اگر کودک بد غذا دارید بخوانید


بعضی از خردسالان علاقه‌ای به سبزیجات، گوشت و مواردی از این دست ندارند. صادقانه بیندیشید آیا این تمردها الگوبرداری از شما نیست؟ آخرین باری كه مقدار زیادی سبزی، حبوبات یا گوشت خورده‌اید را به‌یاد می‌آورید؟‌ در نزد فرزندتان با به‌به و چه‌چه و شادی از موادی كه كمتر به آن علاقه‌مند هستند میل كنید.

به گزارش لقمه، عقیله سلطانپور مشاور خانواده نوشت: یادم می‌آید دوران كودكی از صبح تا ظهر با براداران و بچه‌های فامیل در حیاط و كوچه بازی كرده، هنگام گرسنگی خودمان را با نان و پنیر، نان و قند، نان خالی و مثل اینها سیر می‌كردیم. ناهار و شام معمولاً آبگوشت بود یا آش و اگر مهمانی بود یا بودجه، حوصله و وقت مادر اجازه می‌داد، پلوخورشتی كه شادی را بر دل‌ها سرازیر می‌كرد دور هم بر سر سفره می‌نشستیم و منتظر بشقاب غذا و در چند دقیقه ظرف‌ها خالی و دوباره بازی شروع می‌شود.نه اصراری به خوردن بود و نه خریدار نازی و از آن روز سال‌ها می‌گذرد و امروز ما بچه‌های آن زمان هر كدام پدر یا مادری شده‌ایم با مشكلات و مسائلی كه هیچ‌گاه در كودكی تجربه نكردیم: بی‌حوصلگی، تنهایی، بی‌اشتهایی و... بسیاری رویكردهای دیگر كه با فرزندانمان لمس می‌كنیم.

اگر صادقانه فكر كنیم درگیری با مساله فوق را می‌توان در چند بخش خلاصه كرد:

الف) مادرانی كه دارای تك فرزندند و به شكل غیرطبیعی همه حركات او را كنترل می‌كنند.

ب) مادرانی كه دائم نگران وزن خود هستند، در صحبت‌ها تاكید زیادی بر مد (به‌ویژه نزد دختران كوچك) و رژیم‌های غذایی متفاوت دارند و كودك دچار توهم، همزادپنداری و الگوگیری نامناسب و كاذب می‌شود.

ج) مادرانی كه فرزندشان را در هنگام غذا همراهی نمی‌كنند، شاغلند یا همیشه عجله دارند و سرپایی و با استرس طفل را سیر می‌كنند.

د) كودكانی كه در خانواده‌های درگیر، کم‌توجه و سرد رشد می‌كنند دچار تنش‌های مختلف روحی‌اند و برای جلب ترحم و توجه دچار بی‌اشتهایی كاذبند.

هـ) كودكانی كه برای گرفتن امتیاز از والدین غذا نمی‌خورند.

و) كودكانی كه مشكلات فیزیكی خاصی دارند و باید تحت درمان پزشكی قرار گیرند.

چه راهکارهایی برای حل این مسائل وجود دارد؟

1- اگر شاغلید صبح نیم ساعت یا یك ربع زودتر از خواب برخیزید، بعضی بچه‌ها تامدتی بعد از بیداری، گرسنه نیستند، بگذارید كم كم بیدار شود.

2- كودك از خوردن غذا با دیگران لذت بیشتری می‌برد، حتماً هنگام صرف وعده‌های غذایی با او همراهی كنید.

3- برای وعده‌های غذایی امكان انتخاب‌های بیشتری فراهم كنید، گاهی حتی خوردن پلو از شب‌مانده با ماست برای كودك دلچسب‌تر از شیر، نان، كره و عسل است.

4- بلافاصله بعد از صرف وعده اصلی خوراكی‌های میان‌وعده‌ای را كه دوست دارد در اختیارش قرار دهید (بستنی، لواشك، شیرینی‌های خانگی و...) .

5- امكان فعالیت بدنی برایش فراهم كنید، رفتن به پارك، حیاط منزل و یا هر گونه حركت فیزیكی گرسنگی را تحریك می‌كند. كودكی كه از صبح تا ظهر جلوی تلویزیون یا كامپیوتر بی‌تحرك نشسته، هرگز میلی به غذا نخواهد داشت.

6- هرگز به اجبار، قول دادن جایزه و... او را وادار به خوردن نكنید، این كار به تشدید بی‌میلی منجر خواهد شد.

7- از سرعت و شتاب زندگی بكاهید به او توجه و عشق بورزید، گاهی كودك برای جلب توجه و یا لجبازی از غذا خوردن امتناع می‌كند با ابراز علاقه بدون قید و شرط،‌ بستری از احساس امنیت و شادابی را برایش فراهم كنید.

8- بعضی از خردسالان علاقه‌ای به سبزیجات، گوشت و مواردی از این دست ندارند. صادقانه بیندیشید آیا این تمردها الگوبرداری از شما نیست؟ آخرین باری كه مقدار زیادی سبزی، حبوبات یا گوشت خورده‌اید را به‌یاد می‌آورید؟‌ در نزد فرزندتان با به‌به و چه‌چه و شادی از موادی كه كمتر به آن علاقه‌مند هستند میل كنید.

9- از خواص مواد غذایی برایشان بگوئید، آگاهی داشتن از فواید خوراكی‌ها در ترغیب كودك برای مصرف بیشتر این گروه‌های غذایی یاری خواهد كرد.

 



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :روزنامه آرمان

کد: 7429 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ چهارشنبه ۹ مهر بازدید: 4857 ساعت: 12:51 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بدغذایی در کودکان؛ از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
2 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
3 خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
4 «تورم» سفره خانواده‌ها را کوچک کرد!؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
5 استقرار ۳۵۰ کارشناس تغذیه در مناطق روستایی تا پایان سال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
6 ماجرای مسمومیت سه کودک با خوردن ماکارونی آلوده/ اطلاعیه سازمان ملی استاندارد درباره ماکارونی ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
7 شرایط اهدای شیرمادر چگونه است ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
8 آغاز واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در تهران ۱۴۰۳ شنبه ۱۳ مرداد
9 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
10 تهدید امید به زندگی با چاقی دوران کودکی ۱۴۰۳ دوشنبه ۷ خرداد
11 هزینه ماهانه یارانه و کالابرگ برای دولت چقدر است؟ ۱۴۰۲ پنج شنبه ۹ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خواص هشت میوه شیرین مصرف میوه تاثیر بسیار زیادی بر سلامت کلی بدن و جذب...

  خطرات نوشیدنی های انرژی زا نوشیدنی های انرژی زا می توانند خطرناک باشند. آگاهی...

  چگونه غذایمان را اشتها آورتر کنیم؟ رنگ نارنجی هویج در کنار سرخی گوجه‌فرنگی با سبزی خی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خواب زود و راحت‌ با دَمنوش گیاهان دَمنوش گیاهان احساس بهتری به انسان می‌دهند و به غیر از اینکه برای بدن خواص بیشماری دارند، موجب یک خواب راحت نیز می‌شوند.
چرا باید دور هم غذا بخوریم؟ بچه که بودیم، جمعه‌ها برایمان روز دیگری بود. پدر و مادر، خواهرها و برادرها همگی کنار هم سرسفره می‌نشستیم. صبح جمعه یا املت داشتیم یا نیمرو با سنگك داغ. ظهر بوی خورش قورمه‌سبزی مستمان می‌کرد.
تأثیر آداب و رسوم یلدا بر تثبیت اقتصاد کشاورزان ایرانی پایگاه خبری لقمه: معمولا جذابیت ها و زیبایی های جشن یلدا بیشتر مورد توجه است اما این مناسبت همچون سایر آداب و رسوم زیبای ایرانی ابعاد دیگری هم دارد که از آن جمله می توان اثرش بر امنیت شغلی بخشی از کشاورزان ایرانی را هم ذکر کرد.
18 دلیل برای لاغری و کاهش وزن چاقی می‌تواند 20 سال از عمر شما را کم کند و سال‌هایی که زنده هستید را با درد همراه کند، آن را ناسالم‌تر کرده و از میزان انرژی و فعالیت شما بکاهد.