چگونه کودک را به خوردن میوه و سبزی ترغیب کنیم؟


تغذیه ناسالم دلیل اصلی افزایش هزینه‌های سلامت در بسیاری از کشورهای توسعه یافته است.

به گزارش لقمه، اگرچه دانش‌آموزان از سالم و ناسالم بودن غذاها اطلاعات کافی دارند اما این آگاهی به این معنا نیست که آنها به اندازه کافی میوه و سبزیجات می‌خورند. استفاده از رفتارهای تشویقی والدین برای خوردن غذا و میوه‌های سالم در این میان بسیار موثر است اما ایجاد رقابت در آنها تاثیر آن را سه برابر می‌کند.

مطالعات اخیری که در زمینه آموزش، ترک سیگار و ورزش انجام شده نیز نشان می‌دهد که اختصاص یک پاداش خاص در بهبود رفتار کودک و ترغیب او به خوردن غذاهای سالم موثر است. مطالعات تایید می‌کند که در نظر گرفتن پاداش فردی برای کودکان در انتخاب و مصرف میوه و سبزیجات در آن‌ها موثر است و زمانی که فضای رقابتی در میان آنها ایجاد می‌شود این تاثیر 33 درصد بیشتر می‌شود.

در این میان سن نیز نقش مهمی دارد. در شرایط غیررقابتی کودکان در سنین بالاتر به این پاداش‌ها پاسخ‌های مثبت‌تری می‌دهند. در واقع در شرایط رقابتی، دختران، دانش‌آموزان اقشار ضعیف و آنهایی که سنین کمتری دارند پاسخ‌های مثبت‌تری به مصرف خوردنی‌های سالم نشان دادند. پسران، دانش‌آموزان سنین بالاتر و آنهایی که در خانواده‌های متمول‌تر زندگی می‌کنند به هر دو محرک یعنی هم به پاداش‌ فردی و هم به شرایط رقابتی پاسخ مثبت دادند.

به طور کلی یافته‌ها حاکی از آن است که در کنار تاثیر پاداش‌های فردی، ایجاد شرایط رقابتی در ترغیب کودکان برای تغذیه سالم موثرتر از راه‌های دیگر است و در صورتی که پاداش‌های فردی به نتیجه مطلوبی نرسید، ایجاد شرایط رقابتی تاثیرات بیشتر روانی و طولانی‌مدت‌تری بر استفاده از غذاهای سالم خواهد داشت.



بازگشت به صفحه نخست
 


نقل از :ایسنا

کد: 7469 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ چهارشنبه ۱۶ مهر بازدید: 2804 ساعت: 1:34 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چه بخوریم تا ام اس نگیریم؟ بحران ویتامین دی این روزها در جماعت ایرانی به اوج ...

  خوردن در حین راه رفتن سبب افزایش وزن و چاقی می‌شود خوردن در حین حرکت و راه رفتن می تواند منجر به افزا...

  آنچه باید درباره بستنی محبوب ایرانی ها بدانیم پایگاه خبری لقمه: مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیق...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

40 نکته تغذیه‌ای و بهداشتی در تهیه و عرضه غذا بنا بر اعلام متخصصان سلامت، شرط اصلی سالم زیستن برخورداری از تغذیه صحیح است و تغذیه صحیح یعنی رعایت دو اصل تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه. به این معنی که به مقدار کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن در غذای روزانه استفاده کرده و این میزان نیاز نیز انواع مختلف مواد غذایی در بر گیرد.
به علت عدم تحمل لاکتوز، مصرف مواد لبنی را کنار نگذارید! کارشناسان می گویند که اگر شما تحمل مصرف لاکتوز را ندارید، نیاز نیست به طور کامل نوشیدن شیر را متوقف کنید.
از نگهداری حلیم و داغ کردن آن به شدت بپرهیزید یک متخصص بهداشت موادغذایی تاکید کرد: «یکی از غذاهای پرطرفدار در ایام ماه مبارک رمضان حلیم است که توصیه می‌شود برای خرید آن حتما به ظاهر مغازه یا رستوران، بهداشت کارکنان و داشتن کارت مجوز بهداشت و... توجه شود.»
مونسان: نوروز آغازی برای بازیابی هویت سیاسی و اتحاد مردم منطقه علی اصغر مونسان گفت: نوروز یکی از کهن ترین آیین های بشری است که هیچ آیینی و هیچ اهریمنی نتوانسته آن را نابود یا کم رنگ سازد. آیینی که دین مبین اسلام هم از در همزیستی و همدلی با آن برآمد و گره ای مبنایی و مستحکم میان آنها زده شد.