اغلب ماشین‌آلات نانوایی‌های سنتی غیراستانداردند


دبیر انجمن تولیدکنندگان ماشین‌آلات پخت نان و شیرینی با اشاره به اینکه اغلب ماشین‌آلات نانوایی‌های سنتی در سطح کشور غیراستاندارد بوده و مصرف انرژی بالایی دارند، گفت: قرار است سازمان استاندارد با همکاری پژوهشگاه آرد و نان و وزارت بهداشت برنامه جدی را برای نوسازی و بازسازی ماشین‌آلات نانوایی‌های سنتی اجرا کنند.

به گزارش لقمه، محمود مرشدی، با اشاره به اینکه وزارت بهداشت و سازمان استاندارد پیشنهاد کرده‌اند برای هر 10 نانوایی سنتی یک کارشناس صنعت غذا به منظور نظارت بر فعالیت‌های آنها تعیین شود، اظهار کرد: در صورت اجرای برنامه گسترده برای نوسازی و بازسازی ماشین‌آلات نانوایی‌های سنتی، سازندگان داخلی ماشین‌آلات توانایی تامین نیاز این برنامه را خواهند داشت.

او با اشاره به فرسودگی بالای ماشین‌آلات نانوایی‌های سنتی گفت: این ماشین‌آلات علاوه بر پخت نان با حرارت مستقیم و غیربهداشتی و مصرف بسیار بالای انرژی، باعث آلودگی هوا نیز می‌شوند.

دبیر انجمن تولیدکنندگان ماشین‌آلات پخت نان و شیرینی افزود: در سال 1368 به منظور بهبود صنعت نان، افزایش کیفیت و بهداشت و تولید نان در قالب صنعتی، بودجه‌ای در حدود 500 میلیون دلار به واردات ماشین‌آلات نان‌های صنعتی اختصاص یافت که در نهایت مشخص نشد نتیجه هزینه‌کرد این بودجه هنگفت چه بوده است. متاسفانه در جریان اجرای طرح نان صنعتی هیچ توجهی به توان سازندگان ماشین‌آلات داخلی نشد و صرفا خرید از خارج صورت گرفت. این در حالی است که در ابتدا قرار بود 20 درصد ماشین‌آلات داخلی بوده و به تدریج میزان داخلی سازی ماشین آلات پخت نان صنعتی افزایش یابد که در نهایت خرید به صورت کامل از خارج انجام شد.

وی افزود: هزینه سنگینی برای واردات ماشین‌آلات تولید نان صنعتی صرف شد اما در نهایت سرمایه‌گذاری انجام شده روی کارخانه‌های نان صنعتی عملا به تولید منجر نشد و نان صنعتی آنطور که برنامه‌ریزی شده بود نتوانست وارد سفره مردم شود. متاسفانه به دلیل وابستگی زیاد به نان سنتی، هنوز فرهنگ مصرف نان صنعتی در کشور جا نیفتاده است. در ابتدا قرار بود نان سنتی به روش صنعتی در کشور تولید شود که بعدا این کار به تولید نان‌های حجیم و نیمه حجیم تغییر یافت. در حال حاضر تنها حدود 10 تا 15 درصد از کل مصرف نان در کشور مربوط به نان‌های حجیم و نیمه ‌حجیم می‌شود که بیشترین میزان تولید این نوع نان نیز مربوط به واحدهای صنفی است.

مرشدی با تاکید بر ضرورت اصلاح فرایند تولید نان در کشور به منظور تولید نان سالم و بهداشتی اظهار کرد: در حال حاضر 16 شرکت سازنده ماشین‌آلات پخت نان و شیرینی دارای نشان استاندارد عضو انجمن تولیدکنندگان ماشین‌آلات پخت نان و شیرینی هستند. البته تعداد سازندگان ماشین آلات در کل کشور به 100 سازنده نیز می‌رسد.

وی از صادرات ماشین آلات پخت نان و شیرینی ساخت ایران به بازارهای عراق، آسیای میانه، آفریقا و کشورهای حاشیه خلیج فارس خبر داد و گفت: در زمینه تامین مواد اولیه خود دچار مشکلاتی هستیم. 50 درصد از مواد اولیه خود را از داخل تامین می‌کنیم و تامین فولاد از شرکت فولاد مبارکه نیز با دشواری‌هایی همراه است. قرار است با تشکیل یک شرکت تعاونی کار تامین مواد اولیه را دنبال کنیم.

دبیر انجمن تولیدکنندگان ماشین‌آلات پخت نان و شیرینی با اشاره به نامه سازندگان ماشین آلات پخت نان و شیرینی به وزیر سابق صنعت گفت: در این نامه نوشتیم که اگر قرار است نان خودمان را به صورت صنعتی تولید کنیم باید تلاش کنیم این صنعت را بومی کنیم نه اینکه صرفا از اروپایی‌ها تقلید کنیم.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6390 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۵ اسفند بازدید: 3426 ساعت: 4:09 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
2 یک نانوا و یک بستنی‌فروش محکوم به شلاق و زندان شدند ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۲ تير
3 تنبیه ۱۳۰ نانوایی متخلف ۱۴۰۴ دوشنبه ۳ تير
4 انتقاد رئیس اتاق اصناف تهران از گرانی نان ۱۴۰۴ سه شنبه ۷ خرداد
5 آقای معاون برنج ایرانی نزدیک ۳۰۰ هزار تومان؛ همچنان انکار می‌کنید؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۲۴ ارديبهشت
6 جشن صیانت از گواهی بین المللی شهر سالم، تعهدی دوباره برای تجلی نام جهانشهر مراغه ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۵ ارديبهشت
7 تورگردانان تصویر واقعی ایران را به دنیا نشان دهند/ ورود ۷ میلیون و ۴۰۰ هزار گردشگر خارجی ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
8 بایدها و نبایدهای اهدای‌خون ۱۴۰۴ يکشنبه ۸ ارديبهشت
9 سیگنال دور دوم مذاکرات به بازار طلا و سکه؛ سکه ۳.۸ میلیون تومان ریخت ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت
10 وعده وزیر درباره نرخ خرید گندم/ قیمت نان گران می‌شود؟ ۱۴۰۴ يکشنبه ۲۵ فروردين
11 ضربه تعرفه‌های ترامپ به نفت؛ لرزه بر اندام اقتصاد آذربایجان ۱۴۰۴ جمعه ۱۶ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چرا باید شیرینی و کیک را در خانه پخت؟ حتما می‌دانید كه قند و شیرینی زیاد برای شما بد است...

  چرا باید هر میوه را در فصل خودش خورد؟ پایگاه خبری لقمه: کارشناسان تغذیه بر این باورند ک...

  میوه های مفید و ضد آلودگی هوا مصرف روزانه یک عدد سیب می تواند عوارض ناشی از آلود...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بلاهایی که سر میوه ها آورده ایم/ موزهای هسته دار، پرتقال های بی هسته! میوه های نوبر این روزها به خاطر قیمت بالایشان سر و صدا به پا کرده اند، اما شاید بد نباشد که بدانید این نوبرهای زودرس، نه تنها برای اقتصاد خانواده تهدید به حساب می آیند، بلکه ممکن است سلامت خانواده شما را هم تهدید کنند!
رنگ درمانی با میوه ها و سبزیجات بسیاری از درمانگران شیوه‌های طبیعی در سراسر جهان بر این باورند که مصرف دست‌کم 5نوع میوه و سبزی در طول روز می‌تواند تاثیر ماندگاری بر حفظ سلامت و تندرستی افراد داشته باشد.
قابل توجه خانم‌هایی که بعد از ازدواج چاق شده‌اند در موارد زیادی مشاهده می کنیم خانم قبل از ازدواج در کنترل وزن و تناسب اندامشان دقت و حساسیت فوق العاده ای دارند؛ اما پس از ازدواج با اضافه وزن زیادی مواجه می شوند و هرگز پی به علت آن نمی برند. در این مطلب به مواردی که موجب این اتفاق می شود، می پردازیم.
خاصیت‌هایی كه پاستیل ندارد پاستیل از تنقلاتی است كه با شكل‌های متنوع و رنگ‌های فریبنده، بزرگ و كوچك را به خود جذب كرده و گرچه برخی انواع آن طعم خوبی ندارد، اما بافت كش‌سان منحصربه‌فرد آن در زمان جویدن چنان احساس مطلوبی در مصرف‌كننده ایجاد می‌كند كه در همه جنس‌های این محصول نظیر ژله و مارشمالو (نوعی آبنبات اسفنجی) نمی‌توان یافت و این همان عامل اصلی پرطرفدار شدن پاستیل است اما باید بدانیم این قبیل ویژگی‌ها نمی‌تواند دلیل مغذی بودن این محصول باشد.