رییس اتحادیه پنبه و دانه‌های روغنی خبر داد:
سهم 5.4 درصدی كشور در تولید روغن نباتی


رییس اتحادیه پنبه و دانه‌های روغنی از برداشت 300 هزار تن دانه روغنی و استحصال 81 هزار تن روغن خبر داد و گفت: سالانه یك میلیون و 515 هزار تن روغن مورد نیاز كشور است كه تنها 5.4 درصد از میزان در داخل تولید و بقیه از طریق واردات تامین می‌شود.

علی مظفری گفت: امسال از 200 هزار هكتار سطح زیركشت دانه‌های روغنی در كشور 300 هزار تن محصول برداشت شده كه 81 هزار تن از دانه‌های برداشت‌شده روغن استحصال می‌شود.


وی با اشاره به پایان برداشت دانه آفتابگردان در مرداد‌ماه و پایان برداشت دانه كلزا در خرداد‌ماه گفت: برداشت دانه سویا از آبان‌ماه آغاز می‌شود.


رییس اتحادیه پنبه و دانه‌های روغنی قیمت تضمینی خرید هر كیلوگرم دانه روغنی كلزا در سال گذشته را 755 تومان، دانه آفتابگردان روغنی را 700 تومان و سویا را كیلویی 662 تومان عنوان و اظهار كرد: با توجه به این‌كه قیمت‌های خرید سال جاری مناسب است هنوز نرخ خرید تضمینی اعلام نشده و مبنای خرید محصول از كشاورزان نرخ‌های سال گذشته است.


به گفته‌ی مظفری امسال هر كیلوگرم كلزا در بازار آزاد 1000 تا 1200 تومان و هر كیلوگرم دانه آفتابگردان روغنی 1020 تا 1150 تومان فروخته شده است.


وی با بیان این‌كه هنوز دانه روغنی سویا برداشت نشده است، پیش‌بینی كرد: قیمت این محصول در بازار بیش از كیلویی 1000 تومان باشد.


مظفری یاد‌آور شد: 35 درصد از دانه كلزا، 42 درصد از دانه آفتابگردان و 18 درصد از دانه سویا روغن استحصال می‌شود.


رییس اتحادیه پنبه و دانه‌های روغنی مصرف سرانه روغن نباتی در كشور را 20 كیلوگرم عنوان و اظهار كرد: سالانه یك میلیون و 515 هزار تن روغن مورد نیاز كشور است كه تنها 5.4 درصد از میزان نیاز، در داخل تولید و بقیه از طریق واردات تامین می‌شود.


وی پیش‌بینی كرد: امسال تولید روغن نباتی از دانه‌های تولیدی داخل شامل 42 هزار تن روغن كلزا، 27 هزار تن روغن سویا و 12 هزار تن روغن كلزا باشد كه در مجموع 81 هزار تن سهم روغن نباتی مصرفی از تولید داخلی یعنی 5.4 درصد است.


مظفری اظهار كرد: دانه‌های روغنی قبلا محصولات استراتژیك محسوب می‌شد كه طی دو - سه سال اخیر در زمره‌ محصولات راهبردی قرار گرفته‌اند.


نقل از :ایسنا

کد: 1737 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۳ مهر بازدید: 2675 ساعت: 4:52 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 انقلاب در مدیریت کشاورزی؛ اختیارات کلیدی به مدیران استانی واگذار می‌شود ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲ مرداد
2 چرا شکر بیش از یک ماه است که توزیع نشده+ جدول قیمت کالاها ۱۴۰۴ چهارشنبه ۸ خرداد
3 اولین کشتی حامل کالاهای اساسی سال ۱۴۰۴ در بندر امام خمینی(ره) پهلو گرفت ۱۴۰۴ يکشنبه ۲۵ فروردين
4 کنترل کلسترول به کمک روغن ماهی ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
5 کمک روغن ماهی به سالمندان پرخطر در پیشگیری از آلزایمر ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
6 فائو از ثبات قیمت جهانی مواد غذایی خبر داد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ آذر
7 افزایش 5.5 دلاری قیمت جهانی روغن در یک رو ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱ آذر
8 یک راهکار ساده برای افزایش خود‌کفایی روغن ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
9 قاچاقچی ۱۶ تن روغن خوراکی در تعزیرات حکومتی جریمه شد ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
10 قیمت روغن و شکر اعلام شد ۱۴۰۲ جمعه ۷ مهر
11 ۳ هزار میلیارد تومان دانه روغنی از کلزاکاران خریداری شد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  اگر گوشت نخوریم کم‌خون می شویم؟ افرادی می‌توانند از دریافت کامل تمام ریزمغذی‌های گ...

  نوشیدن شیر و آب فراوان راز تغذیه سالم در هوای آلوده دانشیار گروه تغذیه جامعه در دانشگاه علوم پزشکی شهی...

  آشنایی با علل حساسیت غذایی محققان بر این باورند که بعد از بیماری های عفونی آن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خوش اندامی، چه غذایی؟ در چه زمانی؟ در این مقاله یک روز رژیمی ساده را به عنوان نمونه عنوان می‌کنیم تا بگوییم چه چیزی را در چه ساعاتی از روز مصرف کنید تا هم انرژی لازم برای کارهای روزانه را داشته باشید و هم اینکه یک روز رژیمی سالم را پشت سر بگذرانید.
آیا این هشت خاصیت لیمو عمانی را می دانید؟ پایگاه خبری لقمه: لیمو عمانی یک ماده غذایی رایج در بیشتر آشپرخانه‌های عربی و آسیایی است که دارای فواید فوق‌العاده‌ای برای سلامت جسم است.
فلفل سیاه تند اما درمانگر بدون شک فلفل سیاه ادویه مورد علاقه همه نیست؛ اما افرادی از این ادویه استفاده می‌کنند و به آن علاقه دارند معتقدند که این ادویه بسیار دوست داشتنی است.
علامتی برای شناسایی پوکی استخوان یکی از محققین بر‌تر جشنواره رازی، اعلام کرد: در مطالعاتی که انجام شده به این موضوع دست یافتیم که سرعت از دست دادن تراکم استخوان افرادی که احساس خشکی دهان دارند بیشتر از کسانی است که با این مشکل مواجه نیستند.