ویتامین آ خوشمزه عوارض هم دارد؟


پایگاه خبری لقمه: ویتامین A , یکی از ویتامین های محلول در چربی می باشد .

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه  این ویتامین نقش مهم و شناخته شده ای در رشد و نمو , تولید مثل, بینایی فرد و عملکرد سطح سلولی دارد.

در تکامل استخوان و افزایش عملکرد ایمنی بدن نیز میتوان به نقش مهم ویتامین A اشاره کرد.

منابع ویتامین A و بتاکاروتن که یکی از پیش سازهای این ویتامین می باشد شامل: میوه ها و سبزی ها ,چربی شیرع تخم مرغع روغن کبد ماهی می باشد.

 

از میان سبزی ها و میوه ها موارد زیر سرشار از بتاکاروتن می باشد:

 

1.هویج 

2.سبزی های سبز مثل اسفناج 

3.آب پرتقال 

4.طالبی 

5.سیب زمینی شیرین 

 

کمبود این ویتامین چه مشکلاتی را در پی دارد؟

 

1.گزروفتالمی : بسیاری از افراد که کمبودهای شدید این ویتامین را دارند به گزروفتالمی مبتلا می شوند.که یک اختلال مربوط به چشم می باشد.

 

2.شب کوری : اختلال در تطابق با تاریکی را شب کوری گویند این افراد افتراق بینایی ضعیفی داشته و ممکن است در شرایط نیمه تاریک قادر به دیدن نباشند.

3.سقط های ناگهانی , اختلال در روند تولید اسپرم مردان , اختلال ایمنی , کم خونی, مشکلات مربوط به استخوان 

 

4.پوست غازی شدن : حالتی که در آن فرد دچار خشکی و پوسته وسته شدن همچنین زبری پوست می شود که ابتدا در بازو یا ران ها مشاهده می شود و سپس در اغلب نقاط بدن ظاهر می شود.

 

آیا مصرف خودسرانه ی ویتامین A خطرناک است؟

 

بله مصرف بالای این ویتامین منجر به مسمومیت و بیماری های کبدی می شود زیرا یکی از محل های ذخیره ی ویتامین کبد می باشد.

 

عوارض مصرف بالا شامل چیست؟

 

۱٫خشک شدن لب ها و خشکی مخاط بینی 

۲٫ریزش مو 

۳٫خشکی و پوسته ریزی پوست 

۴٫شکنندگی ناخن ها 

۵٫حالت تهوع و استفراغ 

۶٫بروز شکستگی در استخوان ها 

 

لازم به ذکر است مادران باردار در طی دوران بارداری به خصوص ۳ ماه ی نخست باید از مولتی ویتامین های فاقد این ویتامین استفاده کنند زیرا مصرف دوز بالای این ویتامین منجر به بروز ناهنجاری های جمجمه ای-صورتی و سیستم اعصاب مرکزی در جنین می شود.

 

تهیه و تنظیم: آیدا ضیف الدینی 

 

منبع: اصول تغذیه کراوس 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 10931 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۷ فروردين بازدید: 2244 ساعت: 8:41 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تورم مواد خوراکی، سفره خانواده‌ها را کوچک کرده است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
2 تاثیر ویتامین B۳ در کاهش خطر مرگ ناشی از کبد چرب ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
3 اهمیت طبخ غذا با روغن های گیاهی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ شهريور
4 توصیه هایی برای مصرف کنندگان وارفارین ۱۴۰۲ يکشنبه ۸ مرداد
5 خواص خربزه و هندوانه/میوه های غنی از ویتامین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
6 ایرانی ها باید ویتامین D از کودکی تا سالمندی مصرف کنند ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۴ اسفند
7 خواص درمانی لبو را بدانید ۱۴۰۱ چهارشنبه ۷ دي
8 در آلودگی هوا چه بخوریم چه نخوریم؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
9 آشنایی با خواص گوشت بلدرچین برای طبع های سرد ۱۴۰۱ شنبه ۷ آبان
10 کمبود ویتامین D با افزایش ریسک مرگ زودهنگام مرتبط است ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان
11 کاهش گرگرفتگی یائسگی با رژیم غذایی گیاهی کم چرب ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تاثیر پتاسیم در جلوگیری از فیبریلاسیون دهلیزی بعد از جراحی قلب پایگاه خبری لقمه: یک مطالعه جدید نشان داده است که ...

  تصفیه یونهای آب برای قلب مضر است یک متخصص تغذیه گفت: ‌‌آبهایی که توسط تصفیه‌کننده‌ه...

  وزن، تحرک و تغذیه عوامل مؤثر در ایجاد پوکی استخوان معاون مرکز تحقیقات استئوپروز گفت: تحرک و تغذیه از ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت