عرضه بهداشتی دام زنده برای عید قربان و روز عرفه


مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار و فرآورده‌های کشاورزی از ایجاد 22 قربانگاه در شهر تهران برای ذبح قربانی در روزهای عرفه و عید قربان خبر داد و گفت: 230 دامپزشک و کارشناس بهداشت مواد غذایی برای تایید دام و گوشت ذبح شده، در این مراکز مستقر می‌شوند.

به گزارش لقمه، حسین صفایی در نشست خبری خود پیرامون «عرضه بهداشتی دام زنده»، گفت: با توجه به نزدیکی روز عرفه و عید قربان که یکی از سنت‌های مذهبی و قربانی کردن در آن انجام می‌شود، شهرداری‌های مناطق با همکاری سازمان میادین و سازمان دامپزشکی شرایطی را فراهم می‌کنند تا شهروندان بتوانند دام سالم تهیه کرده و در مراکز بهداشتی آن را قربانی کنند.
وی افزود: امسال در 22 منطقه شهر تهران قربانگاه‌هایی احداث می‌شود که دارای شرایط کاملا بهداشتی هستند و این مراکز در نقاطی تعبیه شده است که شهروندان با طی مسافت معقولی بتوانند برای تهیه دام و ذبح قربانی خود اقدام کنند.
مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار تصریح کرد: برای رعایت نکات بهداشتی، اعم از سلامت دام، گوشت ذبح شده، بهداشت محیط برای جلوگیری از آلودگی ناشی از امحا و احشاء دام‌های قربانی شده توصیه می‌شود که شهروندان از این مراکز استفاده کنند تا ضمن تضمین سلامت گوشت قربانی تهیه شده از آلودگی‌های محیط زیست نیز جلوگیری شود.
صفایی ادامه داد: سال گذشته 27 هزار راس دام به قربانگاه‌های تعبیه شده انتقال داده شد که از این تعداد 21 هزار دام در این قربانگاه‌ها خریداری و 11 هزار دام نیز در همان محل ذبح شد که بر اساس آمار، 15 دام قبل از ذبح بیمار تشخیص داده شد و پس از قربانی کردن دام‌ها نیز 50 لاشه به علت بیماری توسط کارشناسان بهداشتی حاضر در محل ضبط شد. بنابراین توصیه می‌شود شهروندان برای حفظ سلامت خود و محیط‌زیست از این مراکز استفاده کنند.
به گفته وی، امسال بیش از 230 دامپزشک و کارشناس بهداشت مواد غذایی آموزش دیده و همچنین 300 سلاخ در این مراکز حضور دارند و پس از تایید سلامت دام آنها را پلاک کوبی کرده و برای ذبح آماده می‌کنند.
به گزارش ایسنا، مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار با بیان اینکه امسال 30 درصد تعداد قربانگاه‌ها نسبت به سال گذشته افزایش یافته، عنوان کرد: پیش‌بینی می‌کنیم امسال 40 هزار راس دام به 22 مرکز تعبیه شده منتقل، همچنین تعداد ذبح قربانی در این مراکز نیز نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته باشد.
صفایی با بیان اینکه ساعت کار قربانگاه‌ها در روز عرفه از 9 صبح تا 6 بعدازظهر و در روز عید قربان از 2 صبح تا 5 بعدازظهر خواهد بود، تاکید کرد: با توجه به حضور دامپزشک و کارشناس امور بهداشت و همچنین سلاخ‌های آموزش دیده جهت ذبح شرعی، شهروندان در روزهای عنوان شده جهت تهیه و ذبح قربانی به این مراکز مراجعه کنند.
وی تاکید کرد: برای جلوگیری از تخلف در قیمت عرضه دام از سوی چوب‌داران، توصیه می‌شود شهروندان قربانی مورد نیاز خود را از قربانگاه‌ها تهیه کنند.
مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار گفت: شماره‌تلفن 55050000 جهت اطلاع‌رسانی برای 22 قربانگاه احداث شده در نظر گرفته شده، ضمن آنکه این شماره‌تلفن در روزهای غیر از عرفه و عید قربان، فروش تلفنی دام‌ به صورت زنده و ذکر شده را انجام می‌دهد.


نقل از :ایسنا

کد: 1985 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۱ آبان بازدید: 3754 ساعت: 7:04 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 طرز تهیه برنج ایرانی مجلسی رستوران | فوت و فن پخت انواع برنج ایرانی به شیوه مجلسی رستورانی ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
2 انقلاب در مدیریت کشاورزی؛ اختیارات کلیدی به مدیران استانی واگذار می‌شود ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲ مرداد
3 علوفه هست، عجله نکنید! / هشدار وزیر به دامداران درباره کشتار زودهنگام ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
4 هشدار وزیر جهاد کشاورزی: واردات بی‌رویه نهاده‌ها تعادل بازار را به‌هم می‌زند ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲۶ تير
5 تاب‌آوری تولید در جنگ ۱۲ روزه/بسته ویژه حمایت از صنعت پس از جنگ آماده ابلاغ ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
6 بازگشت ارز ترجیحی برای نهاده‌های دامی و برخی کالاهای اساسی ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
7 تأمین شیر خشک بدون مشکل ادامه دارد ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
8 فهرست ۱۵ جایگاه عرضه دام عید قربان در تهران اعلام شد ۱۴۰۴ دوشنبه ۱۳ خرداد
9 صادرات تفاله چغندر و نیشکر آزاد شد ۱۴۰۴ جمعه ۳ خرداد
10 پشت پرده حفظ شدن مرغ در سفره مردم و نصف شدن گوشت قرمز! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲ خرداد
11 نقش دامپزشکی در زنجیره امنیت غذایی از زبان رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خواص عناب/بهترین روش مصرف عناب چیست؟ پایگاه خبری لقمه: عناب یکی از گیاهانی است که در نی...

  مبارزه با بوی بد بدن مواد غذایی که می‌خوریم، تأثیر مستقیم بر بوی بد بدن...

  این میوه تابستانی شما را مقابل سرماخوردگی بیمه می کند همچنین میزان پتاسیم موجود در این میوه به میزان 240...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

میوه و سبزیجات:5 واحد اما چگونه؟ «برای سالم بودن هر روز 5 واحد میوه و سبزیجات میل کنید». این توصیه ای است که همیشه و همه جا می‌شنویم. اما تا چه اندازه به این توصیه عمل می‌کنیم؟
مواد غذایی مخصوص خانم‌ ها کدامند ؟ پنیر پارمسان برای تقویت استخوان و کلسیم برای جلوگیری از پوکی استخوان مفید می‌باشد. ماست و شیر بدون چربی نیز بسیار مفیدند، اما چه کسی آنها را سه بار در روز مصرف می‌کند؟
دست اندازهای جاده لاغری بخش زیادی از چاقی که در جامعه شاهد آن هستیم، به دلیل عادات بد غذایی است. غذاهای چرب، میان‌وعده‌های پر کالری، شیرینی‌ها و نوشیدنی‌های چاق‌کننده و عجله کردن در خوردن غذا از عوامل اصلی گسترش چاقی در جامعه است.
میهمانی‌های یک بار مصرف! سفره های ساده لبه توری جای سفره های طرح دار را گرفت و گل سرخی ها برچیده شد و نوبت به ظروف پیرکس و آرکوپال و سرامیک رسید. تحول و تجدد به همین جا ختم نشد بلکه این تغییرات، سفره ایرانی را در فهرست سنت های در آستانه انقراض قرار داد.