوع دست یافتیم که سرعت از دست دادن تراکم استخوان افرادی که احساس خشکی دهان دارند بیشتر از کسانی است که با این مشکل مواجه نیستند.