جلوگیری از ابتلا به افسردگی با خوردن این مواد غذایی


ویتامین ها و املاح بر روی خلق و خوی افراد تاثیر بسزایی دارند.

به گزارش لقمه یكی از عناصری كه برای آن خاصیت ضد افسردگی ذكر شده است عنصر روی است.غذایی كه موجب افسردگی شود وجود ندارد و تا به حال در هیچ منبعی، این نوع غذا ذكر نشده است ولی غذاهایی هستند كه می توانند در رفع افسردگی كمك كنند، البته این مواد نمی توانند جایگزین دارو شوند و فرد افسرده حتما باید به پزشك مراجعه كرده و تحت درمان قرارگیرد.

قندهای ساده و تركیباتی كه محتوای قندی بالایی دارند، هنگام مصرف ابتدا قند خون را افزایش داده و سپس موجب كاهش قند خون می شوند. در ابتدا احساس شادی كاذبی فرد را برمی گیرد و پس از آن حالت بی قراری و ناآرامی سراغ فرد می آید. نوشابه ها نیز می توانند آثار نامطلوبی روی خلق و خوی فرد بگذارند.
یك بررسی كه روی دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشكی جندی شاپور اهواز انجام شد، نشان داد افرادی كه دچار افسردگی هستند معادل نیمی از سطح سرمی و دریافت غذایی روی افراد سالم را دارند و این اثبات می كند كه روی می تواند در پیشگیری از افسردگی نقش داشته باشد.

ویتامین C نیز می تواند آثار ضد افسردگی داشته باشد. افرادی كه دریافت ناكافی و ناچیز از ویتامین C دارند، افرادی كه در معرض آلودگی محیط زیست هستند، سیگاری ها و یا كسانی كه با افراد سیگاری ارتباط دارند، سطح ویتامین C در خونشان پایین است و احتمال ابتلا به افسردگی در آنها بیشتر است.
ویتامین C در مركبات و گوجه فرنگی وجود دارد. البته غنی ترین ماده از نظر ویتامین C انواع فلفل، جعفری و كلم بروكلی است. باید به این نكته نیز و توجه داشت كه آبلیمو نمی تواند منبع خوبی از ویتامین C باشد و باید حتما از لیموی تازه استفاده شود.
عنصر آهن نیز می تواند در افسردگی دخیل باشد. خانم های كم خون یا بانوایی كه دچار فقرآهن هستند علائم شبه افسردگی،خمودی و خستگی دارند. لازم است این افراد علاوه بر مكمل های آهن از غذاهای غنی از آهن چون گوشت، حبوبات و برخی سبزی ها استفاده كنند. اسفناج نوعی سبزی است كه آهن بالایی دارد ولی جذب آن كم است. برای افزایش جذب آهن اسفناج باید از مواد افزاینده جذب آهن مانند ویتامین C استفاده كرد. ماست و اسفناج می تواند در جذب آهن تاثیری زیادی داشته باشد. همچنین خانم ها در سنین باروری باید روزانه از گوشت قرمز استفاده كنند.
ویتامین B6 یا پیریدوكسین در كاهش افسردگی به ویژه در زنانی كه از قرص ضد بارداری استفاده كرده اند یا افسردگی دوران بارداری دارند بسیار موثر است. منابع ویتامین B6 نیز گوشت و جگر است.
در كنار این غذاها استفاده از غذاهای كربوهیدرات نشاسته ای و كاكائوی تلخ یا تیره اثر ضد افسردگی زیادی دارد كه دلیل تمایل خانم ها به مصرف كاكائو نیز اثر خوشایند آن پس از مصرف است.
غنی ترین منبع روی صدف است كه در تغذیه ما جایی ندارد و پس از آن گوشت ها و مغزها و آجیل می توانند منابع مناسبی باشند.


نقل از :کیهان

کد: 2130 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۲۴ آبان بازدید: 5324 ساعت: 10:10 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 میان وعده ای که از اضافه وزن پیشگیری می کند ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۱ مهر
2 مزاج سردها در این ماه خیار نخورند! ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۹ مرداد
3 با این 7 راه قند خون خود را مدیریت کنید ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۹ تير
4 پیشگیری از میگرن با 7 مواد غذایی ۱۳۹۶ شنبه ۱۰ تير
5 روزه اولی‌ها خوراکی‌های حاوی بادام مصرف کنند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۷ خرداد
6 در مورد میکروبی شدن معده چه می دانید؟ ۱۳۹۳ جمعه ۲ آبان
7 جلوگیری از ابتلا به افسردگی با مصرف لبنیات ۱۳۹۳ چهارشنبه ۹ مهر
8 چقدر آجیل بخوریم؟ ۱۳۹۲ چهارشنبه ۷ اسفند
9 درباره شب یلدا و خوردنی‌های رنگارنگش ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۶ آذر
10 نقش تغذیه در میگرن و کنترل آن ۱۳۹۲ دوشنبه ۲۱ مرداد
11 تغذیه زنان از کودکی تا سالمندی ۱۳۹۲ شنبه ۱۲ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  هفت ماده نفاخ را بشناسید لقمه:

  خونریزی معده در مردان شایع‌تر است خون‌ریزی از مجرای گوارشی یکی از شایع‌ترین مشکلاتی ...

  چربی های رژیم غذایی، بر کیفیت اسپرم اثر دارند این یافته‌ها نشان می‌دهد که رابطه‌ای میان عوامل قا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تاریخچه شکلات؛ از قوم مایا تا کیت کت شکلات (به صورت خام یا فرآوری شده) ماده غذایی می‌باشد که از دانه‌های درخت گرمسیری کاکائو به دست می آورند. اولین استفاده ثبت شده از شکلات به سال 1100 قبل از میلاد باز می‌گردد.
حلقه مکمل تنظیم بلند مدت بازار روغن نباتی از سال 1340 تا سال 1392 سهم تولید داخلی از کل روغن نباتی مصرفی از 76 درصد به كمتر از 14 درصد کاهش یافته است.
کجا غذا بخوریم، کجا غذا نخوریم بیشتر متخصصان فیزیولوژی معتقدند لذت غذاخوردن، یکی از بزرگ‌ترین لذت‌های زندگی است اما بسیاری از افراد به‌راحتی از این لذت می‌گذرند و نمی‌دانند که می‌توانند با رعایت چند نکته بسیار ساده اما کاربردی، غذا خوردن را برای خود و سایر اعضای خانواده‌شان، به یک تفریح بزرگ تبدیل کنند.
توصیه هایی برای افراد سرمایی این روز‌ها که هوا سرد شده است، برخی افراد حتی با پوشیدن چندین لباس و جوراب پشمی هنوز هم احساس سرما می‌کنند. یک متخصص طب سنتی می‌گوید این افراد با خوردن زنجبیل و بابونه می‌توانند احساس گرم شدن را در بدنشان تقویت کنند.