صفحه اصلی
-
درباره لقمه
-
تماس با ما
-
دبیرخانه دائمی مسابقات فرهنگی هنری سفره های ایرانی
مجله لقمه
صنایع و خدمات
لقمه یاب
میهمانی
سرگرمی
گالری
آخرین اخبار
صرف نظر چینیها از اصرار برای ماندن در بازار امریکا/تبعات جنگ تعرفه ای برای امریکایی و چینی ها
کانتینرهای کالاهای اساسی در انفجار بندر رجایی نبودند/ ترخیص کالاهای اساسی امروز از سرگرفته میشود
اعزام ارزیابان بیمه به بندر رجایی/ محوطه بندری دارای پوشش اتکایی مناسب است
هدایت کشتی های حامل کالای اساسی به بندر امام خمینی(ره)
نقش دامپزشکی در زنجیره امنیت غذایی از زبان رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور
سرنوشت نامعلوم کالاهای اساسی پس از انفجار بندر شهید رجایی
افزایش ۳۰درصدی صادرات آبزیان نسبت به سال ۱۴۰۲
دلیل تولید مازاد گوشت مرغ و تخم مرغ و افت قیمت در بازار
دلار وارد کانال ۷۰ هزار تومان شد/کاهش تقاضای سفتهبازی
اجرای پروژههای تحقیقاتی مشارکتی برای افزایش عملکرد گندم در استان تهران
مجله لقمه
خبرها
طرز تهیه انواع غذا
پزشکی و سلامت
خواص خوراکی ها
رمز و راز خانهداری و آشپزی
رازهای کسب و کار
پیشنهاد آخر هفته
ویژه نامه لاغری و چاقی
تغذیه
بازاریابی و فروش
دین و غذا
دانستنی ها
دکوراسیون
رستورانداری
دارو
داستان خوراکی ها
معرفی صنایع غذایی ایرانی
صنایع غذایی خارجی
گزارش
یادداشت و مقاله
هنر و غذا
گوناگون
مهمانی
کتاب و نشریات
گردشگری و هتلداری
گزارش تصویری یا ویدئویی
سرگرمی
خبرهای مربوط به سایت لقمه و مسابقات سفره های ایرانی اسلامی
آگهی و اطلاعیه ها
جشنواره و نمایشگاه ها
نتایج نظرسنجی سایت لقمه
سایت لقمه
>
مطالب بهداشتی و تغذیه ایی
>
آدامس این جویدنی زیانآور
آدامس این جویدنی زیانآور
ما پر از تصورات اشتباهیم. مثلا برخی گمان میكنند خوردن آدامس نه تنها ضرر ندارد، بلكه سبب هضم بهتر غذا هم میشود. برخی پا را فراتر گذاشته، وقت و بیوقت آدامسی در دهانشان میگذارند و شروع میكنند به جویدن و باد كردن
به گزارش لقمه، دستهای با ردیف كردن برخی فواید دیگر از قبیل تقویت ماهیچههای فك و دهان، تحریك بخش جلویی مغز برای پردازش بهتر اطلاعات، احساس آرامش در مواجهه با شرایط ناراحتكننده و... مضرات گسترده چون افزایش پلاك دندان، رشد باكتریهای مستعد ایجاد عفونت در بدن، فشار مضاعف بر غضروفهای دهان و مفاصل آرواره و ایجاد سردردهای مزمن، تحریك دستگاه گوارش ، اختلال در هضم، تشدید سندرم روده و نفخ و تورم آن در پی وارد شدن هوای اضافی حاصل از جویدن به مجاری گوارشی، افزایش بیخوابی، ایجاد سرطان زبان در برخی آدامسهای طعمدار چون دارچینی، تشدید بیماریهای قلبی، ابتلا به تپش قلب و... را نادیده میگیرند و از لطماتی غفلت میكنند كه با عادت به جویدن آدامس به سلامت خود میزنند.
بگذارید یك نگاه كلی به منشا آدامس، محتویاتش و عمل جویدن بیندازیم.
آدامس از كجا آمد
مردم ایران در قدیم نوعی جویدنی داشتند به نام سقز. برخی نیز صمغ حاصل از پوست درخت غان را میجویدند و اعتقادشان بر این بود كه اثرات خوبی بر رفع بوی دهان و تقویت دندانهایشان دارد.
واردات نوع مصنوعی آن كه مارك آدامز (Adams) روی بستهبندی خود داشت و از نام تولیدكنندهاش، توماس آدامز گرفته شده بود، سبب گسترش این نام بین عموم با تلفظ فارسی آن شد (در تلفظ اصلی یك S صدای «ز» و دو S پیاپی صدای «س» میدهد).
صرفنظر از صمغ و شیرة درختان كه در طبیعت موجود بود، ساخت و ابداع اولین آدامسهای مصنوعی به بیش از 130سال پیش میرسد، اما چند سال پیش یك شركت دارویی برای درمان برخی بیماریها از آدامس استفاده كرد و به این گونه تولید برخی آدامسهای دارای تركیبات درمانی نیز به خانواده جویدنیهای مصنوعی اضافه شد.
معروفترین این آدامسها همان نیكوتیندار است كه با اضافه كردن درصدی نیكوتین، ادعای ترك سیگار را با آنها تبلیغ میكنند.
در برخی دیگر فلوراید برای كاهش پوسیدگی دندان، آسپرین برای رفع درد، دیفنهیدرامین برای رفع حساسیت و آلرژی و... از این دست اضافه شده كه معمولا به همان نام دارو یا ماده افزوده شده مشهورند.
محتویات اصلی آدامس
مواد پایة تشكیلدهنده آدامسها (پارافین و محصولات قطران صمغ) شیرینكنندهها (ساخارین، آسپارتام، سیكلامات و...)، طعمدهندهها (نعنا، دارچین، اسانس طالبی، هندوانه، موز و...)، نرمكنندهها، شیره ذرت و رنگدانههای خوراكی یا مصنوعی، بر حسب نوع آدامس متفاوت است.
در برخی آدامسها گلوكز و قندهای طبیعی به كار میرود كه بخصوص برای كودكان ضرر بیشتری دارد.
گلوكز نه تنها سبب رشد باكتریهای مضر دهان و در نتیجه پوسیدگی دندانها میشود، بلكه با راه یافتن ماده شیرین به خون، سامان طبیعی انسولین بدن را دچار سردرگمی كرده، در صورت عادت، احساس مغز را نیز در تشخیص زمان سیری یا تشنگی تغییر میدهد.
تداوم این تغییرات و احساسهای كاذب باعث كاهش نوشیدن آب و میل به غذا بخصوص در سنین معروف به رشد و در سنین بالاتر سبب سوءتغذیه خواهد شد.
برخی شیرینكنندههای مصنوعی چون آسپارتام و فروكتوز حاصل از شیره ذرت نیز به دیابت و سرطان میانجامد.
جویدن
از نظر زیستی، مكانیسم خوردن و هضم غذا در انسان با نشخواركنندگان متفاوت است. نشخواركنندگانی مثل گوسفند و گاو باید محتویات معده را در زمان استراحت بالا آورده، به جویدن آن بپردازند تا آنچه خوردهاند هضم شود.
برعكس آنها، درون دهان انسانها مكانیسمی وجود دارد كه با ورود غذا به دهان و شروع به خوردن، آدمی را از نشخوار یا همان جویدن پس از غذا بینیاز میكند.
در هر بار عمل جویدن، آنزیمی از غدد و منافذ مخصوص درون دهان ترشح میشود و با غذا در میآمیزد تا آن را نرم و آماده بلع كند. همزمان به معده پیام میرسد آماده دریافت غذا باشد. معده برای دریافت غذای قبلا خرد و جویده شده و آمیخته با ترشحات دهان میشود تا آن را هضم كند.
پس از پایان رسیدن ورود غذا، فك، غدد و دهان استراحت میكنند تا انرژی لازم، صرف هضم غذا در معده شود.
معده مثل یك كارمند اداری، زمان مشخصی برای انجام كار خود دارد و جای آنزیم غدد دهانی را نیز شیره معده میگیرد.
پس از گذشت این زمان، معده نیز همانند فك و دهان باید استراحت كند و كار را به كارمندان بعدی بسپارد.
وقتی از روی عادت، آدامس میجوید آنزیم مذكور نیز به تصور وجود غذا در دهان ترشح میشود. غیر از اثری كه این آنزیم (با دهان خالی از غذا) بر مینای دندان میگذارد، معده را با تصور ورود غذا، به ترشح بیشتر اسید و دیگر آنزیمهای شیرهای موثر در هضم وامی دارد. كمترین نتیجه این عمل ابتلا به زخمهای معده و اثنیعشر است كه شیوع آن معمول شده است.
پیشنهاد
جویدن را فقط همزمان با خوردن و فقط به منظور بلعیدن غذا انجام دهید نه غیر از آن. اگر نمیتوانید عادت یا علاقه خود را به آدامس ترك كنید، فقط سه تا چهار دقیقه پس از خوردن غذا آدامس بجوید، اما جویدن بیش از این مدت یا در مواقع دیگر را تداوم ندهید.
در مواقعی كه برای رفع بوی دهان از آدامس استفاده میكنید نیز سعی كنید از جویدن آن خودداری كرده، فقط به اندازه نرم شدن آن و رفع بو، در دهانتان نگاه دارید. البته باید مراقب باشید از آدامسهایی استفاده كنید كه شیرینی كمتری در تولیدشان به كار رفته است.
نقل از :جام جم
کد:
1475
تاریخ نشر:
۱۳۹۱ دوشنبه ۱۳ شهريور
بازدید:
5910
ساعت:
12:00 صبح
نسخه چاپی
ارسال به دوست
اخبار مرتبط با این خبر
ردیف
تیتر
تاریخ
1
توضیحات یک مسئول درباره واردات آدامس قاچاق با طعم مرگ
۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
2
طراح لوگوی پفک نمکی در گذشت+ماجرای طراحی لوگو
۱۳۹۹ چهارشنبه ۱۹ شهريور
3
صادرات آدامس از واردات پیشی گرفت
۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ شهريور
4
چه افرادی از جویدن آدامس خوداری کنند
۱۳۹۶ دوشنبه ۹ مرداد
5
11 خواص بی نطیر پاپایا را بشناسید
۱۳۹۶ شنبه ۱۰ تير
6
خوردن 9 غذا قبل از مهمانی و عروسی ممنون
۱۳۹۶ چهارشنبه ۷ تير
7
وجود «آدامس نفتی» کذب است
۱۳۹۶ پنج شنبه ۲۱ ارديبهشت
8
توصیههای وزارت بهداشت برای خرید آدامس
۱۳۹۳ شنبه ۱ آذر
9
آدامس هایی که مواد مخدر دارند
۱۳۹۳ دوشنبه ۲۴ شهريور
10
چطور مواد غذایی چاق کننده را کنار بگذاریم؟
۱۳۹۳ شنبه ۳ خرداد
11
غذاهای خنگ کننده را بشناسید
۱۳۹۳ چهارشنبه ۳۱ ارديبهشت
نظرات
تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است
نظر شما
نام:
*
پست الکترونیکی:
*
نظر شما:
*
کد امنیتی:
کد امنیتی را وارد نمایید
گزارشات ویدئویی یا تصویری
آغاز یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری کشور در کرمانشاه
دومین و سومین روز از یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری کشور
اختتامیه یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری
نظرسنجی
عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
آدرس ایمیل درست نیست
مطالب بهداشتی و تغذیه ایی
داروهای گیاهی چینی عوارض جانبی درمان سرطان را کاهش می دهند
پایگاه خبری لقمه: نتایج یک آزمایش کوچک جدید حاکی ا...
تغذیه سالم با ارزانترین خوردنیها
وقت آن رسیده این باور غلط را که خوردن غذای سالم ب...
آیا سفید کردن دندانها واقعا موثر است؟
موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور
عضویت در سایت
ویژه علاقمندان آشپزی
قصد خرید خوراکی خاصی را دارید اینجا را ببینید
مسابقات فرهنگی هنری سفرهها
بازی آنلاین لقمه خور را تجربه کنید!
لقمه.کام
با کتابهای تغذیه و آشپزی آشنا شوید
گزارش و مقالات برگزیده
نکاتی در مورد تغذیه سالمندان
پیر شدن به این معنا نیست که فرد باید خود را رها کند و دیگر اهمیتی به سلامت و ظاهر خود ندهد. تغذیهای مناسب و انجام فعالیتهای جسمی و ذهنی، به عنوان ارکان سلامتی در سنین پیری شناخته میشوند. تغذیه متعادل و فعالیت، برای پیشگیری یا جلوگیری از شدت یافتن برخی عوارض مانند پوکی استخوان، تصلب شرائین، کاهش سطح ایمنی بدن و برخی از انواع سرطانها ضروری هستند.
نوشیدنی ویژه کارمندان
کارایی حافظه، قدرت استنتاج و تمرکز در کارمندانی که در حین کار کافئین مصرف می کنند بهتر از سایرین است.
چربیهای شکم را با كمك كدام خوراکی کنیم؟
بررسی مطالعات انجام شده نشان میدهد مصرف آووکادو به بهرهمندی از یک رژیمغذایی سالم، افزایش سطح کلسترول خوب، کاهش خطر سندرم متابولیک و کاهش وزن بدن کمک میکند.
حذف وعدههای غذایی کمکی به کاهش قند خون دیابتیها نمیکند
کارشناس ارشد تغذیه گفت: ورزش در بیماران دیابتی سبب تنظیم قند خون و کاهش نیاز به دارو میشود.
لقمه یاب
بازار
مجله لقمه
میهمانی
سرگرمی
RSS
درباره لقمه
تماس با ما
استفاده از کلیه مطالب فقط با ذکر منبع بلا مانع است