عامل انتقال کرونا چیست/ توصیه‌هایی برای جلوگیری از ویروس کرونا


کسی که مبتلا می شود چون دستش را به مخاط بینی و دهان می گیرد دستش آلوده می شود و به هر سطحی که دست بزند مانند میز، دستگیره در و ... ممکن است آلوده شود و افراد سالم نیز با دست زدن به این سطوح این بیماری به آنان منتقل شود.

به گزارش لقمه، دو روز پس از انتشار رسمی خبر ابتلا 4 خواهر کرمانی به بیماری کرونا، نگرانی‌هایی مبنی‌بر فراگیر شدن این بیماری نوظهور در این استان به وجود آمده اما مسئولان بهداشت و درمان استان معتقدند با رعایت نکات بهداشتی هیچ نگرانی در این زمینه وجود ندارد.

 حجاج مهمترین ناقل‌ها هستند

این بیماری تاکنون در 18 کشور گزارش شده است که مجموع موارد بیماری به 672 مورد می رسد و از این تعداد 562 مورد در عربستان گزارش شده و از مجموع 207 کشته در جهان نیز 179 مورد در این کشور بوده است.

در واقع عربستان کانون اصلی این بیماری مرگبار محسوب می شود و تلاشهای مراکز پزشکی جهان برای یافتن راه درمانی برای این بیماری تا کنون بی نتیجه مانده است.

بیماری کرونا نوع پیشرفته سارس است و با علائم بیماری سرماخوردگی و عفونت شدید همراه است و به تدریج بیمار را از پای در می آورد.

این بیماری دقیقا از همان راه‌هایی که سرماخوردگی منتقل می‌شود قابل سرایت به دیگران است به همین دلیل به حجاج توصیه می شود که مراقبتهای بهداشتی لازم را برای عدم ابتلا به این بیماری را انجام دهند.

اما مهمترین راه سرایت این بیماری به جمیعت بومی ایران ارتباط داشتن به افراد ناقل بیماری است که البته افرادی که در عربستان حضور داشته اند بیشترین امکان برای ناقل بودن این بیماری را دارند.

کمترین ارتباط را با زائران داشته باشید

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان در این خصوص به مهر گفت: مراقبتهای اولیه و معمول بهترین راه برای جلوگیری از سرایت این بیماری است.

نوذر نخعی افزود: در راستای پیشگیری از بیماری قبل از اعزام زائران توصیه های لازم به آنها انجام می شود و پس از ورود نیز مورد معاینه دقیق قرار می گیرند با این وجود باید مراقبتهای لازم برای جلوگیری از شیوع این بیماری انجام شود.

وی تصریح کرد: این بیماری که نوعی عفونت محسوب می شود هم اکنون در عربستان اپیدمی است و توصیه می شود پس از بازگشت حجاج از عربستان حداقل طی 14 روز از روبوسی با این افراد خودداری شود.

وی ادامه داد: افرادی که دچار بیماریهای زمینه ای از جمله بیماری فشار خون و دیابت و یا سایر بیماریهای از این دست هستند در صورت ابتلا با خطر بیشتری مواجه هستند و این افراد تا جایی که امکان دارد نباید با حجاج در ارتباط باشند.

وی تاکید کرد: در روزهای ابتدایی ورود حجاج رفت و آمدها به حداقل ممکن کاهش یابد و افراد در صورت بروز نخستین عوارض این بیماری به پزشک مراجعه کنند.

لزوم شستن دست با آب و صابون و استفاده از ماسک

وی هشدار داد: علائم این بیماری در مراحل اولیه مانند سرما خوردگی همراه با سرفه و عطسه است و باید از دستمال و ماسک استفاده شود.

وی از مردم نیز خواست در صورت حضور در مراکز عمومی دستهای خود را با آب و صابون و به دقت بشویند و از مصرف مواد مشکوک خودداری کنند.

وی رعایت بهداشت عمومی را در کنترل این بیماری بسیار تاثیر گذار دانست.

آرامش خود را حفظ و نکات بهداشتی را رعایت کنید

اما مدیر گروه مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز با تایید نهایی ابتلای دو نفر از چهار خواهر در کرمان به بیماری کرونا ویروس طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد: بر اساس شواهد موجود تاكنون هیچگونه نگرانی در مورد همه گیری و اپیدمی این بیماری وجود ندارد زیرا با رعایت توصیه های بهداشتی می توان از همه گیری ان جلوگیری کرد.

مهدی شفیعی در این رابطه افزود: فقط دو مورد ثابت شده ابتلا به بیماری كروناویروس تاكنون در كرمان مشاهده شده است.

وی ادامه: با توجه به اینکه درصد کمی نیاز به بستری در بیمارستان‌ها پیدا می‌کنند، لذا انتظار داریم مردم عزیز آرامش خود را حفظ کنند.

شفیعی گفت: کرونا ویروس جزء ویروس های سرماخوردگی است، که از سال 2012 میلادی اولین موارد ابتلا به این ویروس در عربستان سعودی و کشور های عربی حوزه خلیج فار س مشاهده شده است.

عدم مراجعه به موقع موجب مرگ می‌شود

وی افزود: این ویروس می تواند از علائم خفیف تنفسی و اسهال شروع شود تا علائم شدید تنفسی ادامه یابد که منجر به بستری شدن فرد در بیمارستان و در نهایت اگر به موقع فرد مراجعه نکند و یا اینکه فرد به بیماری زمینه ای قلبی، ریوی، دیابت و فشارخون مبتلا، می تواند منجر به مرگ و میر افراد شود.

مدیر گروه مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: کرونا ویروس، علائمی شبیه به سایر ویروس ها دارد همانگونه که در بیماری انفولانزا و مابقی بیماری های شدید تنفسی نیز چنین علائمی را می بینید.

وی اضافه کرد: اینگونه نیست هرفردی که مشکلات تنفسی داشت مبتلا و یا مشکوک به کرونا ویروس باشد.

شفیعی گفت: به فردی می گوییم مشکوک به این ویروس است که بیماری تنفسی وی همراه با تب باشد و شدت این بیماری به حدی باشد که او به بیمارستان مراجعه کند و بستری شود بنابراین بیمارانی که سرپایی هستند و علائم تنفسی شدید ندارند در تعریف موارد مشکوک به کرونا ویروس هم ممکن است قرار نگیرند.

وی در این رابطه افزود: معمولا این افراد سابقه سفر به عربستان یا تماس نزدیك با حجاجی كه اخیرا از سفر حج برگشته اند را دارند.

زائران 10 تا 14 روز با دیگران ارتباط نداشته باشند

مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان دوره کمون این بیماری را میان 10 تا 14 روز عنوان کرد و افزود: فردی که بیش از دو هفته از برگشت او از سفر گذشته باشد و علائمی در وی پیدا نشود، نگرانی در مورد ابتلا او به کرونا ویروس را نداریم.

شفیعی گفت: متاسفانه برای این بیماری واکسنی در دنیا تولید نشده است و درمان اختصاصی نیز ندارد.

وی خاطر نشان کرد: آنچه مهم است افراد باید مراقب باشند تا جایی که امکان دارد در معرض آلودگی این بیماری قرار نگیرند و لازمه آن این است که راههای انتقال بیماری را شناخت.

شفیعی گفت: تماس مستقیم با انسانی كه بیمار باشد و یا محیط آلوده از راههای انتقال این بیماری است.

راه‌های ابتلا به بیماری

وی در مورد راه انتقال این بیماری از طریق انسان گفت: تماس با فرد آلوده باید بیشتر از 15 تا 20 دقیقه طول کشیده باشد و در فاصله کمتر از یک متر باشد.

وی اضافه کرد: ذراتی که از طریق سرفه و عطسه فرد آلوده منتقل می شود می توانند آلوده کننده سایر افراد به کرونا ویروس باشد.

وی دست های آلوده را راه عمده انتقال کرونا ویروس عنوان کرد و گفت: کسی که مبتلا می شود چون دستش را به مخاط بینی و دهان می گیرد دستش آلوده می شود و به هر سطحی که دست بزند مانند میز، دستگیره در و ... ممکن است آلوده شود و افراد سالم نیز با دست زدن به این سطوح این بیماری به آنان منتقل شود.

مدیر گروه مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان توصیه کرد: فردی که احساس ناخوشی دارد و اخیرا از سفر حج برگشته و یا در تماس با فردی بوده که ازاین سفر برگشته علائمی چون تب، اسهال و تک سرفه دارد سریعا به پزشک مراجعه کند تا تحت معاینه قرار گیرد و به پزشک حتما سابقه تماس با فرد مسافر و یا مسافرت اخیر خود را بگوید.

وی ادامه داد: افرادی که علائم این بیماری را دارند حتما از ماسک استفاده کنند و رفت و آمدشان را با دیگران به حداقل برسانند و مایعات بیشتری بنوشند.

شفیعی تاکید کرد: اگر مسافرت می روید و می دانید ابتلا به این بیماری در آنجا بیشتر است از ماسک استفاده کنید.

وی ادامه داد: افراد حتما نظافت و شست و شوی دست را رعایت کنند اگر در مکان های عمومی قرار دارید حتما قبل از مصرف غذا و یا مایعات دست ها را با آب و صابون خوب بشویید.

وی تاکید کرد: شستن دست ها قبل از مصرف هر گونه مواد غذایی کمک می کند تا هرگونه بیماری منتقل نشود.

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 6867 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ چهارشنبه ۷ خرداد بازدید: 2863 ساعت: 12:00 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 «آبله میمونی» همچنان یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی در جهان است ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
2 جولان بیماری‌های ویروسی در پاییز/ مراقب مهر و آبان باشید ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر
3 شیرمادر واکسن زده از نوزاد در مقابل کووید ۱۹ محافظت می کند ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۵ دي
4 آشنایی با ویروس جدید کرونا/ پیک کرونا چه زمانی آغاز می شود؟ ۱۴۰۱ شنبه ۱۰ دي
5 کمبود آنتی بیوتیک و داروهای ضدویروسی در فصل سرد سال ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۵ آذر
6 تغذیه برای بهبود آنفولانزا ۱۴۰۱ دوشنبه ۲ آبان
7 احتمال انتقال آبله میمونی از طریق هوا وجود دارد ۱۴۰۱ شنبه ۲۱ خرداد
8 «اومیکرون پنهان» به سرعت در حال گسترش است ۱۴۰۰ دوشنبه ۲ اسفند
9 ۵ تکنیک بازاریابی ویروسی ۱۴۰۰ يکشنبه ۹ آبان
10 تغذیه قبل و بعد از تزریق واکسن کرونا ۱۴۰۰ دوشنبه ۸ شهريور
11 ویروس لامبدا چقدر وحشتناک است؟/ چه کسانی نباید از قارچ سیاه بترسند ۱۴۰۰ جمعه ۵ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  راهکاری ساده برای کاهش درد رویش دندان در کودکان یک متخصص دندانپزشکی کودکان و نوجوانان با تاکید بر ...

  از سیستم قلب و عروق با مصرف سیر محافظت کنید سیر تازه منبع خوبی از ویتامین ها،مواد معدنی ومواد ...

  بهترین میوه برای لاغری را بشناسید انگور بهترین میوه برای کسانی است که می‌خواهند وزن ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بوفه مدارس و اهمیت تغذیه دانش‌آموزان رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مدارس را در برابر مواد غذایی عرضه شده در بوفه، مسئول می‌داند و می‌گوید: اگر خوراکی خلاف دستورالعمل این وزارتخانه در مدرسه عرضه شود مدیران و مسئولان مدرسه باید پاسخگو باشند.
یک همبرگر چه هزینه هایی برای طبیعت ایجاد می کند؟ هزینه های زیست محیطی مانند زمین، آب، علوفه و گازهای گلخانه ای که در پس تولید گوشت لازم جهت تولید یک همبرگر قرار دارد، بسیار مهمتر و بیشتر از آن است که فکرش را می کنید.
گیلاس درمان‌گر یبوست، گرمازدگی و میگرن یک محقق طب سنتی گفت: خوردن گیلاس و دمنوش آن درمانگر یبوست، گرمازدگی و کاهش دهنده درد ‏میگرن است. ‏
خط قرمزهای تغذیه‌ای ١٧ساعت روزه داری نزدیک به ١٧ساعت روزه‌داری، ماه رمضان را در سال‌های اخیر، متفاوت با سال‌های دیگر کرده است. گرمای هوا که با ورود به تیرماه؛ اولین ماه تابستان، شدیدتر می‌شود و تشنگی و گرسنگی، آزمون سخت روزه‌داری را سخت‌تر کرده است.