عوامل خطر مرگ در ایران چیست؟


سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، 10 عامل خطر اصلی بیماری و مرگ در کشور را اعلام کرد.

به گزارش لقمه، دکتر شهرام رفیعی‌فر، رژیم غذایی نامطلوب، فشارخون بالا، توده بدنی بالا، تحرک ناکافی، سیگار، دیابت، آلودگی هوا، کلسترول بالا، خطرات شغلی و مواد مخدر را 10 عامل خطر سلامت و مرگ در کشور خواند.

وی در این باره گفت: ارتقای سلامت در کشور نیازمند برنامه‌ریزی فردی و خانوادگی و اجتماعی برای خودمراقبتی در زمینه مصرف غذای سالم، تحرک فیزیکی کافی روزانه و دوری از سیگار است.

وی افزود: در کشور ما 5.2 میلیون نفر ایرانی روزانه سیگار می‌کشند و در سال 11 هزار نفر از مردم کشور به علت مصرف دخانیات جان خود را از دست می‌دهند.

رفیعی‌فر ادامه داد: به این آمار باید موارد بیماری قلبی، سکته مغزی، انواع سرطان و بسیاری از بیماری‌های دیگر و حوادث خانگی ناشی از آتش سوزی را نیز اضافه کرد. این در حالی است که با محاسبه مصرف تفننی و مصرف قلیان بر تعداد مصرف کنندگان محصولات دخانی افزوده می‌شود.

سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت گفت: مسکن، محله، محل کار، مدرسه، دانشگاه، پادگان، رستوران، پارک و مسجد عاری از دخانیات نیازمند همفکری و همکاری ساکنان این مراکز است.

رفیعی‌فر خطاب به آحاد جامعه گفت: خانواده خود را با خطرات سیگار و قلیان آشنا کرده و خانه خود را عاری از دخانیات کنید. به سوی دخانیات نروید و اگر گرفتار دخانیات هستید برای حفاظت از وجود ارزشمند خود، حفاظت از سلامت همسر و فرزندان‌تان حفاظت از سلامت دوستان و همکارانتان، از امروز برای ترک سیگار اقدام کنید.

وی ادامه داد: قدرت خود را برای تغییر باور کنید و برای مراقبت از خود برنامه‌ریزی کنید. مشورت بگیرید و پیمان ببندید و اقدام کنید. ناامید نشوید و به راه مثبتی که آغاز کرده‌اید، ادامه دهید و با مهربانی، نشاط و عشق از خود و خانواده خود مراقبت کنید.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6673 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ چهارشنبه ۱۰ ارديبهشت بازدید: 1753 ساعت: 1:19 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
2 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
3 خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
4 بایدها و نبایدهای تغذیه ای در دوران بارداری ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۸ دي
5 خوردن این میوه‌ اثرات منفیِ تغذیه ناسالم را کاهش می‌دهد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
6 ممانعت اسرائیل از رسیدن 80 درصد کمک‌های غذایی به مردم غزه ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
7 دریافت چربی های گیاهی طول عمر را افزایش می دهد ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
8 کاهش خطر آلزایمر با کمک رژیم غذایی مدیترانه‌ای ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
9 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
10 در روزهای گرم سال غذا چه بخوریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۵ تير
11 لهستان هم سفیر رژیم صهیونیستی را احضار کرد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۶ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مصرف مواد نشاسته‌ای را کاهش دهید كارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان...

  چند ساعت بعد از غذا میوه بخوریم؟ با توجه به این که بعد از غذا خوردن، معده پر و سنگی...

  غذاهایی که دشمن روده‌ اند در حال حاضر در بسیاری از نقاط دنیا، سرطان و از جمل...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت