صفحه اصلی
-
درباره لقمه
-
تماس با ما
-
دبیرخانه دائمی مسابقات فرهنگی هنری سفره های ایرانی
مجله لقمه
صنایع و خدمات
لقمه یاب
میهمانی
سرگرمی
گالری
آخرین اخبار
بیمه سلامت مازندران: شیوه پرداخت یارانه دارو و شیرخشک تغییر میکند
۲ سوال ملی از وزیر میراث فرهنگی و گردشگری اعلام وصول شد
تورگردانان تصویر واقعی ایران را به دنیا نشان دهند/ ورود ۷ میلیون و ۴۰۰ هزار گردشگر خارجی
سبک زندگی ناسالم در یزد/ فست فود بیشتر، تحرک کمتر
۸۴ میلیون دلار داروی تولید شرکتهای ایرانی به ۴۰ کشور صادر شد
صرف نظر چینیها از اصرار برای ماندن در بازار امریکا/تبعات جنگ تعرفه ای برای امریکایی و چینی ها
کانتینرهای کالاهای اساسی در انفجار بندر رجایی نبودند/ ترخیص کالاهای اساسی امروز از سرگرفته میشود
اعزام ارزیابان بیمه به بندر رجایی/ محوطه بندری دارای پوشش اتکایی مناسب است
هدایت کشتی های حامل کالای اساسی به بندر امام خمینی(ره)
نقش دامپزشکی در زنجیره امنیت غذایی از زبان رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور
مجله لقمه
خبرها
2جدید
طرز تهیه انواع غذا
پزشکی و سلامت
خواص خوراکی ها
رمز و راز خانهداری و آشپزی
رازهای کسب و کار
پیشنهاد آخر هفته
ویژه نامه لاغری و چاقی
تغذیه
بازاریابی و فروش
دین و غذا
دانستنی ها
دکوراسیون
رستورانداری
دارو
داستان خوراکی ها
معرفی صنایع غذایی ایرانی
صنایع غذایی خارجی
گزارش
یادداشت و مقاله
هنر و غذا
گوناگون
مهمانی
کتاب و نشریات
گردشگری و هتلداری
گزارش تصویری یا ویدئویی
سرگرمی
خبرهای مربوط به سایت لقمه و مسابقات سفره های ایرانی اسلامی
آگهی و اطلاعیه ها
جشنواره و نمایشگاه ها
نتایج نظرسنجی سایت لقمه
سایت لقمه
>
مجله لقمه
>
خواص طالبی و آب طالبی
خواص طالبی و آب طالبی
لقمه:
طالبی آب دار و زرد است و زادگاهش كشور ایتالیاست. در زبان انگلیسی به طالبی Cantaloup می گویند. به این دلیل كه، معتقدند این میوه اولین بار در یكی از شهرهای نزدیك رم به نام Cantalupo یافت شده است. جالب است بدانید كه ایتالیاییها این میوه را با كمی نمك و فلفل و یا زنجبیل، به همراه كمی آب پرتقال سرو میكنند، آنها معتقدند كه سرو این میوه بدین شكل دارای خواص درمانی فراوانی است.
در حالی كه در كشور ما، آنرا به همراه تكه های كوچك یخ و كمی شكر در مخلوطكن میریزند و نوشیدنی فرحبخشی را تهیهكرده و میل میكنند.
• طالبی علیه آسم:
اگر شما هم جزء آن دسته از افراد هستید كه دوست دارید كالری هر ماده غذایی را بدانید باید گفت، هر یك فنجان طالبی دارای 56 كالری انرژی است. این مقدار میوه دارای 5 هزارو 158واحد ویتامین A است و 67/5 میلی گرم ویتامین C دارد. این میوه منبع غذایی خوبی برای تا‡مین پتاسیم نیز هست به این ترتیب كه در هر یك فنجان از آن، 494 میلی گرم از این ماده مغذی وجود دارد و مصرف این مقدار از آن 10 تا 20 درصد از نیاز روزانه افراد را به پتاسیم تا‡مین میكند. مطالعات نشان دادهاند، بچههایی كه از آسم رنج میبرند، در صورت استفادهاز میوههایی كه ویتامین C بالایی دارند، كمتر دچار حملات تنفسی شده و كمتر سرفه میكنند. از این رو، استفاده از طالبی در میان وعدهها به علت وجود مقادیر بالایی از این ماده مغذی بسیار كمككننده است. محققان عقیده دارند كه خاصیت آنتیاكسیدانی ویتامین C خاصیت ضد التهابی نیز دارد و این خاصیت مانع از شدت یافتن علایم آسم در بیماران می شود. به علاوه، آنتی اكسیدان های موجود در طالبی از بروز التهاب مزمن برونشها نیز جلوگیری میكند، به همین دلیل مصرف روزانه آن برای بیمارانی كه از مشكلات تنفسی رنج میبرند، بسیار مفید شناخته شده است.
• عینك خوراكی:
این روزها تعداد كسانی كه مجبور هستند از عینك های طبی استفاده كنند، بیشتر شده و مصرف مواد غذایی كه موجب تقویتسیستم بینایی میشوند یكی از راههای پیشگیریكننده به حساب میآید. به این دلیل مصرف مواد غذایی كه بتا كاروتن بالایی دارند بسیار موِثر است زیرا این تركیب ارزشمند در بدن به ویتامین A تبدیل می شود و به تبع آن ویتامین A نیز در بهبود عملكرد چشمها موِثر است.
به علاوه، بتاكاروتن بالای طالبی، مانع بروز آب مروارید در سالمندان میشود. مطالعات نشان دادهاند، افرادی كه از طریق رژیم غذاییشان، هر روز بتاكاروتن كافی دریافت میكنند، كمتر به آب مروارید دچار می شوند. هر ساله بیش از یك میلیون انسان به این بیماری مبتلا شده ومحققان عقیده دارند كه استفاده از مواد غذایی كه بتاكاروتن بالایی دارند از بروز آن بهطورجدیجلوگیری میكند.
• جالب است بدانید كه خوردن یك طالبی كوچك كه دارای 180 میلی گرم ویتامین C است، احتمال ابتلا به آب مروارید را به میزان یك سوم در افراد مستعد كاهش می دهد.
• میوهای درخدمت قلب:
محققان معتقدند، میوههایی كه پتاسیم بالایی دارند نظیر طالبی، موز و پرتقال از بروز نارسایی قلبی جلوگیری كرده و در صورت بروز از شدت آن میكاهند، زیرا به عقیده آنها اغلب این بیماران روزانه چندین دارو مصرف میكنند كه موجب دفع پتاسیم از بدنشان میشود و چون كمبود این ماده مغذی میتواند با حملات قلبی همراه باشد، خوردن مواد غذایی كه منبع پتاسیم هستند، بسیار ضروری است. از آنجایی كه كلسترول، فشار خون و هموسیستیین بالا، زمینهساز بروز بیماریهای قلبی هستند، مصرف طالبی به دلیل دارا بودن مواد مغذی كه برای كنترل این سه فاكتور مورد نیاز هستند، مفید بوده و در حفظ سلامت قلب موِثر شناخته شده است. مطالعات نشان دادهاند، مصرف یك فنجان طالبی در روز به میزان 25 درصد احتمال بروز فشار خون را كاهش میدهد . به علاوه یك فنجان طالبی 100 درصد از نیاز روزانه افراد را به ویتامین C تا‡مین میكند و چون هر دو این فاكتورها برای كاهش فشار خون مورد نیاز هستند، از این رو، مانع بروز بیماری های قلبی میشود. در ضمن، یك طالبی متوسط 5 گرم از 25 گرم فیبر مورد نیاز بدن را فراهم می كند كه موجب كاهش كلسترول بالای خون میشود، پس میتوان دریافت كه این میوه یكی از بهترین میوهها برای حفظ سلامت قلب است. همانطور كه میدانید، هموسیستیین تركیبی است كه اگر در خون افزایش یابد، احتمال بروز بیماری های قلبی دوچندان میشود. مطالعات نشان دادهاند، افرادی كه ویتامین C، بتاكاروتن و اسید فولیك را در مقادیر مورد نیاز دریافت می كنند، سطح این تركیب در خونشان پایینتر است. به طوری كه خوردن مواد غذایی كه منابع این مواد مغذی محسوب می شوند، در عرض 4 هفته به میزان 11 درصد سطح این فاكتور را كاهش داده است. در ضمن ویتامین C بالایی كه در طالبی وجود دارد به همراه بتاكاروتن، احتمال بروز سرطان هایی نظیر سرطان ریه، پستان، مثانه، روده بزرگ، معده و لوزالمعده را در افراد مستعد كاهش میدهد. این دو ماده مغذی با فعالیت آنتیاكسیدانی كه دارند از فعالیت تخریبی رادیكالهای آزاد جلوگیری كرده و مانع تشكیل غدد سرطانی می شوند.
• طالبی، سر سفره:
این میوه با گرم شدن هوا وارد بازار میوه میشود و معمولاً در وعده صبحانه، دسر و میان وعدهها از آن میل میكنند. به علاوه، می توان برحسب اندازه طالبی آنرا برش برش كرده یا آنكه به دو نیم تقسیم كرد و بعد از خارج كردن تخمههای آن، با كمی شكر و گلاب و حتی به صورت مخلوط شده با تكههای یخ به شكل یك نوشیدنی خنك مصرف كرد.
• بهتر است بدانیم که:
در هنگام خرید این میوه، توجه داشته باشید كه طالبیهای سنگینتر را انتخاب كنید. طالبیهایی را انتخاب كنید كه بوی طبیعی میوه را میدهند و اثراتی از له شدگی و یا لكه ندارند.
این میوه را می توان با بستنی وانیلی سرو كرد و به عنوان یك میان وعده برای بچه های بدغذا و كسانی كه همواره بیاشتها هستند، تهیه كرد. به علاوه، آن را میتوان به شكل سالاد، سوپ سرد و یا دسر مورد استفاده قرار داد. یكی از سالادهایی كه میتوان به عنوان پیش غذا سرو كرد، سالاد طالبی است. تهیه این سالاد به شرح زیر است : ابتدا دو فنجان طالبی خرد شده را با یك فنجان توت فرنگی و انگور مخلوط كرده و در ظرفی دیگر 4 قاشق غذا خوری خامه، 2 قاشق غذا خوری سس مایونز و 3 قاشق غذا خوری شكر را با هم مخلوط كرده و روی مخلوط میوه ها بریزید. سپس سالادتان را به مدت 15 دقیقه در یخچال قرار داده و سرو كنید.
کد:
1528
تاریخ نشر:
۱۳۹۱ پنج شنبه ۱۶ شهريور
بازدید:
5390
ساعت:
12:00 صبح
نسخه چاپی
ارسال به دوست
اخبار مرتبط با این خبر
ردیف
تیتر
تاریخ
1
قیمت چه میوه هایی در میادین تره بار کاهش یافت
۱۳۹۸ شنبه ۴ خرداد
2
ارزانی هندوانه؛ زنگ خطری برای تولیدکنندگان!
۱۳۹۳ شنبه ۳۱ خرداد
3
قرمه سبزی خوردن سرآشپز و گردشگر معروف آمریکایی
۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۱ خرداد
4
اولین آخر هفته اردیبهشت با خورش کنگر و سالاد طالبی
۱۳۹۳ پنج شنبه ۴ ارديبهشت
5
طالبی؛ کم کالری و معجزهای در خونرسانی
۱۳۹۲ دوشنبه ۱۴ مرداد
6
خوردن چه غذاهایی در سحر بوی بد دهان را افزایش یا کاهش میدهد؟
۱۳۹۲ چهارشنبه ۲ مرداد
7
دستور تهیه سالادهای تابستانی
۱۳۹۲ دوشنبه ۲۴ تير
8
با این نوشیدنی های تابستانی بدن تان را ایمن کنید
۱۳۹۲ جمعه ۷ تير
9
هویج بستنی یا فالوده بستنی؟
۱۳۹۲ شنبه ۱ تير
10
این میوه تابستانی شما را مقابل سرماخوردگی بیمه می کند
۱۳۹۲ شنبه ۲۵ خرداد
11
فواید درمانی طالبی
۱۳۹۲ پنج شنبه ۹ خرداد
نظرات
تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است
نظر شما
نام:
*
پست الکترونیکی:
*
نظر شما:
*
کد امنیتی:
کد امنیتی را وارد نمایید
گزارشات ویدئویی یا تصویری
آغاز یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری کشور در کرمانشاه
دومین و سومین روز از یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری کشور
اختتامیه یازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری
نظرسنجی
عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
آدرس ایمیل درست نیست
مطالب بهداشتی و تغذیه ایی
شلغم را با آویشن بخورید
یک متخصص طب سنتی توصیه کرد: از آنجایی که شلغم نفاخ...
حفظ امنیت غذایی در کشور لازمه رسیدن به جامعه شاد است
پایگاه خبری لقمه: نماینده ولیفقیه در وزارت جهاد ک...
افراد چاق، عرق نعنا بخورند/ عسل و آبلیمو معده را قوی میکند
مدیر انجمن علمی طب سنتی ایران به افرادی که تمایل د...
موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور
عضویت در سایت
ویژه علاقمندان آشپزی
قصد خرید خوراکی خاصی را دارید اینجا را ببینید
مسابقات فرهنگی هنری سفرهها
بازی آنلاین لقمه خور را تجربه کنید!
لقمه.کام
با کتابهای تغذیه و آشپزی آشنا شوید
گزارش و مقالات برگزیده
راز لاغری در صبحانه
در هر حال لازم نیست به بهانهی داشتن یک صبحانهی کامل همزمان چند منبع پروتئین به همراه کره، پنیر، مربا، خامه، عسل و غیره را با هم بخورید.
غذاهای کاهش دهنده استرس
تنش و استرس چیزی است که همه ما داریم اما تفاوت در نحوه برخورد با آن است. مدیریت استرس وسیله ای قدرتمند در کسب بهبودی است. چون استرس زیاد، بر سلامت جسمی اثر می گذارد.راه های زیادی برای مقابله با آن وجود دارد که یکی از آن ها رعایت رژیم غذایی است.
بایدها و نبایدهای خرید مواد غذایی
محمد حضوری
با خوراکیهای سرطانزا آشنا شوید
بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، ابتلا به 80 درصد سرطانها مستقیم به سبک زندگی ما بستگی دارد.
لقمه یاب
بازار
مجله لقمه
میهمانی
سرگرمی
RSS
درباره لقمه
تماس با ما
استفاده از کلیه مطالب فقط با ذکر منبع بلا مانع است