افزایش بیش از ۴۰ درصدی قیمت شیرینی متعارف است؟


پایگاه خبری لقمه: در حالی که پیش از این قمیت‌هایی مانند آب معدنی افزایش قیمت‌هایی ۲۰ تا ۳۰ درصد را به ثبت رسانده بود، مدیرعامل انجمن حمایت از مصرف‌کنندگان معتقد است، افزایش بیش از ۴۰ درصدی قیمت‌ شیرینی در قنادی‌ها نیز در ابلاغیه جدید اتحادیه مربوطه نامتعارف است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، مسیح انصاری در گفت‌وگویی با بیان اینکه مردم باید شیوه قیمت‌گذاری را به طور شفاف بدانند، عنوان کرد: موضوع خالص‌فروشی و افزایش قیمت شیرینی‌ها در قنادی‌ها همزمان مطرح شد و این موضوع در خوش‌بینانه‌ترین حالت حتی اگر فرضیه بی‌اثرسازی مصوبه خالص‌فروشی بعید بدانیم بدسلیقگی است.

وی در ادامه با اشاره به موضوع خالص‌فروشی شیرینی عنوان کرد: تلاش بسیاری صورت گرفته موضوع خالص‌فروشی به صورت مصوبه ابلاغ شود، چراکه مردم حق دارند کالاهای متعارف را به قیمت خودشان بخرند تا پیش از این قنادی‌ها مقواها، جعبه‌ها و پایه‌های کیک خود را با قیمت شیرینی به فروش می‌رساندند یعنی ۱۰۰ تا ۳۰۰ گرم پلاستیک یا کاغذ را با قیمت شیرینی پخته شده به مردم می‌دادند که به شکل متوسط هر قنادی در سال ۸۳۰ میلیون تومان از محل فروش جعبه سود کسب می‌کرد.
 
مدیرعامل انجمن حمایت از مصرف‌کنندگان اظهار کرد: موضوع خالص‌فروشی شیرینی از افزایش تعرفه‌ها جداست اما این دو موضوع را در یک بخشنامه به هم پیوند زدند و در کنار افزایش نامتعارف قیمت‌ها که واقعا باید مورد بررسی قرار گیرد، بحث خالص‌فروشی را نیز ابلاغ کردند و این موضوع باعث شد مصوبه ای که در جهت حمایت از مصرف کننده بود عملا بهانه ای برای بالابردن قیمت ها شود.
 
این موارد در حالی مطرح می شود که گفته می‌شود اتحادیه صنف دارندگان قنادی و شیرینی فروش و کافه قنادی تهران علت این حجم افزایش قیمت را عدم تغییر قیمت از سال ۱۳۹۳ عنوان کرده است. ولی نرخ مصوب سال ۱۳۹۳ و گزارشات میدانی سال های بعد تا ۱۳۹۵ نشان می‌دهد که انواع شیرینی هر سال افزایش قیمت را تجربه کرده بودند.
 
به عنوان مثال در حالی که در نرخ مصوب سال ۱۳۹۳ قیمت هر کیلوگرم شیرینی تر ۱۲ هزار و ۲۰۰ تومان، شیرینی زبان و پاپیون ۱۰ هزار و ۲۰۰ تومان، شیرینی گل محمدی (دانمارکی) ۹۳۰۰ تومان،‌کیک یزدی ۷۷۰۰ تومان اعلام شده است؛ در پایان سال ۱۳۹۴ رئیس اتحادیه شیرینی فروشان تهران قیمت های سال ۱۳۹۳ را با ۱۵ درصد افزایش اعلام کرده و در آن زمان گفته که قیمت هر کیلوگرم شیرینی پاپیون و زبان ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان، شیرینی‌ تر درجه یک ۱۵ هزار تومان و کیک یزدی ۹۰۰۰ تومان است.
 
اما در نهایت  جدول قیمت مصوب شیرینی که در روزهای اخیر ابلاغ شده، نشان می‌دهد که انواع شیرینی نسبت به قیمت اعلام شده در پایان سال ۱۳۹۴ معادل ۴۳ تا ۴۴ درصد افزایش یافته است.
 
همه این ها در حالی است که هم‌اکنون در بسیاری از واحدهای قنادی، شیرینی ها با قیمتی به مراتب بالاتر از آنچه اتحادیه مصوب کرده است به فروش می‌رسد؛ به گونه ای که حتی هر کیلو شیرینی تر تا ۳۵ هزار تومان نیز به فروش می‌رسد.
 
پیش از این نیز سازمان حمایت تولیدکنندگان و مصرف کنندگان نسبت به افزایش قیمت ۲۰ تا ۳۰ درصد آب های معدنی واکنش نشان داده بود و چنین افزایش قیمتی را در یک مرحله نامتعارف توصیف کرده بود، حالا باید دید که نحوه نظارت و تصمیم گیری  در باره افزایش قیمت های انواع شیرینی از سوی متصدیان این امر چگونه خواهد بود.
 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :ایسنا

کد: 11308 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۱ مرداد بازدید: 1793 ساعت: 11:33 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 گزارش حاشیه‌ساز حسینی‌بای از آبفای تهران و توضیحاتی درباره آن ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
2 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
3 کشت موفق گلابی خاردار در تفت؛ گامی نو در کشاورزی کم‌آب ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
4 تغییر روند تأمین آب تهران؛ افزایش وابستگی به منابع زیرزمینی ۱۴۰۴ سه شنبه ۱۱ تير
5 تلاش شبانه‌روزی برای تأمین آب شرب پایدار در قم ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
6 گرمای هوا و کم‌آبی بدن قاتلان خاموش ۱۴۰۴ دوشنبه ۱۳ خرداد
7 آیا آب قند برای نوزاد ضرر دارد؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱ خرداد
8 سبک زندگی ناسالم در یزد/ فست فود بیشتر، تحرک کمتر ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
9 نقش دامپزشکی در زنجیره امنیت غذایی از زبان رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
10 افزایش ۳۰درصدی صادرات آبزیان نسبت به سال ۱۴۰۲ ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
11 آبیاری نوین؛ راهکاری برای نجات کشاورزی در بحران کم‌آبی/سرمایه‌گذاری‌ دولتی افزایش یابد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آمادگی برای شروع درمان سرطان پایگاه خبری لقمه: سرطان به‌عنوان یک بیماری مزمن و ...

  آیا سیب‌زمینی سرخ کرده و یخ و نوشابه دوست دارید؟ آیا می‌دانستید مصرف بیش از اندازه برخی مواد غذایی...

  تغذیه مناسب برای بهبود سندرم پیش از قاعدگی لقمه: سندرم پیش از قاعدگی (PMS)، مجموعه‌ای از علائ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

40 نکته تغذیه‌ای و بهداشتی در تهیه و عرضه غذا بنا بر اعلام متخصصان سلامت، شرط اصلی سالم زیستن برخورداری از تغذیه صحیح است و تغذیه صحیح یعنی رعایت دو اصل تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه. به این معنی که به مقدار کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن در غذای روزانه استفاده کرده و این میزان نیاز نیز انواع مختلف مواد غذایی در بر گیرد.
بهترین روش تشخیص زعفران اصل اگر چه خالص بودن یا نبودن زعفران در آزمایشگاه‌ها به راحتی قابل شناسایی است اما تشخیص آن برای مصرف کنندگان به راحتی ممکن نیست .
چرا نباید از مكمل‌های غذایی استفاده كرد؟ دكتر امیرحسین بنی‌احمد، كارشناس ارشد دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی جندی شاپور اهواز گفت: ‌اگر سیستم گوارش فرد سالم باشد و بتواند غذاها را هضم و جذب كند، به راحتی می‌تواند با رژیم‌های غذایی مواد غذایی مورد نیاز خود را تامین كند.
این خوراکی ها را راحت بخورید، آنقدر هم مضر نیستند!! با ما باشید تا با چند نمونه از این مواد غذایی که بیخودی اسمشان به اصطلاح بد در رفته است آشنا شوید.