نان باگت با تلاش فرانسه در میراث فرهنگی یونسکو ثبت می شود


پایگاه خبری لقمه: با تلاش فرانسه نان باگت به عنوان نامزد این کشور برای ثبت در فهرست میراث فرهنگی ناملموس سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) مطرح شد.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه،  از خبرگزاری فرانسه، وزارت فرهنگ فرانسه از بین گزینه‌هایی، چون سقف فلزی خانه‌های پاریس با پوشش روی و جشنواره آربوآ (Biou d'Arbois)، باگت فرانسوی را به عنوان نامزد خود برای ثبت در فهرست میراث فرهنگی ناملموس سازمان یونسکو انتخاب کرد.

فرانسه تا ۳۱ مارس (۱۱ فروردین ۱۴۰۰) برای معرفی نامزد خود فرصت داشت. تصمیم نهایی در این باره را سازمان یونسکو اواخر سال ۲۰۲۲ میلادی اتخاذ و اعلام خواهد کرد.

باگت یک نوع نان باریک و بلند است که همه روزه بین خرید‌های شهروندان فرانسوی در سراسر این کشور به چشم می‌خورد؛ براساس آمار منتشر شده در وبسایت پلنتواسکُپ/ Planetoscope، هر ساله حدود ۱۰ میلیارد نان باگت در فرانسه مصرف می‌شود، یعنی ۳۲۰ قرص نان در هر ثانیه.

باگت که این روز‌ها به نمادی از زندگی روزمره در فرانسه تبدیل شده، در سال ۱۹۲۰ و پس از آن که با وضع قانونی جدید وزن حداقلی (۸۰ گرم) و طول حداکثری (۴۰ سانتی‌متر) برایش تعریف کردند، به طور رسمی نامگذاری شد.

در مورد تاریخچه این نان ابهامات زیادی وجود دارد. برخی معتقدند این مدل نان‌های باریک و بلند در قرن ۱۸ میلادی هم رایج بودند و عده‌ای می‌گویند با معرفی فر‌های بخارپز توسط آگوست زنگ اتریشی در دهه ۳۰ قرن نوزدهم میلادی بود که باگت فرمی که از آن می‌شناسیم را به خود گرفت.

یکی از داستان‌های محبوب درباره ریشه تاریخی نان‌های باگت این است که ناپلئون بناپارت امپراطور کبیر فرانسه فرمان داده بود نان را به شکل باریک و بلند بپزند تا جابجایی آن برای سربازان راحت‌تر باشد.

یک داستان دیگر نیز تاریخچه باگت را با ساخت متروی پاریس اواخر قرن نوزدهم میلادی پیوند می‌دهد با این استدلال تکه تکه کردن و تقسیم کردن این نوع نان راحت‌تر بود، از بروز درگیری بین کارگران جلوگیری می‌کرد و نیازی به استفاده از چاقو هم نبود.

یونسکو هر ساله درباره ثبت بیش از ۱۰۰ نامزد مختلف از سراسر جهان در فهرست میراث فرهنگی ناملموس خود تصمیم می‌گیرد. از بین میراثی که امسال در این فهرست ثبت شدند می‌توان به سونای فنلاندی، جشنواره فانوس کره جنوبی و مسابقه چمن زنی سنتی در بوسنی و هرزگوین اشاره کرد.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :خبرگزاری دانشجو

کد: 14266 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ شنبه ۷ فروردين بازدید: 2310 ساعت: 1:20 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 انتقاد رئیس اتاق اصناف تهران از گرانی نان ۱۴۰۴ سه شنبه ۷ خرداد
2 آقای معاون برنج ایرانی نزدیک ۳۰۰ هزار تومان؛ همچنان انکار می‌کنید؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۲۴ ارديبهشت
3 جشن صیانت از گواهی بین المللی شهر سالم، تعهدی دوباره برای تجلی نام جهانشهر مراغه ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۵ ارديبهشت
4 تورگردانان تصویر واقعی ایران را به دنیا نشان دهند/ ورود ۷ میلیون و ۴۰۰ هزار گردشگر خارجی ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
5 سیگنال دور دوم مذاکرات به بازار طلا و سکه؛ سکه ۳.۸ میلیون تومان ریخت ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت
6 وعده وزیر درباره نرخ خرید گندم/ قیمت نان گران می‌شود؟ ۱۴۰۴ يکشنبه ۲۵ فروردين
7 ضربه تعرفه‌های ترامپ به نفت؛ لرزه بر اندام اقتصاد آذربایجان ۱۴۰۴ جمعه ۱۶ فروردين
8 دانشگاه علوم پزشکی یزد: مطلبی در مورد میزهای بیرون نانوایی نگفتیم ۱۴۰۳ سه شنبه ۷ اسفند
9 آیا پونه کوهی برای رفع سردرد مناسب است؟ خواص+نکات احتیاطی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
10 ناگفته‌هایی از یک قاتل محبوب جوانان و نوجوانان ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
11 ورود دلالان افغان به بازار زعفران ایران، تهدیدی جدی برای جایگاه صادراتی کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  5دانه پرخاصیت خوراکی را بشناسید پایگاه خبری لقمه: این ۵ دانه از جمله دانه‌های پرخا...

  اینفوگرافیک / مواد غذایی مضر برای سلامت روده‌ها پایگاه خبری لقمه: در این اینفوگرافیک به هفت ماده غ...

  چای تخمیری کامبوجا یک نوشیدنی شفابخش این روزها محبوبیت قارچ کامبوجا در میان دوستداران و...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نکته های کلیدی و ساده : بدون رژیم گرفتن، وزن خود را کاهش دهیم هر چند رژیم های غذایی لاغری بسیاری وجود دارند که ممکن است بتوانند به شما کمک کنند وزنتان را کم کنید اما این برنامه های غذایی در عین حال احساس شدید گرسنگی را به همراه دارند و ولع خوردن را پس از مدتها افزایش می دهند.
با روش چنگال لاغر شوید! آیا رژیمی را سراغ دارید که در آن هر چه می‌خواهیم بتوانیم بخوریم اما با این حال لاغر شویم؟
آیا کرم حلزون می‌تواند جوانی و زیبایی را به پوست بازگرداند از اواخر سال گذشته بود که با شروع تبلیغ کرم‌های "حلزون" از رسانه ملی، سوالات مردم درباره سلامت و میزان اثربخشی این محصول که پیش از این در شبکه‌های ماهواره‌ای تبلیغ و غیرمجاز اعلام می‌شد، شروع شد؛ محصولی که با پخش از تلویزیون مهر تایید دریافت کرده بود و حالا با لغو مجوز تولید کارخانه تولید کننده در هفته گذشته، این محصول به بحث داغ رسانه‌ها تبدیل شده است.
خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض پایگاه خبری لقمه: قرار دادن خرفه در رژیم غذایی کودکان به دلیل وجود امگا ۳ می‌تواند علائم اختلال رشد مثل اوتیسم و بیش فعالی را کاهش داده و به دلیل وجود مس و آهن در گیاه خرفه،می تواند با کم خونی نیز مبارزه کند اما ممکن است مصرف این گیاه مضراتی برای کلیه داشته باشد.