خوردن 100 گرم ماهی 11 درصد خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می‌دهد


با توجه به متاآنالیزی که توسط محققان انجام شد، خوردن هر وعده 100 گرمی ماهی می‌تواند 11 درصد خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد.

به گزارش لقمه، بیشتر مطالعات انجام شده از اهمیت موادغذایی در کاهش بسیاری از بیماری‌ها گفته‌اند و مطالعات بیشماری نیز نشان دادند برخی از موادغذایی باعث جلوگیری از خطر ابتلا به بیماری آلزایمر می‌شوند.

در این مطالعه جدید که در مجله علوم اعصاب منتشر شد، داده‌های اخیر یک متاآنالیز نشان دادند مصرف زیاد ماهی با کاهش خطر بیماری آلزایمر در ارتباط است. بیش از 70 درصد افراد مبتلا به آلزایمر هستند و پنجمین دلیل مرگ و میر در سالمندان 75 سال به بالا در اثر آلزایمر است.

آزمایشاتی که توسط محققان روی موش‌های مسن انجام شد نشان دادند رژیم غذایی غنی از acide docosahexaénoïque (اسید چرب امگا3 از روغن ماهی) می‌تواند مغز را از زوال شناختی محافظت کند و بیماری‌های عصبی را کاهش دهد.

در این مطالعه محققان یک متاآنالیز انجام دادند و داده‌های مربوط به مصرف رژیم غذایی امگا3 – اسیدهای چرب و یا ماهی و ارتباط آنها را با آلزایمر بررسی کردند.

 محققان 6 مطالعه انجام شده را متاآنالیز و تجزیه و تحلیل کردند که شامل 22 هزار و 402 شرکت کننده بود؛ در این متاآنالیز ارتباطی بین مصرف بالای امگا3 و خطر ابتلا به زوال عقل پیدا نشد در مقابل افرادی که ماهی بیشتری خورده بودند در معرض خطر پایین‌تری در ابتلا به زوال عقل بودند.

به طور مشابه دیگر نویسندگان نیز ارتباطی بین مصرف اسیدهای چرب امگا3 و خطر بیماری آلزایمر را پیدا نکردند، با این حال اثر محافظتی در مصرف ماهی در بروز بیماری آلزایمر گزارش شده است؛ افرادی که ماهی بیشتری مصرف کرده بودند خطر بیماری آلزایمر برای آنها کاهش پیدا کرده بود یعنی افرادی که ماهی بیشتری مصرف کرده بودند در مقایسه با کسانی که ماهی کمتری مصرف کرده بودند، خطر ابتلا به آلزایمر 36 درصد برای آنها کاهش پیدا کرده بود و هر 100 گرم ماهی در هفته با کاهش 11 درصد خطر بیماری آلزایمر همراه است.

نویسندگان این مطالعه گفتند: اغلب مطالعات به صورت جداگانه بررسی شده‌اند که اثر حفاظتی اسیدهای چرب و امگا3 در بروز زوال عقل و بیماری آلزایمر وجود دارد، امگا3 و اسیدهای چرب اجزاء اصلی غشاهای عصبی است و برای عروق مفید هستند.

ماهی نسبت به موادغذایی دیگر منبع خوبی از قبیل ویتامین‌ها، اسیدهای آمینه ضروری و عناصری که به بهبود عملکرد شناختی کمک می‌کنند است. در ضمن مصرف ماهی به عادات غذا خوردن سالم کمک می‌کند.
 



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :la revue Neuroscience and Biobehavioral Reviews

کد: 7839 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ شنبه ۴ بهمن بازدید: 2802 ساعت: 7:56 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 با فواید جالب توجه بذر کتان آشنا شوید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ آذر
2 آنچه در مورد هندوانه نمی دانید ۱۳۹۶ سه شنبه ۷ شهريور
3 ۵ ماده غذایی دوستدار قلب را بشناسید ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۵ تير
4 آیا تغذیه می تواند یکی از دلایل افسردگی باشد ۱۳۹۶ شنبه ۲۴ تير
5 پیشگیری از میگرن با 7 مواد غذایی ۱۳۹۶ شنبه ۱۰ تير
6 آجیل چه زمانی در برنامه غذایی کودکان قرار می گیرد؟ ۱۳۹۵ يکشنبه ۱ اسفند
7 برای پیشگیری از آسم روغن ماهی مصرف کنید ۱۳۹۵ يکشنبه ۲۴ بهمن
8 «تخم‌شربتی» را درست مصرف کنید ۱۳۹۳ پنج شنبه ۱ آبان
9 خواص پای مرغ بی‌شمار بشناسید ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۹ خرداد
10 تخمه هندوانه با یک دنیا خاصیت ۱۳۹۳ سه شنبه ۶ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  برنامه غذایی برای مقابله با کاهش تنگی نفس پایگاه خبری لقمه: یک متخصص تغذیه، به ارایه توصیه ه...

  جولان بیماری‌های ویروسی در پاییز/ مراقب مهر و آبان باشید پایگاه خبری لقمه: یک متخصص بیماری‌های داخلی، نسبت ...

  همبرگر خطرناک‌تر است یا سیگار؟ در حالی‌که هنوز شمار زیادی از مردم جهان به دلیل نب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

حجت الله ایوبی: نوروز سفره رنگین الهی بر زمین است پایگاه خبری لقمه: حجت الله ایوبی گفت: جشن نوروز جشن نیکی هاست و جشنواره رنگ، ما از دیار رنگیم و گرمی و آفتاب، چه زیبا گفت مختومقلی که نوروز سفره رنگین الهی بر زمین است و رنگ کجا و دشنه و جنگ کجا؟
چرا اکثر میوه‌ها گرد هستند؟ تا به حال به این فکر کرده‌اید که چرا اکثر میوه‌ها گرد یا بیضی شکل هستند؟ (سیب، لیمو، پرتقال، هندوانه، خربزه …) به عبارت دیگر، چرا اکثر میوه‌ها دوست دارند گرد شوند؟!
کوکاکولا چطور بزرگ شد و بزرگ ماند پایگاه خبری لقمه: در یک مطالعه جدید بر روی بزرگ‌ترین شرکت‌های آمریکا، کوکاکولا به عنوان بهترین مکان برای کار و رشد شغلی رتبه‌بندی شد.
101نکته برای این‌که یک آشپز حرفه‌ای شویم؟ در این مقاله دانستنیهای لازم برای آشپزی آورده شده است تا برای کسانیکه تازه آشپزی را شروع می کنند و یا تجربه خوبی از نکات اشپزی ندارند مفید باشد این مقاله دارای چندین بخش است که هر قسمت جداگانه مشخص و نکات یک سری از غذاها ذکر شده است مطالعه این مقاله به هر بانوی ایرانی توصیه می شود.