اجرای جامع سیاست بازار در ازای بازار امری مهم در رونق صادرات


پایگاه خبری لقمه: با وجود آنکه آمار گمرک در پنج ماه نخست سال بیانگر کاهش 80 درصدی صادرات سیب از نظر وزنی و ارزشی است اما معاون وزیر جهاد کشاورزی نظر دیگری دارد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، سال گذشته وزارت جهاد کشاورزی برای تقویت صادرات سیب سیاست بازار در ازای بازار را وضع کرد که براین اساس تاجران به ازای صادرات 1.5 کیلو سیب می توانند یک کیلو موز با تعرفه پایه و پنج درصدی وارد کنند.

 
براین اساس در پنج ماه نخست سال گذشته 162  هزارتن سیب صادر شد که امسال برخلاف سال گذشته نه تنها صادرات سیب افزایش نیافت بلکه با افت 80 درصدی از نظر وزنی و ارزشی روبرو شد که برخی کارشناسان علت آن را نشان از ناکارآمدی سیاست بازار در ازای بازار مطرح می کنند.
 
البته مسوولان وزارت جهاد کشاورزی معتقدند که در چند ماه نخست سال، سیب چندانی در سردخانه ها موجود نبود که بتوان برای صادرات آن برنامه ریزی کرد.
 
 محمد علی طهماسبی معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در گفتگویی، از افزایش تولید 400 هزارتنی سیب خبر داد و گفت: مجموع تولید سیب امسال با احتساب بهاره، تابستانه و زمستانه به 3 میلیون و 800 هزارتن خواهد رسید در حالیکه این رقم، سال گذشته 3 میلیون و 400 هزارتن بود.
 
به گفته وی، با توجه به افزایش قابل توجه تولید سیب نسبت به مدت مشابه سال قبل،سازمان تعاون روستایی سیب های درجه 3 را برای تبدیل کنستانتره از کشاورزان خریداری می کند.
 
طهماسبی، اجرای سیاست بازار در ازای بازار را در توسعه صادرات سیب امری موفق دانست و افزود: صادرات 1.5 کیلو سیب در ازای واردات یک کیلو موز با تعرفه پایه در شش ماه نخست سال گذشته، ارزش افزوده بالایی حاصل از صادرات برای کشور در بر داشت.
 
این مقام مسوول ادامه داد: چند صد میلیارد تومان مشوق صادراتی  توسط بانک عامل در جهت توسعه صادرات محصولاتی نظیر سیب،کشمش، زعفران و پسته برای صادرکنندگان در نظر گرفته شده است.
 
وی عرضه سیب در بورس کالا را یکی از اهداف وزارتخانه در راه اندازی زنجیره محصول برشمرد و تصریح کرد: دولت با ایجاد زنجیره تولیدکنندگان، فرآوری کنندگان، صاحبان صنعت و بازرگانان درصدد صادرات مازاد تولید سیب درختی است.
 
معاون وزیر جهاد کشاورزی، با اشاره به اینکه امسال بیش از 83 هزارتن سیب تولیدی  به بازارهای هدف صادر شده است، بیان کرد: امسال حدود 45 هزارتن سیب تولیدی آذربایجان غربی صادر شد در حالیکه این رقم در مدت مشابه سال قبل، 11 هزارتن بود که از این رو انتظار می رود روند افزایش صادرات به کشورهای خواهان سیب ایرانی ادامه یابد.
 
طهماسبی با انتقاد از اظهار نظر برخی کارشناسان نسبت به عدم موفقیت سیاست بازار در ازای بازار، ناشی از کاهش صادرات سیب در پنج ماه نخست سال دانست و اظهار کرد: در پنج ماه نخست سال گذشته، 163 هزارتن سیب مربوط به تولید سال 94 بوده که در سردخانه ها به سبب توفیق در اجرای سیاست بازار در ازای بازار، صادر شد در حالیکه در ماه های نخست امسال، سیب چندانی در سردخانه های کشور موجود نبود که بتوان  برای صادرات آن به بازارهای هدف برنامه ریزی کرد.
 
به گفته این مقام مسوول، با توجه به آنکه سیب صادراتی ازشهریور به بعد بدست می آید از این رو اظهار نظرات کارشناسان مبنی بر موفق نبودن سیاست صادرات سیب در ازای واردات موز غیر کارشناسی است.
 
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: برخی افراد با اظهار نظرات غیرکارشناسی معلوم نیست چه اهدافی را دنبال می کنند و به چه منظور قصد دارند بر سر تولید ملی بزنند در حالیکه بنابر آمار گمرک صادرات سیب تولیدی، امسال به اوج خود رسیده است.
 
وی بنا بر آمار گمرک میزان صادرات سیب،تا چند روز گذشته را 83 هزار و 350 تن اعلام کرد.
 
طهماسبی در پاسخ به این سوال که تا پایان سال چه میزان سیب به بازارهای هدف صادر خواهد شد، تصریح کرد: میزان صادرات سیب تا پایان سال به تعامل کشورها، تعرفه واردات و سیستم های حمل و نقل صادراتی بستگی دارد و اکنون نمی توان آمار دقیقی از آن اعلام کرد.
 
چالش های پیش روی صادرات سیب
 
رضا نورانی رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی در گفتگویی،  با اشاره به اینکه تولید سیب امسال به بیش از 3 میلیون و 500 هزارتن خواهد رسید، گفت: حدود یک میلیون و 200 هزارتن سیب در داخل مصرف می شود که با وجود حجم بالای تولید باید به فکر بازارهای صادراتی باشیم.
 
وی با انتقاد از پروتکل های یک جانبه برخی کشورهای همسایه از جمله هند به ایران افزود: دولت تعرفه واردات برنج هندی را از 90 درصد به 25 درصد کاهش داد در حالیکه هندی ها برای واردات سیب ایرانی تعرفه 50 درصدی اخذ کردند که با احتساب ارزش افزوده این رقم به 70 درصد می رسد که این امر صادرکنندگان را با مشکلات زیادی مواجه کرده است.
 
نورانی با انتقاد از این امر که سیاست گذاری های یک شبه جواب نمی دهد، ادامه داد: مسوولان وزارتخانه به جای آنکه در اتاق های دربسته برای صادرات محصولات کشاورزی جایزه صادراتی تعیین کنند باید درصدد حل پروتکل های دو جانبه به منظور توسعه صادرات با کشورها باشند.
 
رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با بیان اینکه هند، سالانه 510 هزارتن سیب درختی از کشورهای مختلف همچون پاکستان و چین وارد می کند، تصریح کرد: با توجه به توقف واردات سیب از چین، وزیر جهاد کشاورزی و مسوولان ذی ربط باید با مقامات هندی وارد مذاکره شوند تا سیب تولیدی روی دست کشاورزان نماند.
 
اجرای جامع سیاست بازار در ازای بازار امری مهم در رونق صادرات
 
عنایت الله بیابانی قائم مقام خانه کشاورز در گفتگویی، با اشاره به اینکه افزایش تولید، بیانگر قابلیت بالای تولید کنندگان است، بیان کرد: با توجه به مزیت های نسبی کشور در تولید برخی محصولات باید تمهیداتی نظیر تسهیل قوانین صادراتی و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی به کار گرفته شود.
 
وی افزود: ایجاد اشتغال پایدار، حفظ اقتصاد کشاورزان و کاهش مصرف آب از جمله اولویت های تکمیل چرخه تولید در بخش کشاورزی به شمار می رود.
 
بیابانی در پاسخ به این سوال که نسبت به سیاست بازار در ازای بازار انتقاداتی وارد است، تصریح کرد: در صورت اجرای جامع و کامل، این سیاست می تواند دستاوردی مهم در توسعه صادرات به شمار رود در حالیکه عدم اجرای این سیاست، علت اصلی شکست آن است.
 
قائم مقام خانه کشاورزبا اشاره به اینکه سال گذشته وزارت جهاد کشاورزی، سیاست بازار در ازای بازار را به ازای صادرات 1.5 کیلو سیب در ازای واردات یک کیلو موز با تعرفه پایه وضع کرد، گفت:  در صورت عدم صادرات، تعرفه پایه برای واردات موز حذف می شود که اما و اگرهای این قانون، مانع پیش روی صادرکنندگان و رونق صادرات خواهد بود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :باشگاه خبرنگاران

کد: 13609 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ آذر بازدید: 2390 ساعت: 1:52 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ۸۴ میلیون دلار داروی تولید شرکت‌های ایرانی به ۴۰ کشور صادر شد ۱۴۰۴ يکشنبه ۸ ارديبهشت
2 صرف نظر چینی‌ها از اصرار برای ماندن در بازار امریکا/تبعات جنگ تعرفه ای برای امریکایی و چینی ها ۱۴۰۴ شنبه ۷ ارديبهشت
3 سرنوشت نامعلوم کالاهای اساسی پس از انفجار بندر شهید رجایی ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
4 افزایش ۳۰درصدی صادرات آبزیان نسبت به سال ۱۴۰۲ ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
5 ورود دلالان افغان به بازار زعفران ایران، تهدیدی جدی برای جایگاه صادراتی کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ بهمن
6 صادرات حبوبات آزاد شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
7 رفع موانع صادرات پنیر ایرانی به ژاپن به زودی ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
8 صادرات۱۰ هزار تنی و واردات ۳۰ هزار تنی چای سیاه کشور در امسال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
9 چالش‌ها و آسیب‌ها در صادرات زعفران ایرانی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۳ آبان
10 افزایش ۲۸ درصدی صادرات محصولات کشاورزی در ۷ ماهه امسال+ جزئیات ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
11 صادرات کره گیاهی (مارگارین) ممنوع است ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کاهش سریع وزن بعد از تعطیلات عید خیلی از افراد بعد از گذراندن تعطیلات به دلیل خوردن...

  چگونه چاق شویم؟! دانشمندان در جدید ترین مطالعات خود نشان دادند چاق ...

  5 خوردنی كاهش‌دهنده درد پنج ماده غذایی در كاهش التهاب و درد در تمام بدن مؤ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

غذای ایرانی در چهار گوشه جهان ایرانی‌ها هر جای این كره خاكی كه باشند، دست از غذاهای خوش طعم و لذیذشان برنمی‌دارند و در كنار خوردن غذاهای ملل دیگر، غذاهای سنتی ایران را وارد كشورهای مختلف می‌كنند تا هم خودشان خیلی اذیت نشوند و هم مردم آن‌ ممالك را در لذت خوردن غذاهای لذیذ ایرانی سهیم كنند.
انتقاد یک خلبان از کیفیت بد غذاهایی که در هواپیما سرو می شود در پی انتشار گزارشی در ایسنا با عنوان «چرا دیگر در هواپیماها آبگوشت سرو نمی‌شود؟»، خلبان یکی از شرکت‌های هواپیمایی در تماس با این خبرگزاری از کیفیت بد غذاهایی که در هواپیما برای مسافران و گردشگران سرو می‌شود، انتقاد کرد.
نسخه طب سنتی برای اختلالات جنسی مکاتب درمانی سنتی و مکمل، شیوه‌ها و روش‌های طبیعی و متنوعی را برای بهبود و درمان بیماری‌ها و اختلال‌های جنسی به کار می‌بستند و استفاده از این شیوه‌ها را سالم‌ترین و بی‌عارضه‌ترین روش‌ها برای حفظ سلامت و درمان بیماری‌های جنسی مردان و زنان می‌دانند.
فواید طبی فلفل دلمه ای فلفل دلمه ای علاوه بر اینكه سرشار از ویتامین ها و تركیبات مفیدی است كه از ابتلا به انواع بیماری های پیشگیری می كند، طعم خوب و دلچسبی هم به غذاها می بخشد .