باید و نبایدهای غذاهای دریایی برای زنان باردار


پایگاه خبری لقمه: زنان باردار باید در خوردن غذاهای دریایی محتاط باشند، چون ممکن است غذاهای دریایی خاص مثل سوشی حاوی انگل یا باکتری از جمله لیستریا باشد که با عوارض شدید بارداری مرتبط است.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، زنان باردار توصیه در مورد اینکه چه چیزی برای خوردن بی خطر است، زیاد می شنوند اما یک توصیه که اهمیت ویژه ای دارد در مورد غذاهای دریایی است: در دوران بارداری، زنان باید به اندازه کافی غذاهای دریایی بخورند تا از مزایای سلامتی بهره مند شوند، اما نه آنقدر که خطر برخی عواقب مهم را افزایش دهد. آنها همچنین باید مراقب طرز تهیه ماهی مصرفی خود باشند.

دکتر «وایا لیدا چاتزی»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، گفت: «ماهی منبع مهمی از مواد مغذی است و نباید از مصرف آن اجتناب کرد.»

 

چاتزی توصیه کرد: «اما زنان باردار باید طبق توصیه‌ها از یک تا سه وعده ماهی در هفته استفاده کنند و به دلیل آلودگی احتمالی ماهی به جیوه و سایر آلاینده‌های آلی پایدار، بیشتر از این مصرف نکنند.»

 

فواید اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در ماهی های خاص قابل توجه است. سازمان غذا و داروی ایالات متحده خاطرنشان می کند که یکی از مواد مغذی موجود در ماهی، کولین، است که از رشد طناب نخاعی و رشد شناختی کودک حمایت می کند.

 

در این مطالعه، محققان دریافتند که فرزندان مادرانی که در طول بارداری یک تا سه بار در هفته ماهی می‌خوردند، دور کمر، فشار خون و سطح کلسترول بهتری داشتند که همه نشانگرهای سلامت متابولیک هستند. این تحقیق زمانی انجام شد که کودکان ۶ تا ۱۲ ساله بودند.

 

برعکس، مطالعه‌ای که اسیدهای چرب EPA و DHA با زنجیره بلند را در خون زنان باردار اندازه‌گیری کرد، به این نتیجه رسید آنهایی که در سه ماهه اول و دوم بارداری کمترین میزان این اسیدهای چرب را داشتند، در مقایسه با آنهایی که بالاترین میزان را داشتند، ۱۰ برابر بیشتر در معرض زایمان زودرس بودند. EPA و DHA معمولاً در ماهی یافت می شوند.

 

اما افراد باردار چقدر می توانند غذاهای دریایی بخورند؟ طبق گزارش محققان، ماهی پروتئین، مواد معدنی و ویتامین ها را تامین می کند.

 

از جمله مواد مغذی موجود در ماهی می توان به چربی های امگا ۳ و امگا ۶، آهن، ید، کولین، پروتئین، سلنیوم و ویتامین های D و B۱۲ اشاره کرد.

 

توصیه می شود زنان باردار و شیرده هر هفته ۲۲۵ تا ۳۵۰ گرم از انواع ماهی ایمن مصرف کنند.

 

محققان تاکید می کنند سوشی، ساشیمی و سرویچه و همچنین صدف خام، و گوش ماهی از جمله غذاهایی هستند که باید زنان باردار از مصرف آنها اجتناب کنند، زیرا ممکن است حاوی انگل یا باکتری از جمله لیستریا باشد که با عوارض شدید بارداری مرتبط است.

 

همه غذاهای دریایی باید با دمای ۱۴۵ درجه فارنهایت پخته شوند.

 

در مورد ماهی دودی نیز به دلیل خطر لیستریا احتیاط کنید، مگر اینکه در دمای ۱۶۵ درجه فارنهایت پخته شده، یا کنسرو شده باشند.

 

خبرنگار: آزاده فضلی

  

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 15124 تاریخ نشر: ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۷ بهمن بازدید: 1137 ساعت: 11:10 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آیا مصرف زرده تخم مرغ برای کهنسالان مضر است؟ ۱۴۰۴ جمعه ۷ تير
2 تغذیه سالم در هر شرایطی برای قلب مفید است ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
3 رعایت نکات تغذیه‌ای در شرایط کنونی کشور برای حفظ سلامت عمومی ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
4 رعایت بهداشت را در مواقع بحران فراموش نکنید ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
5 آیا آب قند برای نوزاد ضرر دارد؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱ خرداد
6 توصیه‌های غذایی در مسافرت ۱۴۰۴ شنبه ۱۰ فروردين
7 چگونه اسید معده را در ماه رمضان کنترل کنیم؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۷ فروردين
8 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
9 بدغذایی در کودکان؛ از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
10 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
11 «تورم» سفره خانواده‌ها را کوچک کرد!؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  عادت هایی که شما را چاق می کند! لقمه: برخی رفتارها و عادت ها در زندگی افراد وجود د...

  طب سنتی درباره ماهی چه می‌گوید؟ در طب سنتی توصیه می‌شود همراه ماهی برخی مواد غذایی...

  موادغذایی تصفیه کننده خون سم زدایی، امری مهم برای بهبود عملکرد اعضای بدن است...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کاهش نرخ رشد نقدینگی به تنهایی برای مهار تورم کافی نیست/ لزوم اجرای سیاست های تثبیت پایگاه خبری لقمه: عدم کاهش چشم گیر تورم با توجه به موفقیت دولت سیزدهم در نزولی کردن روند رشد نقدینگی، نشان می دهد نوسانات نرخ ارز نقش غیر قابل انکاری را در جهش های تورمی ایفا می کند و مهار پایدار تورم مستلزم اعمال و اجرای سیاست های تثبیتی به صورت کامل است.
رضوی: ناحیه های صنعتی باعث ثبات و بهره‌وری بیشتر مشاغل روستایی می شود معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت:با ایجاد ناحیه صنعتی در دهستان‌های کشور بسیاری از صنایع تبدیلی که از محصولات روستایی استفاده می کنند در جوار روستاها فعال می شوند که باعث بهره وری بیشتر روستاییان خواهد شد.
توصیه‌هایی برای شیوع تب کریمه‌ کنگو/ شیر فله‌ای نخورید مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی از ابتلای 12 نفر از هموطنان‌مان به بیماری تب‌ کریمه‌کنگو و فوت چهار نفر از آنها خبر داد و گفت:‌ خوردن گوشت قرمز نمی‌تواند ناقل این بیماری به انسان باشد اما از مصرف شیر فله‌ای و غیرپاستوریزه باید خودداری شود.
آشنایی با مواد غذایی که کمتر از 100 کالری دارند برای اینکه بدانید مواد غذایی هم هستند که کمتر از 100 کالری دارند و در روند کاهش وزن تان موثر است، این لیست را معرفی می کنیم.