یک نوشیدنی خطرناک برای مردان!


مصرف نوشابه‌های گازدار و آبمیوه‌های شیرین شده با شکر از عادات غذایی روزانه به شمار می‌رود که همه گروه‌های سنی تمایل زیادی به مصرف این نوشیدنی‌ها دارند اما به نظر می‌رسد که با توجه به نتایج تحقیقات جدید، مردان باید در محاسبات خود بازنگری کنند.

به گزارش لقمه، تحقیقات جدید در آمریکا نشان می‌دهد مصرف روزانه 340 میلی‌لیتر نوشابه و آبمیوه‌های شیرین شده با شکر، افراد به‌ویژه مردان را در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی قرار می‌دهد.

بر‌اساس این تحقیقات، مردانی که روزانه معادل 340 میلی‌لیتر نوشابه و آبمیوه‌های شیرین شده با شکر مصرف می‌کنند، 20 برابر بیشتر در مقایسه با مردانی که اصلا از این نوشیدنی‌ها مصرف نمی‌کنند، در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی قرار دارند.

این تحقیقات از 43 هزار مرد 40 تا 75 ساله در طول 23‌سال به عمل آمد و نشان داد که مصرف مداوم نوشابه‌های گازدار‌ درصد تری‌گلیسرید و پروتیین التهابی (CRP) را بالا و سطح کلسترول خوب «HDL» را که از حملات قلبی جلوگیری می‌کند، پایین می‌آورد و درنهایت احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد. این تحقیقات به افراد سالم و به‌ویژه بیماران قلبی توصیه کرد که نوشابه‌های گازدار زیاد مصرف نکنند. براساس این تحقیقات، مصرف این نوشیدنی‌ها به میزان اندک دو بار در هفته یا ماه هیچ خطری برای سلامتی ندارد. اخیرا نیز تحقیقات پژوهشگران دانشگاه آدلاید آمریکا نشان داده بود که مصرف نوشابه‌های گازدار خطر ابتلا به آسم، انسداد ریوی مزمن و پوکی استخوان را افزایش می‌دهد.

کاهش قدرت باروری

تحقیقات نشان داده است قدرت باروری مردانی که هر روز نوشابه گازدار می‌نوشند در معرض خطر قرار دارد. در واقع تحقیقات نشان داده است مردانی که بیشتر از دیگران نوشابه گازدار می‌نوشند زندگی ناسالم‌تری نیز دارند. این افراد میوه و سبزی کمتری مصرف می‌کنند و بیشتر به خوردن فست‌فود علاقه دارند. مدت‌هاست به اثبات رسیده شیوه زندگی ناسالم عامل مهم به خطر افتادن سلامت باروری در مردان است.

نوشابه و سرطان در مردان

نتایج یک تحقیق 15 ساله نشان می‌دهد، مردانی که در روز یک نوشیدنی گازدار 300 میلی‌لیتری مصرف می‌کنند 40‌درصد بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات قرار می‌گیرند.

نکته نگران‌کننده این است که این خطر در رابطه با بیماری که در مرحله اول باشد و به واسطه آزمایش‌های خون تشخیص داده‌ شده کاربرد ندارد بلکه سرطان‌هایی را هدف می‌گیرد که به قدری پیشرفته‌اند که علایم را نشان می‌دهند.‌

این امر از اهمیت زیادی برخوردار است چرا که احتمال مهلک بودن اشکال سرطان پروستات که به سرعت رشد می‌کند، بیشتر است. نتایج این تحقیق در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شده و نخستین تحقیقی نیست که خوردن نوشیدنی‌های گازدار شکر‌دار را تهدیدی برای سلامت عمومی می‌داند.

تحقیقات پیشین مصرف این نوشیدنی‌ها را به حمله‌های‌قلبی، دیابت، افزایش‌وزن، استخوان‌های شکننده، سرطان پانکراس، ضعف ماهیچه‌ای و خطرات بالقوه فلج شدن نسبت داده‌اند.

محققان سوئدی که این تحقیق را انجام داده‌اند، اظهار داشتند که پیش از نهایی کردن این نتایج باید تحقیقات بیشتری انجام شود اما در حال‌ حاضر هم دلایل فراوانی برای قطع مصرف این نوشیدنی‌ها وجود دارد. آنها برای انجام این تحقیقات وضع سلامتی بیش از 8‌ هزار مرد 37 تا 45 ساله را برای یک دوره 15 ساله بررسی کردند؛ در پایان مشخص شدکه بین مصرف نوشیدنی‌های گازدار شکردار و سرطان پروستات ارتباطی وجود دارد.




بازگشت به صفحه نخست


نقل از :شهروند

کد: 6332 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۱۷ اسفند بازدید: 4957 ساعت: 5:37 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ناگفته‌هایی از یک قاتل محبوب جوانان و نوجوانان ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
2 حضور پررنگ محصولات بهنوش ایران در جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۷ بهمن
3 بهبود سلامت روده ها به کمک نوشیدنی های پروبیوتیک ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۱ تير
4 نوشیدن نوشابه گازدار و ۱۰ بلایی که سرمان می‌آید ۱۴۰۱ دوشنبه ۳ مرداد
5 توزیع نوشابه گازدار در غذاخوری ادارات ممنوع شد ۱۴۰۰ سه شنبه ۱۱ خرداد
6 رژیم های ممنوعه غذایی کدامند؟ ۱۴۰۰ سه شنبه ۷ ارديبهشت
7 بیماران کرونایی این غذاها را نخورند ۱۳۹۹ پنج شنبه ۱۵ آبان
8 97؛ سال ارتقای کیفیت نان /تغییر تدریجی در ذائقه مردم ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۴ آذر
9 نوشیدنی"کامبوچا" چه تاثیری بر سلامت بدن دارد؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ آذر
10 ارتباط نوشابه های انرژی زا با سلامت مغز ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ آذر
11 عوارض ترکیب الکل با نوشیدنی‌های انرژی‌زا چیست؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۹ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  نوشابه‌های انرژی زا احتمال نازایی در زنان را افزایش می‌دهد پزشک طب سنتی و اسلامی ارومیه معتقد است: مواد تشکیل...

  5 ماده غذایی که زنان باید بیشتر بخورند تقریباً تمام این مواد خوب در خواربارفروشی‌ها یافت ...

  پوست شفاف با خوردنی های طبیعی امروزه افراد بیشتر بجای خوراکی های مفید و موثر برا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

5 سوال راجع به هورمون‌ها و چاقی گاهی اوقات تغییرات هورمونی، تأثیر زیادی روی وزن می‌گذارد. زمانی که در ترشح هورمون‌های استروژن، اختلالاتی به وجود می‌آید و یا تیروئید کم کار می‌شود وزن افراد نیز دچار تغییراتی می‌شود. این اختلالات نه تنها روی زنان، بلکه روی مردان نیز تأثیر می‌گذارد.
کشت یا کشاورزی قراردادی چیست؟/ تجربه دیگر کشورها پایگاه خبری لقمه: تجربیات کشورهای دیگر نشان می‌دهد که اجرای طرح کشاورزی یا کشت قراردادی می‌تواند منجر به توسعه و رونق بخش کشاورزی شود.
آجیل بوداده یا خام، کدام بهتر است؟ ترکیب آجیل هرچه باشد، مجموعه‌‌ای از مغزها است که همگی فواید تغذیه‌‌ای بسیار زیادی داشته و سرشار از مواد مغذی هستند. چربی موجود در انواع آجیل از نوع اشباع‌ نشده است که کلسترول خون را پایین آورده و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌‌دهد.
قیمت دلار چه زمانی واقعی می‌شود؟ پایگاه خبری لقمه: یک کارشناس حوزه اقتصاد گفت: بنیاد قیمت دلار در بازار ایران مبتنی بر ما به التفاوت نرخ تورم ایران و آمریکا است بنابراین کاهش قیمت دلار نشان دهنده افت تورم است.