اغلب ماشین‌آلات نانوایی‌های سنتی غیراستانداردند


دبیر انجمن تولیدکنندگان ماشین‌آلات پخت نان و شیرینی با اشاره به اینکه اغلب ماشین‌آلات نانوایی‌های سنتی در سطح کشور غیراستاندارد بوده و مصرف انرژی بالایی دارند، گفت: قرار است سازمان استاندارد با همکاری پژوهشگاه آرد و نان و وزارت بهداشت برنامه جدی را برای نوسازی و بازسازی ماشین‌آلات نانوایی‌های سنتی اجرا کنند.

به گزارش لقمه، محمود مرشدی، با اشاره به اینکه وزارت بهداشت و سازمان استاندارد پیشنهاد کرده‌اند برای هر 10 نانوایی سنتی یک کارشناس صنعت غذا به منظور نظارت بر فعالیت‌های آنها تعیین شود، اظهار کرد: در صورت اجرای برنامه گسترده برای نوسازی و بازسازی ماشین‌آلات نانوایی‌های سنتی، سازندگان داخلی ماشین‌آلات توانایی تامین نیاز این برنامه را خواهند داشت.

او با اشاره به فرسودگی بالای ماشین‌آلات نانوایی‌های سنتی گفت: این ماشین‌آلات علاوه بر پخت نان با حرارت مستقیم و غیربهداشتی و مصرف بسیار بالای انرژی، باعث آلودگی هوا نیز می‌شوند.

دبیر انجمن تولیدکنندگان ماشین‌آلات پخت نان و شیرینی افزود: در سال 1368 به منظور بهبود صنعت نان، افزایش کیفیت و بهداشت و تولید نان در قالب صنعتی، بودجه‌ای در حدود 500 میلیون دلار به واردات ماشین‌آلات نان‌های صنعتی اختصاص یافت که در نهایت مشخص نشد نتیجه هزینه‌کرد این بودجه هنگفت چه بوده است. متاسفانه در جریان اجرای طرح نان صنعتی هیچ توجهی به توان سازندگان ماشین‌آلات داخلی نشد و صرفا خرید از خارج صورت گرفت. این در حالی است که در ابتدا قرار بود 20 درصد ماشین‌آلات داخلی بوده و به تدریج میزان داخلی سازی ماشین آلات پخت نان صنعتی افزایش یابد که در نهایت خرید به صورت کامل از خارج انجام شد.

وی افزود: هزینه سنگینی برای واردات ماشین‌آلات تولید نان صنعتی صرف شد اما در نهایت سرمایه‌گذاری انجام شده روی کارخانه‌های نان صنعتی عملا به تولید منجر نشد و نان صنعتی آنطور که برنامه‌ریزی شده بود نتوانست وارد سفره مردم شود. متاسفانه به دلیل وابستگی زیاد به نان سنتی، هنوز فرهنگ مصرف نان صنعتی در کشور جا نیفتاده است. در ابتدا قرار بود نان سنتی به روش صنعتی در کشور تولید شود که بعدا این کار به تولید نان‌های حجیم و نیمه حجیم تغییر یافت. در حال حاضر تنها حدود 10 تا 15 درصد از کل مصرف نان در کشور مربوط به نان‌های حجیم و نیمه ‌حجیم می‌شود که بیشترین میزان تولید این نوع نان نیز مربوط به واحدهای صنفی است.

مرشدی با تاکید بر ضرورت اصلاح فرایند تولید نان در کشور به منظور تولید نان سالم و بهداشتی اظهار کرد: در حال حاضر 16 شرکت سازنده ماشین‌آلات پخت نان و شیرینی دارای نشان استاندارد عضو انجمن تولیدکنندگان ماشین‌آلات پخت نان و شیرینی هستند. البته تعداد سازندگان ماشین آلات در کل کشور به 100 سازنده نیز می‌رسد.

وی از صادرات ماشین آلات پخت نان و شیرینی ساخت ایران به بازارهای عراق، آسیای میانه، آفریقا و کشورهای حاشیه خلیج فارس خبر داد و گفت: در زمینه تامین مواد اولیه خود دچار مشکلاتی هستیم. 50 درصد از مواد اولیه خود را از داخل تامین می‌کنیم و تامین فولاد از شرکت فولاد مبارکه نیز با دشواری‌هایی همراه است. قرار است با تشکیل یک شرکت تعاونی کار تامین مواد اولیه را دنبال کنیم.

دبیر انجمن تولیدکنندگان ماشین‌آلات پخت نان و شیرینی با اشاره به نامه سازندگان ماشین آلات پخت نان و شیرینی به وزیر سابق صنعت گفت: در این نامه نوشتیم که اگر قرار است نان خودمان را به صورت صنعتی تولید کنیم باید تلاش کنیم این صنعت را بومی کنیم نه اینکه صرفا از اروپایی‌ها تقلید کنیم.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6390 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۵ اسفند بازدید: 3337 ساعت: 4:09 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 سیگنال دور دوم مذاکرات به بازار طلا و سکه؛ سکه ۳.۸ میلیون تومان ریخت ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت
2 ضربه تعرفه‌های ترامپ به نفت؛ لرزه بر اندام اقتصاد آذربایجان ۱۴۰۴ جمعه ۱۶ فروردين
3 دانشگاه علوم پزشکی یزد: مطلبی در مورد میزهای بیرون نانوایی نگفتیم ۱۴۰۳ سه شنبه ۷ اسفند
4 آیا پونه کوهی برای رفع سردرد مناسب است؟ خواص+نکات احتیاطی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
5 ناگفته‌هایی از یک قاتل محبوب جوانان و نوجوانان ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
6 ورود دلالان افغان به بازار زعفران ایران، تهدیدی جدی برای جایگاه صادراتی کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ بهمن
7 چگونه آسیب پذیری اقتصادی را کاهش دهیم؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
8 نگاه به بخش خصوصی به عنوان مجرم اجازه توسعه نمی‌دهد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
9 ایران در جایگاه هشتم جهانی بازار حلال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
10 تقدیر از ۱۰ ایده برتر در رویداد فناوری‌های نوین کاهش ضایعات کشاورزی و غذایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
11 جهان شهر مراغه به شبکه جهانی شهرهای سالم پیوست ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  غذاهای ضد سرماخوردگی همان طور که می‌دانید رژیم غذایی و سبک زندگی در ابت...

  علل شایع کم اشتهایی کودکان عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مصرف ش...

  معرفی یک رژیم غذایی ضدسرطان چه شما سابقه‌ای از سرطان در میان اعضای خانواده‌تان...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

این فست فودهای آمریکایی را تحریم کنید شاید مردم آمریکا چاق ترین مردم دنیا باشند، ولی بدان معنا نیست که بازار آنها در انحصار فست فود باشد. فست فودهای زنجیره ای آمریکایی از جمله پیتزا هات، کی اف سی و مک دونالدز در نقاطی غیر از آمریکا غذاهایی ارائه می دهند که آمریکایی ها در کشور خودشان نمی توانند بخورند.
36 نکته طلایی برای نگهداری مواد غذایی در تابستان فصل تابستان باز هم با آن گرمای به یادماندنی اش از راه رسید و دردسرهای ویژه را هم به دنبال خود می آورد.
بخور نخورهای 20 تا 120 سالگی (1) با ما باشید تا بگوییم بدنمان در هر سن و سالی بیشتر به چه مواد غذایی و ویتامین‌هایی نیاز دارد تا سالم و سرحال باشد.
گزارش تصویری اختصاصی از تور قطار گردشگری تهان_شمال (سوادکوه) پایگاه خبری لقمه: تور قطار گردشگری ساعت هفت روز جمعه 18 اسفند ماه، حرکت خود را از ایستگاه راه آهن تهران به سمت سوادکوه در استان مازندران آغاز کرد و بعد از عبور از گرمسار، بن کوه، کبوتر دره، سیمین دشت، زرین دشت، مهاباد، فیروزکوه، گدوک ، دوگل، ورسک و سرخ آباد وارد ایستگاه راه آهن سوادکوه شد.