حمایت سازمان شیلات ایران از پرورش ماهیان خاویاری


رئیس موسسه تحقیقات شیلاتی کشور گفت: با تغییر اقلیم و گرم شدن زمین، تولید ناخالص داخلی کشورهای جهان بین یک تا دو درصد کاهش می یابد.

به گزارش لقمه، عباسعلی مطلبی درهمایش ملی تغییر اقلیم و اثرات آن بر آینده شیلات در محل موسسه تحقیقات شیلاتی کشور گفت: اثرات تغییر اقلیم را هشدار جدی برای کشور دانست .
وی افزود: در قرن حاضر تغییرات اقلیم یکی از مشکلات جدی برای بخش کشاورزی به ویژه شیلات است بنابراین انتظار می رود تا دولت و مسئولان تدابیر خاصی را در این خصوص بیندیشند.
مطلبی اظهارکرد: بررسی های تحقیقاتی نشان می دهد، در قرن حاضر بر اثر تغییر اقلیم پنج تا 20 درصد نزولات جوی (بارندگی) در منطقه شمال و شمال غرب کشور کاهش یابد.
رئیس موسسه تحقیقات شیلاتی کشور تصریح کرد: همچنین با تغییرات جوی و گرم شدن زمین پیش بینی می شود درآمدهای نفتی 13 تا 25 درصد کاهش یابد که این نیز موجب افزایش قیمت این محصول در بازارهای جهانی خواهد شد.
به گفته وی، تغییر اقلیم و آب و هوا 50 درصد تنوع زیستی گیاهان را در معرض خطر جدی قرار داده است.
مطلبی افزود: در این راستا افزایش دمای آب دریاها و اقیانوس ها، تولید محصولات آبزی پرروی و ماهیگیری را نیز با مشکل جدی مواجه کرده است.
وی ادامه داد: تغییرات اقلیمی انتشار گازهای گلخانه ای را افزایش داده به طوری که با افزایش دما شرایط برای تولید گیاهان و محصولات شیلاتی با مشکل مواجه می شود و از سوی دیگر حوادث طبیعی همچون پدیده سیل نیز افزایش می یابد.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار ایرنا در خصوص وضعیت ماهیان خاویاری با توجه به تغییرات شرایط جوی گفت: هم اکنون تغییرات جوی به طور مستقیم در کاهش گونه های ذخایر ماهیان خاویاری تغییری نداشته و تاکنون تهدیدی برای ذخایر دریایی در این منطقه نبوده است.
وی به کاهش تولید ماهیان خاویاری دریای اشاره کرد و افزود: از سال 2010 به مدت پنج سال صید تجاری ماهیان خاویاری به دلیل کاهش ذخایر گونه های ماهیان خاویاری درحوزه دریای خزر ممنوع شده است که این ممنوعیت صید می تواند تاثیر بسزایی در احیای ذخایر این گونه از آبزیان ارزشمند داشته باشد.
مطلبی به پرورش ماهیان خاویاری اشاره کرد و افزود: در حال حاضر با وجود منابع آبی در اختیار و مدیریت صحیح، تغییر اقلیم تهدیدی برای توسعه و پرروش ماهیان خاویاری نیست اما در کاهش ذخایر ماهیان خاویاری دریایی می تواند موثر باشد.
وی ادامه داد: هم اکنون بحث پرورش ماهیان خاویاری مدنظر قرار دارد که این سیاست به شدت در سازمان شیلات ایران حمایت می شود تا گوشت و خاویار ماهیان خاویاری داشته باشیم.

 


نقل از :ایرنا

کد: 3100 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۹ بهمن بازدید: 3600 ساعت: 8:24 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افزایش ۳۰درصدی صادرات آبزیان نسبت به سال ۱۴۰۲ ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
2 طرح دریابست از دوم تا نهم مهرماه ۱۴۰۳ اجرا می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
3 تاثیر قهوه بر حفاظت از ماهیچه‌ها در سالمندان ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
4 کنترل کلسترول به کمک روغن ماهی ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
5 کمک روغن ماهی به سالمندان پرخطر در پیشگیری از آلزایمر ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
6 این ماهی، بمب کلسیم و پروتئین است ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
7 تهران میزبان دومین نمایشگاه صنعت آکواریوم ماهیان زینتی می شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد
8 معافیت مالیاتی کنسرو پشت سد خلف وعده وزارت اقتصاد و سازمان امورمالیاتی ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
9 صادرات تخم ماهی قزل‌آلا از آذربایجان‌شرقی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
10 صادرات آبزیان در ۵ ماه نخست سال افزایش یافت ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
11 بیش از ۸ هزار طرح شیلاتی با همکاری بنیاد برکت اجرا می شود ۱۴۰۲ جمعه ۹ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مواظب باشید یخچال بیمارتان نکند!! با این حال، یخچال ناسالم و یا استفادۀ نادرست از آن...

  تعریف و اثرات اختلالات خوردن پایگاه خبری لقمه: اختلالات خوردن دسته ای از اختلال...

  چرا بدن به منیزیم نیاز دارد؟ پایگاه خبری لقمه: منیزیم یکی از فراوان‌ترین مواد م...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

غذاهای کاهش دهنده استرس تنش و استرس چیزی است که همه ما داریم اما تفاوت در نحوه برخورد با آن است. مدیریت استرس وسیله ای قدرتمند در کسب بهبودی است. چون استرس زیاد، بر سلامت جسمی اثر می گذارد.راه های زیادی برای مقابله با آن وجود دارد که یکی از آن ها رعایت رژیم غذایی است.
برای داشتن عمری طولانی چای بنوشید! نوشیدنی محبوب شما چیست؟ چای یا قهوه؟ اگر جزو علاقه مندان پر و پا قرص چای هستید، بدانید که انتخاب شما بهترین است.
جهان‌سومی‌ها تولیدکننده چای و انگلیس بزرگ‌ترین تاجر دبیر سندیکای کارخانه‌های چای گفت: کشور‌های ترکیه و آذربایجان با مصرف سرانه سه کیلوگرم چای بیشترین مصرف‌کننده چای در جهان هستند و آمریکا با میزان مصرف سرانه 0.6 کیلوگرم کمترین مصرف‌کننده‌ی این محصول به‌شمار می‌رود.
وقتی غذا، دراماتیک می شود! پایگاه خبری لقمه: سریال آشپز باشی و فیلم های همچون ماهی ها عاشق می شوند و مهمان مامان، حرفه و كنش آشپزی را عمق بخشیده و اعتبار بیشتری داده و به مخاطب می آموزد كه غذا خوردن صرفا در جویدن و بلعیدن نیست و ظرافت ها و ظرفیت های هنری و زیبایی شناختی هم دارد.