مدیرکل نظارت بر مواد غذایی وزارت بهداشت:
برچسب جدید غذایی رونمایی شد/ چراغ راهنمای تغذیه روی محصولات درج می‌شوند


همایش روز جهانی غذا، صبح امروز چهارشنبه 23 مهرماه با حضور وزیر بهداشت و درمان، معاون غذا و دارو، روسای کمیسیون های بهداشت و درمان و کشاورزی و جمعی از صاحبان صنایع غذایی کشور در سالن اجلاس سران برگزار شد.

 به گزارش خبرنگار لقمه، «هدایت حسینی» مدیرکل نظارت بر مواد غذایی وزارت بهداشت نیز در این همایش گفت:‌ برچسب‌گذاری مواد غذایی از محورهای سازمان غذا و داروست چرا که نیاز مصرف‌کنندگان بر حسب سن، جنس و شرایط فیزیولوژیک متفاوت است و از طرفی تنوع مواد غذایی بالاست و باعث می‌شود که این برچسب‌گذاری اهمیت بالایی پیدا کند.

وی افزود: در دنیای امروز بر برچسب‌گذاری توجه زیادی شده و در وزارت بهداشت از برنامه‌های مهم در ارتقای سلامت و فرهنگ تغذیه بر برچسب‌گذاری تأکید شده است.

حسینی این برنامه را پل ارتباطی بین مصرف‌کننده و تولیدکننده دانست و گفت: این برنامه همچنین امکان اطلاع‌رسانی سریع به مردم را فراهم می‌کند تا ماده غذایی موردنیاز خود را تهیه کنند و قدرت انتخاب به مردم می‌دهد و از طرفی سازمان‌های نظارتی می‌توانند بر اجزای مواد غذایی نظارت بیشتری کنند.

مدیرکل نظارت بر مواد غذایی وزارت بهداشت گفت:‌ برچسب‌گذاری بر حسب ماده 11 قانون مواد غذایی خوردنی و آشامیدنی طراحی شده و در این دستورالعمل از الگوی پیشرفته تغذیه استفاده شده و موجب خواهد شد تا ایران در بحث برچسب‌گذاری جزء پیشرفته‌ترین کشورها شود.

حسینی افزود: این دستورالعمل غذایی یک سال کاری با حضور نمایندگان وزارت صنعت، بهداشت و سایر سازمان‌ها نوشته شده و وزارت صنعت خود را با آن منطبق کرده و نظرات موردنظر در آن دیده شده است.

وی اجرای برچسب‌گذاری مواد غذایی را در 3 مرحله دانست و گفت: در مرحله اول این برچسب‌ها رونمایی شده و به وزارت صنعت ابلاغ می‌شود و در مرحله دوم از ابتدای سال 94 علاوه بر حداقل نیازهای برچسب‌گذاری، جدول ارزش تغذیه‌ای برای محصولات درج می‌شود.

وی ادامه داد: در مرحله سوم که 18 ماه آینده است، علاوه بر جدول ارزش‌گذاری چراغ راهنمایی تغذیه‌ای برای محصولات ایجاد می‌شود که شامل 6 فاکتور است و به 3 رنگ به معنی مجاز، احتیاط به مصرف و بدون توجه مصرف شود خواهد بود.

مدیرکل نظارت بر مواد غذایی وزارت بهداشت گفت: چربی، اسید ترانس، نمک، قند و کالری موجود در مواد غذایی از سه رنگ سبز، زرد و قرمز برخوردار خواهد بود تا مجاز،‌غیرمجاز و احتیاط را نشان دهد.

وی از آغاز مراحل اجرایی برچسب‌گذاری همزمان با رونمایی آن از امروز خبر داد و گفت: بر اساس این دستورالعمل اطلاعات مواد غذایی که شامل تازگی، انجماد، طبیعی، ژنریک و ارگانیک است، به همراه مستندات مربوطه به صورت شفاف برای محصولات درج می شود تا مردم از میزان انرژی، پروتئین، کربوهیدرات، چربی، روغن اشباع، نمک و قند در حجم 100 گرمی مطلع شوند.

 

بازگشت به صفحه نخست




کد: 7522 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۳ مهر بازدید: 4064 ساعت: 2:10 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آغاز نظارت بر بازار شب یلدا/ الزام درج برچسب قیمت در واحدهای صنفی ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۶ آذر
2 قاچاق رسمی نوشت افزار بی کیفیت خارجی با برچسب ایرانی ۱۴۰۰ شنبه ۲۰ شهريور
3 اختلاف قابل توجه قیمت میوه در بازار و مغازه‌ها ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲۳ مرداد
4 مردم مواد غذایی دارای برچسب اصالت خریداری کنند ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۵ مهر
5 کالاهای بدون قیمت باید به همان نرخ قبلی فروخته شوند ۱۳۹۶ دوشنبه ۳ مهر
6 بزرگترین نمایشگاه تخصصی شیرینی و شکلات برگزار می شود ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ شهريور
7 بدعت دقیقه نودی نعمت زاده در قیمت‌گذاری کالاها/ افزایش رانت و تبانی یا ایجاد فضای رقابتی!! ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۱ مرداد
8 فروشگاه ها برچه اساسی 50 درصد تخفیف می دهند؟ ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۱ مرداد
9 حذف برچسب قیمت، گران‌فروشی را بیشتر نمی‌کند ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۹ مرداد
10 ۷ بلایی که شکر بر روی بدن می‌آورد ۱۳۹۵ پنج شنبه ۳۰ دي
11 نشانه آبلیموی طبیعی را بشناسید ۱۳۹۴ شنبه ۱۱ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  سنجد و خواص آن؛ درمان‌گر آرتروز گوشتش گوشت می آورد، استخوانش استخوان می رویاند و پ...

  بارداری زمان مناسبی برای رژیم لاغری نیست بسیاری از خانم‌ها به ویژه آنهایی که چند قلو باردار...

  میان وعده های مناسب مدرسه با شروع فصل تحصیل و مدرسه دادن میان وعده های سالم ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

افزایش ریزش مو با چه خوراکی‌هایی اتفاق می‌افتد یک متخصص پوست و مو با تاکید بر اینکه رفتارهای نادرستی در بین افراد وجود دارد که باعث بروز ریزش موی غیرطبیعی در افراد می‌شود، گفت: یکسری عادات تغذیه‌ای و رفتاری در مردم رواج یافته که به صورت ناآگاهانه انجام می‌شود و این امر باعث افزایش شمار بیمارانی که به علت ریزش مو به مطب پزشکان مراجعه می‌کنند، شده است.
درمان عفونت‌ و سینوزیت با دود «عنبر نسارا» پایگاه خبری لقمه: در مطلب پیش رو درباره خواص «عنبر نسارا» برای مقابله با عفونت های شدید و درمان سرماخوردگی و سینوزیت می خوانید.
یک متخصص طب سنتی: زیاد ترشی نخورید یک متخصص طب سنتی گفت: افراد کم‌خون باید از مصرف زیاد ترشی‌ها بپرهیزند چرا که ترشی‌ها خون سازی را کم می‌کنند، همچنین ترشی‌ها آسیب به معده, ضعف اعصاب و موجب بروز ایجاد بیماری‌های عصبی در دراز مدت و پیری زودرس می‌شود.
معجزه رنگ ها در شادابی و تناسب اندام شما محیط، پر از عاملی برای شادابی است، اگر بشقاب غذای شما رنگی باشد بدن شما هم شاداب و سلامت خواهد بود پس بروید سراغ رنگ‌های طبیعی. همه می‌گویند رنگ سیاه آدم را لاغرتر نشان می‌دهد اما برخی رنگ‌ها هستند كه واقعا انسان را لاغر می‌كنند نه اینكه چاقی را استتار كنند. خیلی راحت رنگ‌های قرمز، سبز و زرد را امتحان كنید تا لاغر شوید.