اهمیت تغذیه‌ در روزهای آلوده


پایگاه خبری لقمه:در میان میوه‌ها سیب، سرب را جذب می‌کند و مانع رسیدن آسیب به سلول‌های بدن می‌شود. پرتقال، لیمو، گریپ فروت، هویج، انبه، کدو تنبل، فلفل سبز، اسفناج، انواع کلم، گوجه‌فرنگی، کیوی و غلات سبوس‌دار هم این خاصیت را دارند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، در بیشتر روزهای سرد سال وقتی در خانه یا محل کار هوا کم می‌آوریم و به دنبال استنشاق هوای اکسیژن دار پنجره را باز می‌کنیم، بوی نامطبوعی همچون قیر، نایلون سوخته یا دود گازوئیل به مشام می‌رسد و آن زمان است که قدر همان هوای محبوس را می‌دانیم.
 
در واقع در چنین روزهایی در و پنجره می‌‌تواند به عنوان یک سد دفاعی در مقابل ورود هوای آلوده عمل کند و توصیه می‌شود هنگام آلودگی هوا کمتر در سطح شهر تردد شود. ولی توصیه اصلی توجه به نوع تغذیه در روزهای آلوده است. البته این را بدانید شدت آسیبی که آلاینده‌ها به بدن وارد می‌‌کنند را نمی‌توان تنها با اصلاح نوع تغذیه جبران کرد.
 
اصلاح باورهای تغذیه‌ای در روزهای آلوده
 
این که گفته می‌شود هنگام آلودگی هوا لبنیات، سبزیجات‌ و میوه‌های با آنتی‌اکسیدان بالا بیشتر بخورید چقدر موثر است؟
 
مصرف لبنیات برای از میان بردن آثار ذرات معلق موجود در هوا مفید است؛ اما تاثیری بر بهبود مسمومیت‌ ناشی از آلاینده‌ها همچون سردرد، تهوع، سرگیجه، تنگی نفس و... ندارد و تنها راه درمان، دریافت اکسیژن است.

لازم است بدانید مصرف شیر و لبنیات پرچرب موجب عود بیماری‌های ریوی در هوای آلوده می‌شود؛ زیرا اسیدهای چرب اشباع موجود در این محصولات خود تضعیف‌کننده سیستم ایمنی بدن هستند. اما مصرف روزانه حداقل دو لیوان شیر با چربی زیر 1.5 درصد و پنیر به دلیل داشتن فسفر، منیزیم، کلسیم و پروتئین باکیفیت، خنثی‌کننده سموم به‌خصوص سربی است که از سوختن بنزین و گازوئیل در هوا منتشر می‌شود و از جذب ریزمغذی‌هایی ازجمله کلسیم، آهن و روی در بدن جلوگیری می‌کند.

همچنین شیر و فرآورده‌های لبنی با لینت مزاج و کمک به دفع ادرار به خروج سموم و مواد آلاینده کمک می‌کند. ضمن این که محصولات لبنی غنی از پروبیوتیک با تقویت باکتری‌های مفید بدن سبب کاهش جذب همه فلزات سنگین موجود در هوای آلوده می‌شوند.
 
در میان میوه‌ها سیب، سرب را جذب می‌کند و مانع رسیدن آسیب به سلول‌های بدن می‌شود. پرتقال، لیمو، گریپ فروت، هویج، انبه، کدو تنبل، فلفل سبز، اسفناج، انواع کلم، گوجه‌فرنگی، کیوی و غلات سبوس‌دار هم این خاصیت را دارند. منابع غذایی حاوی ویتامین E مانند گردو، بادام، زیتون، جوانه گندم، جگر و سبزیجات دارای برگ سبز به دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی قوی در روزهای آلوده باید بیشتر مصرف شوند.
 
ماهی‌های بخارپز، آب‌پز یا تنوری غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ و سلنیوم همچون کیلکا، کولی، ساردین، خال ‌مخالی، قباد، سالمون، شاه ماهی، قزل‌آلا (حتی انواع پرورشی) و ماهی‌های آزاد در کنار میگو می‌توانند از اثرات زیان بار ترکیبات التهاب‌آور آلاینده‌ها بکاهند و مصرف آن به مبتلایان آسم، تنگی نفس و مشکلات قلبی و التهابی توصیه می‌شود. به یاد داشته باشید آلرژی تنفسی بر اثر آلودگی هوا با مصرف مواد غذایی خاصی بهبود نمی‌یابد.
 
آب انار، چای سبز، چای سفید و قهوه به دلیل داشتن ترکیبات فلاونوئیدی به دفاع بدن در برابر عوامل اکسیدکننده‌ -که از طریق آلودگی هوا‌ وارد بدن می‌‌شوند - کمک می‌کند و خوراکی‌های پرچرب، پرپروتئین و غذاهای فرآوری ‌شده آماده می‌‌توانند سرعت اکسیداسیون و افزایش رادیکال‌های مضر آزاد را در بدن بالا ببرند.
 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :جام جم

کد: 8532 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ شنبه ۲۸ آذر بازدید: 2467 ساعت: 7:26 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
2 ۸ توصیه تغذیه‌ای وزارت بهداشت برای روزهای آلوده ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
3 با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
4 ارتباط آلودگی هوا با مقاومت آنتی بیوتیکی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۹ مرداد
5 آب تهران مشکل آلودگی زیست محیطی ندارد»دلیل قطعی آب تهران ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۳ خرداد
6 شاخص آلودگی هوا ناسالم شد ۱۴۰۱ دوشنبه ۸ اسفند
7 خواص دود کردن گیاهان در کاهش عوارض آلودگی هوا ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۴ دي
8 در آلودگی هوا چه بخوریم چه نخوریم؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
9 بررسی آثار بهداشتی و اقتصادی آلودگی هوا در ۲۷ شهر ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
10 واکنش وزارت جهاد به آلودگی محصولات کشاورزی وارداتی ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۸ دي
11 تغذیه در آلودگی هوا چگونه باشد ۱۴۰۰ جمعه ۱۰ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  به كودك خود به اجبار غذا ندهید دكتر پریسا ترابی در گفت وگویی، ضمن بیان این مطلب ا...

  شکلات شیری یا شکلات تلخ! لقمه: شکلات حاوی آنتی اکسیدان های مختلفی از جمله ف...

  یخ‌های دكه‌ای می‌توانند منتقل‌كننده وبا و آلودگی باشند یک متخصص بهداشت محیط گفت: یخ‌های دکه‌ای می‌توانند ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

مقابله با استرس و اضطراب‌ با این گیاهان دارویی استرس، اضطراب، فشارهای روحی! نگرانی و دلهره! نگرانی از دیر رسیدن، نگرانی از عدم موفقیت، ترس از آینده، ترس از بی‌پولی، استرس‌های شغلی و تحصیلی و هزار و یک دلیل دیگر که باعث می‌شوند اضطراب تمام وجود آدم رابگیرد و امانش را ببرد.
امان از دل‌ و قلوه شاید تاکنون گذرتان به یکی از خیابان‌ها یا میدان‌هایی که حرفه اصلی مغازه‌داران آن کشتار دام و فروش امعاء و احشای آن است، افتاده باشد و انواع فرآورده‌های دامی همچون کله، پاچه، زبان، سیرابی، شیردان، دل، قلوه، جگر و... را از آنان خریده باشید.
فوت های کوزه گری در آشپزی برای خارج شدن حشرات از لای سبزیجات، جدا كردن دانه باقلا از غلاف آن، جلوگیری از پلاسیدگی سریع هویج، گرفتن مزه تلخ كاهو و... چه میكنید؟ با چند فوت‌وفن ساده برای انجام راحت‌تر این كارها آشنا شوید.
12 عادت غذایی نشاط آور در این مطلب، تعدادی از این خوراكی‌ها و برخی از عادت‌های غذایی موثر در افزایش نشاط و انرژی را به شما معرفی می‌كنیم.