تاثیر ویتامین B۳ در کاهش خطر مرگ ناشی از کبد چرب


پایگاه خبری لقمه: موارد بیماری کبد چرب غیر الکلی در حال افزایش است و این بیماری با افزایش خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی همراه است.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، تحقیقات اخیر نشان داده است که افزایش سطح نیاسین یا ویتامین B۳ می‌تواند میزان کلی مرگ و میر و مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی را در گروهی از افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی کاهش دهد.

 
تعداد افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی در سال‌های اخیر رو به افزایش بوده است و شیوع تخمینی آن در سراسر جهان ۳۲.۴ درصد است.
 
بیماری کبد چرب غیر الکلی وضعیتی است که با تجمع اولیه بی ضرر چربی در کبد شروع می‌شود. با پیشرفت این بیماری، این تجمع چربی می‌تواند به کبد آسیب برساند، کبدی که مسئول فیلتر کردن خون و انجام برخی از فرآیندهای متابولیک مهم است.
 
این بیماری می‌تواند باعث فیبروز کبدی شود یعنی تشکیل بافت اسکار که خود نوعی آسیب است. همچنین خطر استئاتوهپاتیت غیر الکلی وجود دارد که زمانی رخ می‌دهد که کبد ملتهب می‌شود.
 
گروهی از محققان دانشگاه سان یات سن چین اخیراً یک مطالعه گروهی بزرگ را منتشر کردند که به بررسی تأثیر مصرف نیاسین (ویتامین B۳) بر علت مرگ در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی می‌پردازد.
 
داده‌های ۴۳۱۵ بزرگسال ۲۰ ساله یا بالاتر مبتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی از نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه که بین سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۸ انجام شده بود، استخراج شد.
 
در مجموع ۵۶۶ مورد مرگ و میر طی یک دوره پیگیری ۸.۸ ساله ثبت شد که از این تعداد ۱۹۷ مورد به بیماری قلبی عروقی نسبت داده شد.
 
به نظر می‌رسد شرکت‌کنندگانی که بیشترین مصرف روزانه نیاسین را داشتند- بیش از ۲۶.۷ میلی‌گرم- در مقایسه با شرکت‌کنندگانی که روزانه ۱۸.۴ میلی گرم یا کمتر نیاسین دریافت می‌کردند، ۳۰ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی و ۳۵ درصد کمتر در معرض خطر مرگ و میر ناشی از همه علل بودند.
 
نویسندگان مطالعه پیشنهاد کردند که نتایج آنها از این ایده حمایت می‌کند که ۲۰ میلی گرم نیاسین در روز برای افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی مفید است.
 
به گفته محققان، افراد به ندرت دچار کمبود این ویتامین می‌شوند زیرا در بسیاری از غذاها از جمله گوشت، ماهی، برنج قهوه‌ای، موز و غذاهای غنی شده یافت می‌شود.
 
تحقیقات نشان داده است که نیاسین می‌تواند عملکرد عضلات را در انسان بهبود بخشد. مطالعات حیوانی نشان داده است که این فایده می‌تواند به این دلیل باشد که نیاسین پیش ساز نیکوتین آمید آدنین دی نوکلئوتید (NAD) و نیکوتین آمید آدنین دی نوکلئوتید فسفات (NADP) است. این دو کوآنزیم برای تعدادی از مسیرهای متابولیک از جمله متابولیسم انرژی و اکسیداسیون ضروری هستند.

 

 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 15488 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند بازدید: 126 ساعت: 4:05 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 لاغری با تزریق بوتاکس!؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
2 رژیم غذایی برای رفع کبد چرب و کاهش وزن ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۲ شهريور
3 رژیم غذایی ژاپنی روند پیشرفت بیماری کبدچرب را کُند می کند ۱۴۰۲ شنبه ۲۳ ارديبهشت
4 تاثیر ورزش بر حذف چربی های کبد ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۷ بهمن
5 بالا رفتن ریسک نارسایی قلبی با کبد چرب ۱۴۰۱ شنبه ۲۸ آبان
6 لاغری و تناسب وزن با پاکسازی کبد ۱۴۰۰ يکشنبه ۲۹ فروردين
7 درمان «کبد چرب» با نسخه ابن سینا ۱۳۹۹ چهارشنبه ۱۹ شهريور
8 چاقی شکم خود را با این خوراکی‌ها کوچک کنید ۱۳۹۹ پنج شنبه ۱۲ تير
9 چاقی شکمی و دیابت و ارتباط آنها با هپاتیت ۱۳۹۸ دوشنبه ۲۴ تير
10 اثر رژیم غذایی مدیترانه ای در کاهش چاقی و بیماری کبدی ۱۳۹۸ سه شنبه ۱۰ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  یک نسخه گیاهی برای درمان نفخ برای درمان نفخ، ابتدا باید علت ابتلا به آن تشخیص د...

  توصیه‌های تغذیه‌ای برای مقابله با درد متخصصان تغذیه و سلامت معتقدند که برخی از مواد غذای...

  تخم مرغ را به صورت کامل مصرف کنید لقمه: افراد بسیاری از مصرف تخم مرغ به صورت کامل، پ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نسخه‌های‌ گیاهی‌ شگفت‌انگیز برای‌ پوست‌ نگهداری پوست با مواد طبیعی بسیار آسانتر و مطمئن تر از روی آوردن به مواد شیمیایی است.
بهترین روش پخت موادغذایی کدام است؟ پایگاه خبری لقمه: پختن نه تنها مزه، بو و ظاهر مواد غذایی را بهبود می‌بخشد، بلکه می‌تواند قابلیت هضم آنها را نیز افزایش دهد، البته به شرط آن که روش مناسب پخت رعایت شود.
آشنایی با خواص میوه کاکتوس چند سالی است میوه‌های عجیب و غریبی به کشورمان راه یافته است. میوه‌هایی با اشکال و طعم‌های متفاوت که هر ذائقه‌ای را با طعم منحصر به فردش مجذوب می‌کند. یکی از این عجایب دنیای زمینی میوه کاکتوس است. در ایران به آن گلابی خاردار یا انجیر کاکتوس گفته می‌شود.
چرا باید تا می توانیم میوه و سبزی بخوریم؟ آیا می دانید چرا توصیه به خوردن میوه و سبزی فراوان است؟ بیشتر حجم میوه مانند بدن انسان از آب تشکیل شده است. همانطور که ۸۰ درصد وزن بدن ما از آب تشکیل شده ۸۰ درصد حجم میوه ها را نیز آب تشکیل می دهد. تنها ماده غذایی که برطرف کننده تمام نیازهای بدن می باشد میوه است هیچ ماده غذایی وجود ندارد که ۸۰ درصد آب داشته باشد مگر میوه البته سبزیها نیز حاوی مقادیر زیادی آب هستند.