مهمترین عامل شیوع سرطان‌


یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس سبک زندگی و به ویژه مواد غذایی آلوده را مهمترین عامل شیوع سرطان‌ عنوان کرد.

به گزارش لقمه، علی کائیدی در گفت‌وگویی بادر مورد کاهش سن ابتلا به سرطان پستان به ۲۰ سال اظهار داشت: آنچه که باعث افزایش و شیوع سرطان‌ها در کشور می‌شود به طور کلی به سبک زندگی مردم برمی‌گردد.

وی با بیان اینکه وزارت بهداشت در طرح تحول نظام سلامت، مرحله اول را به درمان اختصاص داده، تاکید کرد: به اعتقاد بنده، مرحله اول تحول نظام سلامت باید به بهداشت اختصاص می‌یافت اما بسته به اینکه نیاز جامعه به سمت درمان بود مرحله اول به درمان اختصاص یافت.

وی افزود: با وجود این وزارت بهداشت باید به صورت فوری و اضطراری برای یافتن راه حل این معضل به پژوهش بپردازد.

کائیدی استفاده از مواد غذایی پرچرب، کم تحرکی و استرس را از جمله موارد موثر دیگر در شیوع سرطان‌ها عنوان کرد و افزود: امروز شیوه زندگی به گونه‌ای است که اضطراب و استرس زیادی را به مردم تحمیل می‌کند.

این عضو کمیسیون بهداشت مجلس با یادآوری اینکه در گذشته زمانی که شیر را از دام می‌گرفتند پس از دو تا سه بار جوشاندن مورد استفاده قرار می‌دادند، گفت: اما امروز شاهد استفاده روغن‌های مضری مانند روغن پالم در شیر و مواد لبنی هستیم که اتفاقا همین یک عامل مهم در بروز سرطان است.

کائیدی با بیان اینکه سرطان‌ها در گذشته معمولا از دهه پنجم و ششم زندگی افراد شروع می‌شد، افزود: اینکه سن سرطان به بیست سال کاهش پیدا کرده یک زنگ خطر جدی برای کشور است.

وی استفاده از کود و سموم در محصولات کشاورزی را یکی دیگر از عوامل موثر در شیوع سرطان‌ها دانست و افزود: آنچنان که می‌بینیم، با استفاده از از کود و سموم میوه‌ها بزرگ‌تر از حد طبیعی شده‌اند لذا ترجیحا بهتر است مردم از میوه‌های کوچک‌تر استفاده کنند.

کائیدی تاکید بر ضرورت سنجیدن سموم در محصولات کشاورزی اظهار داشت: متاسفانه وزارت بهداشت و وزارت جهاد کشاورزی آن طور که باید میزان سموم را در محصولات کشاورزی نمی‌سنجند.

این عضو کمیسیون بهداشت مجلس خاطر نشان کرد: در حال حاضر سبزیجات در جنوب تهران با پس مانده آب فاضلاب‌ها آبیاری می‌شوند.

کائیدی با بیان اینکه در گذشته خیلی از چاه‌های تهران آلوده به نیترات بودند، افزود: آلودگی آب، هوا و محصولات کشاورزی به شیوع انواع بیماری‌ها دامن می‌زنند، لذا این مسائل بسیار باید مورد توجه قرار گیرند.

این عضو کمیسیون بهداشت مجلس با اشاره به شیوع نوع خاصی از سرطان‌ در مناطقی از کشور گفت: به عنوان مثال سرطان مری از سرطان‌های شایع در کردستان، مازندران و خراسان است که این بیماری بیشتر ناشی از مصرف بیش از حد توتون و چای داغ است، بر این اساس می‌بینیم که سبک زندگی به ویژه نوع تغذیه در شیوع بیماری‌ها نقش تعیین کننده‌ای دارد.



بازگشت به صفحه نخست
 


نقل از : ایلنا

کد: 7270 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ شنبه ۱۵ شهريور بازدید: 2996 ساعت: 12:05 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
2 شایع‌ترین بیماری‌های مردان را بشناسیم ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
3 راز سلامتی در یک دانه سرشار از امگا ۳ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
4 تورم مواد خوراکی، سفره خانواده‌ها را کوچک کرده است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
5 کاهش مصرف داروی شیمی‌درمانی با نانوذرات شکرمانند ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
6 سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
7 تولید نسل جدید داروهای درمان سرطان با یک‌دهم قیمت نمونه مشابه خارجی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
8 داروهای گیاهی چینی عوارض جانبی درمان سرطان را کاهش می دهند ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
9 این افزودنی محبوب متهم به سرطان زایی است ۱۴۰۲ شنبه ۱۰ تير
10 اینفوگرافیک/ آسنایی با ۸ ماده غذایی ضد سرطان ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۴ بهمن
11 چگونگی پیشگیری از سرطان با تغذیه ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۱ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کدام بیماری‌ها با جراحی چاقی درمان می‌شوند؟ پایگاه خبری لقمه: رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با...

  نکات تغذیه‌ای برای جلوگیری از ابتلا به کرونا/چرا خوردن غذاهای مدرن در وعده سحری توصیه نمی‌شود؟‌ پایگاه خبری لقمه: منصور رضایی متخصص تغذیه در برنام...

  بد‌ترین ظرف برای نگهداری ادویه‌جات اسانس‌ها به عنوان حلال ظروف پلاستیکی محسوب می‌شوند...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آنچه درباره آرد سوخاری نمی دانستید هر وقت سر سفره نان باگت داریم، مادربزرگ می گوید: «خمیر وسطش رو دور نریزید!» و بعد از غذا هم آنها را جمع می کند و به آشپزخانه می برد ...
همه چیز درباره «تب کریمه کنگو» از شایعات تا تکذیب وزارت بهداشت پایگاه خبری لقمه: رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت با تکذیب انتشار بیماری تب کریمه کنگو از طریق خوردن گوشت آلوده، تاکید کرد: برخی فکر می‌کنند که خوردن گوشت آلوده می‌تواند منجر به انتشار این بیماری شود؛ این موضوع را قویا تکذیب می‌کنم زیرا تنها عامل ابتلا به این بیماری تماس با لاشه و خون تازه حیوان بیمار است.
هنر و سینما در بسط فرهنگ محیط زیست نقشی موثر دارد پایگاه خبری لقمه: معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: هنر و سینما در بسط فرهنگ محیط زیست نقشی اساسی دارد و سازمان محیط زیست از برپایی ششمین جشنواره فیلم سبز حمایت می کند.
مصرف زیاد روغن زیتون باعث چاقی می شود دانشیار انستیتو تحقیقات تغذیه كشور با بیان اینکه افزودن برخی مواد به سالاد موجب افزایش کالری سالاد می شود تاکید کرد:« برخی معتقدند اضافه کردن روغن زیتون به سالاد از یبوست جلوگیری می کند اما یادمان باشد روغن زیتون به هیچ وجه خاصیت لینت دهنده ندارد و مصرف روغن زیتون می تواند موجب چاقی شود.»